Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve
Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu
Geçici Madde 11
.................
Bu madde uyarınca serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazananların;
a) Yeminli mali müşavirlik sınavına katılabilmeleri için 9 uncu maddede belirtilen şartlara,
b) İlgili kanunları uyarınca bağımsız denetçi unvanıyla denetim yapabilmeleri için söz konusu mevzuatta belirtilen şartlara,
ilave olarak 5 inci maddenin (A) fıkrasının (a) bendinde belirtilen eğitim şartını taşımaları zorunludur.
Madde 5 - A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.
Yani özel sınavla Smmm belgesi almış olan 4 yıllık lisans mezunu olmayan Smmm le denetim faaliyetinde bulunamazlar.
Saygılarımla Birol Çalışkan
merhaba,
Aynı kanun lisans mezunu olmayan smmm olamaz diyordu . türmob , lisansı vermek istedikten sonra bir yolunu bulacaktır.