fonradar

Ücretsiz İzindeki İşçi Başka Bir Yerde Çalışırsa

Üyelik
6 Ara 2019
Mesajlar
32
Konum
istanbul
pandemiden dolayı ücretsiz izine çıkardığımız bir işçi başka bir firmada çalışırsa bize ceza gelir mi
 
Siz burada ücretsiz izin de gösteriyorsunuz, ceza neden gelecek? Nakit ücret desteği alıyorsanız, siz üzerinize düşeni yapıp, çalıştırmıyorsunuz.

Ancak başka bir firmada bu sürede çalışıyorsa bunun sorumlusu o çalıştıran firma olur.

Her iki firmada bu durumlardan haberdar olamayabilir, o da var. Nakit ücret desteği genelgesini okumuştum, böyle bir duruma cevap olduğunu hatırlamıyorum.
 
Verilen desteğin işçiden faiziyle talep edileceği bence kesin. İlk işyeri bu aşamada bir sorunla karşılaşmaz.Çünkü üzerine düşeni zaten yapmıştır.İkinci işyerininde bu konuda zarar göreceğini pek düşünmüyorum -ki ikinci işyeri zaten destek talep edememiştir,primini ve ücretini ödemiştir.
İşçi burada cezalandırılacak orası kesin.fakat daha sonra ne olacak? Büyük ihtimalle ilk işyeri,konuyu öğrendiğinde "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık" çerçevesinde işçinin çıkışını verecek.Bildiğim kadarıyla bu çıkış kodu şu an için serbest..İşçide işyeri tarafından bu şekilde cezalandırılmış olacak.
Aklıma da başka bir fikir gelmiyor. Hatta belkide ikinci işyeri verdiği ücreti ve ödediği primi dava konusu bile yapabilir.
Yani kısaca,işçiye geçmişler olsun...
 

Benzer konular

Üst