Ücret ödemeyen müşteriler hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan champell59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ücret ödemeyen müşteriler hk.

nguroy ' Alıntı:
:) :) :) ;D ;D

500 kişi bütün soruları çözmüş. Sonra çkıp da tabi olabilir canım falan diyolar. Tabi canım biz hepimiz enayi , bir tek kopyacılar akıllı.
Eeee savunma daha da güzel öss de matematiği tam yapan bilmem kaç bin kişi varmış. Adam neyle neyi karşılaştırıyor. Son yıllar da kendilerine yakın okul mezunu kaç kişi yerleşmiş, hangi kadrolardan hangi kadrolara geçmiş vb..... Neyse siyasete girmeyeyim.

Sn Arıoğlu için TURMOB başkanlığı konuşuluyor.

konu baya bi dağıldı. toparlamak gerekirse ücret ödemeyen müşteriler için sadece beyanname vermeme gibi bir çıkış yolu geldi. tabi bunun sonucu da müşteriyi tamamen kaybetmeniz.
bunun dışında başkada çıkış yolu yok gibi.
peki bizim meslek grubumuz buna mı layık. bulunduğum ilçede muhasebeciler derneği var. sanıyorum bu dernekler diğer il ve ilçelerde de mevcuttur. bir araya gelip buna bir başkaldırış, bir çözüm bulma yoluna gidilmiyor mu ?
ama balık baştan kokuyor. mesleğe giriş haddinden fazla çok. aynı enflasyon gibi. ne kadar para basarsanız paranın değeri o kadar düşer. meslektede ne kadar çok smmm olursa değerleri aynen o kadar düşüyor.

champell59 ' Alıntı:
..... ne kadar para basarsanız paranın değeri o kadar düşer. meslektede ne kadar çok smmm olursa değerleri aynen o kadar düşüyor.
ABD dışa kapalılıktan çıkarken karşılığı olmayan çok fazla para bastı, hatta basılan paraların %70 den fazlası ABD dışında dolaşır. ABD yi batırmanın en kolay yolu, ABD parasını bozdurun. Bu nedenlidir zaten kriz zamanı Çin in ABD ye yardımı, çünkü elinde yüklü seviyede Dolar rezervi var.

Konuya dönersek, ücreti ödemeyen müşteriler için noterden ihtarname çekip konu yargıya taşınmalı, ayrıca odaya konu hakkında bilgi verilmeli. Zaten belli bir dönem ücretini ödemeyen müşterinin işinin yapılması yasak. Ama hiç uygulama fırsatım olmadı, tam uygulamaya sokacaktım, müşteri gelecek ayların ücretini de kapattı, nasip olmadı.

bende nacizane bir stajer olarak fikrimi paylaşmak istiyorum.bu kadar ağır sorumluluğu taşıyacağım bir mesleği icraa edeceksem kimsede beş kuruşumu bırakmam.Mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri taşıma kavramı çok geniş ve manidar bana göre.bunuda maalesef bir çok meslek mensubunda göremiyoruz.bu meslek devlet memurluğu değil.ben eğer hizmet veriyorsam ve de hakettiğimi istemekten çekiniyorsam ben aciz bir insanımdır.yok efendim oda yapsın tahsilatı yok efendim yasa çıksın.bize defterleri oda bulmuyor diye düşünüyorum.o yüzden işin başı yine meslek mensupları yine bir takım değerleri taşıma.öncelikle kendimize dürüst olmamız gerek.bu mesleğin geleceği yine bu meslek mensuplarının elinde.kendi işimizle ilgili çözümleri başka yerlerde arar isek bugünleride arar hale gelebiliriz.meslek odalarının çalışma koşullarını beğenmiyorum.çünkü kontrol mekanizması işlemiyor. Herkese işlerinde kolaylıklar dilerim saygılarımla

Sayın smmmstajeri,sizinle aynı görüşleri paylaşıyorum ve görüşünüzü destekliyorum.

twolf ' Alıntı:
Sayın smmmstajeri,sizinle aynı görüşleri paylaşıyorum ve görüşünüzü destekliyorum.

Bende çok büyük kısmına katılıyorum. Ancak burda biz söz dikkatimi çekti "bir kuruşumu bırakmam denmiş"
Kim bırakmak ister ki zaten. Ancak gerçek hayatta bunu uygulamak o kadar kolay da değildir.

Sayın twolf beni anlamanıza sevindim.Sayın Nizam üstadım benim orda kuruşumu bırakmam demekten kastım tahsilat konusunda gerekli hassasiyet gösterilmeli.Mesala bi çok meslek mensubu mükellefi sıkıştırıp tarih alamıyor.Yoksa ben asarım keserim alırım diye bir şey elbetteki yok.Ama tahsilat içinde mücadele etmek gerek kulislerde tahsilat sorununu tartışmak çözüm üretmese gerek.stajer olduğum için biraz abartılı bir şekilde idealist biriymiş gibi algılanmakta istemem.bekara boşanmak kolaymış gibi de algılanmak istemem.Kolay gelsin

ekonomik krizin bazı sebepleri;
1-Hızlı nüfus artışı - Herkese iş sahası açmak çok kolay olmuyor
2-Teknolojik ilerleme - Yaptığınız icat ertesi gün dünyanın öbür ucundan öğrenilip vergisiz ve ucuz içilikle taklit edilebiliyor
3-Çin'in dünyaya açılması çoğu zaman ucuz ve kalitesiz mal üretmesi ülkelerin pekde buna önlem almaması
4-Ülkeyi yönetenlerin mütthiş beceriksizliği
5-sivil toplum kuruluşlarının çok boş işlerle uğraşması
6-ülke vatandaşlarının işverenlerin işçilerin hep kendi çıkarlarını düşünerek ben odaklı hareket etmesi
7-Mutlu azınlığın mutsuz çoğunluğu sömürme isteği
8-dedikodunun çok olması herkesin diline kriz lafını dolayıp bu lafı çok sevmesi
9-İnsanların yeni işler yapmakdan hamlelerde bulunmakdan kriz var vehep devam edecek korusuyla çekinmesi
10-Piyasada iş olmasına rağmen alışveriş yapılmasına rağmen ödemelerin devamlı geciktirilmesi.

Bu son maddeye dikatinizi çekmek istiyorum.Dünyanın en küçük ülkelerinden biri en zengin ve Amerikayada tüm müslümanlara da kafa tutuyor.Evet doğru tahmin ettiniz israil.Teknoloji onlarda,ticaret onlarda.Üzülerek belirteyim ki ben bu ülkede sakallı hac hocalardan ve adalet ağıtması gereken emekli hakimden ticaret yaparken çok büyük darbeler yedim ama ne yazık ki beni yeniden ayağa kaldıran Kurtlar Vadisindeki İplikli Nedim tipindeki yahudiler oldu.Adamlar yapmadığım işin parasını bile verdi ve çok güzel hizmet aldı ve sonunda onlar kazandı.Biz cebimizde para olsa da çaycıya büfeciye işçiye hep geç verme cebimizi ısıtma taraftarıyız.Bu müslüman ülkede nasıl olurda bu kadar çek döner senet döner işçinin hakkı ödenmez borçlulara borç ödenmez anlamak mümkün değil.hep kendi nefsimize izmet ediyoruz borç ödemeye yanaşmıyoruz vadesi dolan boçlarımızı paramız varsada yalan söyleyip sallıyoruz ama alacağımız varsada gene yalan söyleyip almaya çalışıyoruz her iki türlü yalan söyleyeceğimize hep dürüst olsak her şey ne de güzel olacak.Piyasa da para var ama sirkülasyon yok para dolaşıma çıkmıyor.İş var ödeme yok herkes birbiinden saklıyor parayı çünkü çekiniyolar korkuyorlar ama korkuyla olmaz bu işler.Borcumuza sadık olalım zamanında ödeyelim kul hakkından korkalım sözümüzün arkasında duralım yoksa bu krizler hiç bitmez.

sayın aday düşüncelerinize katılmakla birlikte biz artık bir çok değerde işimize geleni alıyoruz.kendimize müslümanız.dedikleriniz doğru adamlar da ticari zihniyet var sizi kalkındırmalıki sizden hizmet alabilsin.bizimkiler eli sıkı para vermez hizmet bekler.bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri işletme kültürü olmayan esnaflarımızın olması.bu mesleğide yıpratıyorlar.

Yeri gelip çok rakamlarada çizik attığımız olmuştur.Bu birazda mükellefin yaklaşımına bağlı.mükellefin parası olduğunu bildiğiniz,ticaretten de para kazandığını bildiğiniz halde,sizi en sona bırakıyor olması, sürekli ödemeleri geciktirmesi ve bunu aadet haline getirmesi,hanın çaycısına olan borcunu dahi sana kıyasla ilk sırada önemsemesi (bunu da duyduk zamanında),yeri geldiğinde "yetiştiremiyorsan eleman al kardeşim" demesi ama bunun maliyetini görmezden gelmesi,"nasıl olsa benden alamazsa da diğer müşterilerinden para alıyordur" mantığına sahip olarak ödemeleri mümkün olduğunca geç yaparak,parayı cebinde bırakarak sözüm ona kara geçtiğini düşünmesi, vs.vs.Şimdi bu zihniyetlerle size yaklaşan bir mükellefe Sayın Smmmstajyerinin (kuruş bırakmam) olayını uygulamak hakkımızdır.Hatta ben dahada ileri gideyim.Ümüğünü sıkar o parayı alırım :)
Sayın Smmmstajyeri de sanıyorum bu zihniyetli mükellefleri göz önüne getirerek bu sözleri söylemiştir.

smmmstajeri ' Alıntı:
bende nacizane bir stajer olarak fikrimi paylaşmak istiyorum.bu kadar ağır sorumluluğu taşıyacağım bir mesleği icraa edeceksem kimsede beş kuruşumu bırakmam.Mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri taşıma kavramı çok geniş ve manidar bana göre.bunuda maalesef bir çok meslek mensubunda göremiyoruz.bu meslek devlet memurluğu değil.ben eğer hizmet veriyorsam ve de hakettiğimi istemekten çekiniyorsam ben aciz bir insanımdır.yok efendim oda yapsın tahsilatı yok efendim yasa çıksın.bize defterleri oda bulmuyor diye düşünüyorum.o yüzden işin başı yine meslek mensupları yine bir takım değerleri taşıma.öncelikle kendimize dürüst olmamız gerek.bu mesleğin geleceği yine bu meslek mensuplarının elinde.kendi işimizle ilgili çözümleri başka yerlerde arar isek bugünleride arar hale gelebiliriz.meslek odalarının çalışma koşullarını beğenmiyorum.çünkü kontrol mekanizması işlemiyor. Herkese işlerinde kolaylıklar dilerim saygılarımla

Bekara karı boşamak gerçekten kolay.Hocanın oldu 4 aylık borcu.Buraya yazdıklarını hoca üzerinde dene istersen.

Bekara karı boşamak gerçekten kolay.Hocanın oldu 4 aylık borcu.Buraya yazdıklarını hoca üzerinde dene istersen.

onada yaparız neden yapmayalım