personel maaş programı

Türmob Bağımsız Denetim merkezi kuruyor.!

Ynt: Türmob Bağımsız Denetim merkezi kuruyor.!

cuma günü değil cuma gününe kadar

tspakb'nde duyuru yapılmıştır konu ile ilgili

smmmstaj arkadaş teşekkürler. iyi çalışmalar

Turmob'un yayınladığı tebliğ'de lisansın alınması için meslek mensubu olmak şartının yettiği görülmektedir. Malumunuz hali hazırdaki mevzuat uyarınca ilk okul mezunu hatta okur yazar olan SM'lerin de mali müşavir olabilmek için geçici süreliğine açık bir kapısı var. Acaba bu yeni tebliğde üniversite mezunu olmak şartı konmuş mudur? Ben göremedim de. Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin, bağımsız denetim karşısındaki durumu nedir?Meslek mensubu tanımının içine SM'ler de giriyor. Onların durumu ne olacak?

Bunu sormamın sebebi şu: SPK lisansı verirken üniversite mezunu olmak şartını arıyordu. Eğer SM ve öz SMMM'lere de bu yeni bağımsız denetim lisans belgesi verilirse bu sefer SPK'nın asgari standartlarına aykırı kalacağı için kurumlar arası uzlaşma zorlaşabilir.

hanmiroğlu ' Alıntı:
stajyerlerin neden sm den smmm ye ilkokul mezunları da geçebiliyor diye sorduklarında oda yetkilileri tarafından verilen cevap;
siz, yokken onlar vardı. Onlar meslek mensubu siz meslek mensubu değil stajyersiniz.Bu ,yüzden türmobun bağımsız denetim lisansını -okur yazarlar dahil- tüm smmmler alacaktır.

odanın dediği şimdi laf mı?...siz yokken onlar vardı...kusura bakma babam hatalı beni daha erken dünyaya getiremediler...
sanki şimdiye kadar piyasada kazandıklarını bizimle paylaştılar. kaldı ki bu denetime sm ve öz lerin hevesi nedir onu da anlayamadım..odaların seçim zamanı çağdaş demokrat vs kisvesi altında mesleği ileri götürmek hikaye olduğu dahada belli oluyor.

henüz yüksek yapan stajerlere muafiyet sağlamadılar ilk okul mezunu sm ye bağımsız denetim yaptırıcaklar....

biraz ağır ama HADİ BEEEE

25.000 adet SM den SMMM varsa
25.000 * 5000 TL = 125.000.000 TL özel SMMM çakma bağımsız denetçi eğitimi
25.000 * 15000 TL= 375.000.000 TL özel SMMM çakma bağımsız denetçi ruhsat bedeli

Toplamda 500.000.000 TL bir potansiyel var ve bu adamlar eski oldukları içinde mükellef sahibi ve ekonomik durumları yeni SMMM lerden çok daha iyi durumda şimdi bu 25.000 kişinin %10 u bu belgeyi alsa birlik çakma ruhsattan 50.000.000 TL gelir eder. Sizce birlik 50.000.000 TL için özel bir çakma eğitim ve çakma bir ruhsat verirmi vermezmi bence değil 50 milyon TL için 5 milyon TL için bile 25.000 kişiye toplu belge bile verirler, adamların dini imanı Allah'ı kitabı para kim takar üniversite diplomasını

Arkadaşlar, sınav ile ilgili mağduriyetlerimizi aşağıda yazılı adreste bulunan Türmob ziyaretçi defterine saygı kuralları çerçevesinde bildirelim.

6 Kasım 2010 sınavının muafiyet kapsamına alınmasına veya geçmiş olduğumuz derslerin sayılmasına ilişkin olarak kamuoyu oluşturalım.

http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/turkce/ziyaretci.aspx

Arkadaşlar,

Türmob'un yapacağı bağımsız denetim lisansı ilk olarak ne zaman yapılacak? Bununla ilgili kaynaklar bir yerlerde açıklandı mı? Yılda kaç kez yapılacak? SMMM yeterlilikte olduğu gibi belli bir sürede ve belli sayıda girme hakkı varsa bu süre ve adetler belli mi? Sınav öncesi zorunlu eğitim ne zaman başlıyor? Eğitimin süresi ne kadar olacak? Eğitimin ve her bir sınavın giriş ücreti ne kadar olacak? SInavlardan geçildikten sonra ruhsat kaç tl olacak? Bu konular netleşti mi?

hanmiroğlu arkadaş 06.11.2010 tarihinde bende spk dan belge almaya hak kazandım diyebilirim. Turmoba dilekçe vverecek isek hep beraber vermekten yanayım. Selamlar

Hanmiroglu ve Ibrahim Suslu arkadaşlar,

Ben de 6 kasım sınavında kalan tek dersimi vererek belgeyi almaya hak kazandım. Yalnız değilsiniz. Benim önerim 2-3 kişilik gruplar halinde dilekçe vermek. Etkisi daha fazla olur. Kazandığımız hakkı sonuna kadar takip edelim ve ek düzenlemenin biran önce yapılmasını sağlayalım.

merhaba,

spk bağımsız denetim sınavına şimdiye kadar hiç girmedim.Sizce, martta doğrudan türmobun sınavına mı girmeliyim? yoksa spk sınavına mı?Bundan sonra spk sınavına girmek hatamı olur?

Bence bu sınavlarda tüm dersleri verenler birlikte harket edelim. Dilekçe yazmak gerekiyorsa beraber yazalım

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve
Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu
Geçici Madde 11
.................
Bu madde uyarınca serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazananların;
a) Yeminli mali müşavirlik sınavına katılabilmeleri için 9 uncu maddede belirtilen şartlara,
b) İlgili kanunları uyarınca bağımsız denetçi unvanıyla denetim yapabilmeleri için söz konusu mevzuatta belirtilen şartlara,
ilave olarak 5 inci maddenin (A) fıkrasının (a) bendinde belirtilen eğitim şartını taşımaları zorunludur.

Madde 5 - A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

Yani özel sınavla Smmm belgesi almış olan 4 yıllık lisans mezunu olmayan Smmm le denetim faaliyetinde bulunamazlar.

Saygılarımla Birol Çalışkan

birolcaliskan ' Alıntı:
Geçici Madde 11
.................
Bu madde uyarınca serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazananların;
a) Yeminli mali müşavirlik sınavına katılabilmeleri için 9 uncu maddede belirtilen şartlara,
b) İlgili kanunları uyarınca bağımsız denetçi unvanıyla denetim yapabilmeleri için söz konusu mevzuatta belirtilen şartlara,
ilave olarak 5 inci maddenin (A) fıkrasının (a) bendinde belirtilen eğitim şartını taşımaları zorunludur.

Madde 5 - A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

Yani özel sınavla Smmm belgesi almış olan 4 yıllık lisans mezunu olmayan Smmm le denetim faaliyetinde bulunamazlar.

Saygılarımla Birol Çalışkan

merhaba,

Aynı kanun lisans mezunu olmayan smmm olamaz diyordu . türmob , lisansı vermek istedikten sonra bir yolunu bulacaktır.

arkadaşlar ,

lisansı alıp da aktif kullanan var mı? ufrs finansal tablo denetimini, denetim şirketinde yapanlar var mı?
istanbul ve izmir gibi büyük birkaç il dışında oturanlar spk lisansını alsa da kullanabilecek mi?
spk lisansı işe yaramayacaksa doğrudan türmobun lisansına mı başvuralım?
bilgisi olan paylaşabilir mi..

Türmob daha sonrasında verir mi vermez mi bilmiyorum böyle bir yetkiyi ancak mecvut kanunlarla Sm den Smmm ye geçiş yapan lisans mezunu olmayanların denetim faaliyetinde bulunamayacağı açıktır.Bu kanunu belirtmemin amacı ; bazı arkadaşların özel sınavla Smmm olan ( lisans mezunu olmayan ) arkadaşları denetim konusunda konu etmeleri ve gereksiz bir tartışma içinde bulunlarındandır.

birolcaliskan ' Alıntı:
Türmob daha sonrasında verir mi vermez mi bilmiyorum böyle bir yetkiyi ancak mecvut kanunlarla Sm den Smmm ye geçiş yapan lisans mezunu olmayanların denetim faaliyetinde bulunamayacağı açıktır.Bu kanunu belirtmemin amacı ; bazı arkadaşların özel sınavla Smmm olan ( lisans mezunu olmayan ) arkadaşları denetim konusunda konu etmeleri ve gereksiz bir tartışma içinde bulunlarındandır.
Lisans mezunu olma şartını SPK arıyor. Tebliğ de türmob bağımsız denetim sınavına katılmak için meslek mensubu olma koşulunu koymuş.Eğitim durumuna bakılmaksızın tüm mali müşavirlere bu lisansı verebilir.Türmobun ,sınava kimlerin katılacağını açıklaması lazım . Umarım bir an önce açıklarlar da belirsizlik ortamı sona erer.

Ne kanunundan bahsediyorsunuz arkadaşlar siz paradan haber verin. Takmışsınız lisans diplomasına. Alooooo anlamıyorsanız tekrarlayım bizim memlekette yani Türkiye Cumhuriyetinde ilkokul mezunu SMMM var ne lisans diplomasından bahsediyorsunuz.
Ha ilkin tabiki özellere vermezler ancak sonrasında lisans mezunlarından sömürebildikleri kadar parayı sömürdükten sonra eninde sonunda o belgeyi ilkokul mezunlarına verirler çünkü orada 25.000 kişilik bir potansiyel var.
Birliğin taş atıpta kolumu yorulacak belgeyi verse kim isyan edecek, kim dava açacak geçin bu işleri, birlik belge verse sanki belgeyi alan YMM mi olacak belgenin içi boş şurda kimse ne yarayacağını bile bilmiyor.
Siz kafanıza takmayın burayada ordan burdan birşeyler yapıştırmayın Ucunda para olduktan ve hükümetle anlaştıktan sonra türmob ilköğretim mezunlarına SMMM belgesini nasıl verdiyse o belgeyide özel sınavla seve seve verir.

Yeni hali :

Kanun No. 3568 w
R. Gazete No. 20194
Kabulü: 1.6.1989
R.G. Tarihi: 13.6.1989

Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmenin özel şartları

c) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

Buda Eski hali :
Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu
Kanun No. 3568 R. Gazete No. 20194
Kabulü: 1.6.1989 R.G. Tarihi: 13.6.1989

Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmenin özel şartları

Bu eski ve yeni yasadada sorması ayıp bir gösterin bakalım nerde ilköğretim mezunu SMMM. Şimdi burada böyle birşey olmaz diyorsunuz Özel SMMM sınavıyla ilkokul mezunu SMMM ler olduğunda nerdeydiniz. Bırakın yasayı bu ülkede başbakanlık,cumhurbaşkanlığı yapmış rahmetli Sn.Turgut Özal bile '' Bir kere delinmekle anayasaya birşey olmaz demiş'' siz ne yasasından bahsediyorsunuz.

Peki tamam ...Ben sadece bu konu hakkında tartışan arkadaşlara bir hatırlatmada bulunmak istedim.En azından veri olan kanun şimdilik budur..Saygılar...