personel maaş programı

Ücretli İzin Ödeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba,
Personelimizin 14 gün izin hakkı vardı fakat bu yıl kullanmadı. İzin ücretini aldığı net maaşı esas alarak mı hesaplayacağız? Ve bu ücreti aldığına dair şu yıl şu kadar izin ücretimi aldım diye imzalatacağımız belgeyi imzalatmak haricinde yapılacak birşey var mı? SSK'ya bildirimde bulunmaya gerek var mı bu konu ile ilgili?

Ynt: Ücretli İzin Ödeme

Evet ödemeyi net ücretine göre yapacaksınız. SSk yada günü girerken Ücretli izin bölümü olması lazım orayı doldurarak bildirgeyi yollayacaksınız. İzin belgesinin bir örneğini de eksik gün bildirimi ile birlikte SSK ya göndereceksiniz. İyi çalışmalar.

nihaldn' Alıntı:
İzin belgesinin bir örneğini de eksik gün bildirimi ile birlikte SSK ya göndereceksiniz
:o

Ayrıca izin kullanan personele eksik gün bildirilmez. Ücretli izin yazılır. ???

eksik gün bildirin demedim eksik gün formunu gönderiken izin belgesinin örneğinide gönderin dedim.

Tamam işte siz ücretli izin kullanan personel için eksik gün mü bildiriyorsunuz?
Çalışma günü 30 yazılıp sadece ücretli izin işaretlenecek ve iş kazaları meslek hastalıkları pirimi eksik ödenecek .

Tabiyki eksik gün ücretli izinli için bildirmiyoruz. Ama zaten her ay eksik çalışan personel oluyor onların bildirimlerini gönderirken ücretli izinli olanın izin evrakını da gönderiyoum.

nane anladığım kadarıyla işçi bu yıl iznini kullanmamış olsa bile bu ücretini ancak işten ayrıldığında alabiliyor.

nguroy ücretli izinli göstereceğiz fakat ayın tamamı değil. primi eksik hesaplarken brüt ücretin ücretli izinli olunan kısmı ve normal çalışılmış olan kısmı için ayrı ayrı mı prim hesaplayacağız?

e bildirgeyle aylık prim bildirgesini gönderirken,ücretli izinli kısmına 14 gün yazın.ücretli PEK tutarınada 585.00/30*14: 273,00.ytl yazarsınız.iş kazası meslek hastalığı prim tutarını hesaplarken 585,00-273,00 : 312,00 ytl üzerinden hesaplanır.yani üc.izinlinin çalışmadığı süre için,iş kazası mes hast.primi hesaplanmamış olur.

Sn. Mes- ar

Ben yazdıktan sonra sizin yazınız çıkmış . Cevabım sizin sorunuza değildi. Sizin sorunun cevabı evet . İzin kullandığı günlere iş kazsası meslek hastalıkları hesaplanmaz.

1. kullanılmayan izinler bir sonraki seneye aktarılabilir ancak.
2. ancak personel işten ayrılırken (hangi nedenle ayrılırsa ayrılsın) kullanmadığı izinlerin parası ödenir.
3. brüt (giydirilmemiş) ücretin günlüğü üzerinden ödeme yapılır (kullanılmamış yıllık izin ücreti olarak).
4. fiilen kullanılan bir izin olmadığı için, iş kazası primi dahil, tüm ssk primleri, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır.
5. ibranamede "tüm yıllık izinlerini kullandım ya da yıllık ücretli izin paralarını aldım" ibaresini bulunduracaksınız.

ve 6. sayın Nihaldn; verdiğiniz yanıtta tutarlı ya da doğru hiçbir bölüm yok maalesef. emin olmadığımız bilgileri foruma yüklemezsek, ilgili arkadaşlarımız gereksiz cezalarla karşılaşması engellediğimiz gibi forumumuzun itibarını da korumuş oluruz.

iyi çalışmalar dilerim ..

Sayın zafersokol,

Asıl soru ile ilgisi olmayan cevaplar vererek forumu bilgi çöplüğüne siz çevirmişsiniz. Soruda işten ayrılan birine ücretli izni nasıl öderiz demiyor. Ücretli izni netten mi bürütten mi öderiz diyor. Eğer bildiğiniz doğru bilgi varsa paylaşın ama saygı kuralları çerçevesinde olsun. Böyle tartışma başlatacak şekilde agresif çıkışlar yaparak foruma cevaplar göndermenin hiç hoş olduğunu zannetmiyorum. Benim cevabımda ücretli izin belgesinin örneğinin ssk ya gönderilmesi vardı. Ha buna gerek yokmuş diğer arkadaşların uyarısı ile öğrenmiş oldum ve herkes öğrendi. Ama sizin tavrınız hiç hoş değil. Lütfen sinirlerinize hakim olun burası sinir boşaltma yeri değil.