Ufacıkın bi hata :)))

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 13MAYIS85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

13MAYIS85

Katkı Sunan Üye
merhaba

2001 yılında stajer olarak başladığım muhasebe bürosunda 2005 yılına kadar çalıştım. Stajerliğimim bittikten 2 ay falan sonraydı KDVlerin verilmesine 3-4 gün vardı patronumuz apantisten acile kaldırıldı şefimiz sabah geldi bizimle durumu paylaşırken telefonu çaldı ve annesi vefat etmiş sabah yataktan kalkamadan.tüm bu olumsuzluklardan sonra iş başa düştü.

Düştü ancak ben çok yetrsizim neyse öyle böyle yaklaşık 120 işletme defteri 60 bilanço defterine ait beyanı bitirdim.ve bilirsiniz o zaman ödemeler beyanlar aynı gün ve daireden yapılıyo z raporları zımbalanıyo anlatmama gerek yok daha iyi bilenler vardır o zamanları.
aradan bi hafta sonra patronuzmuzda şefimizde işe geldi müthiş bi övgü bana ama anlatamam beni yere göğe sığdıramıyolar afferinleri yıldızlı yıldızlı alıyorumm.

Bi sussalar itirafta bulunacam ama susan kimmm. neyse susutular ve ben iki yutkundukdan sonra
tüm beyanları verdim ama kendi beyanımızı büronun beyanını yapmayı unutmuşum dedim. ikisi birden başladılar gülmeye sonra dedikler ki yaz dilekçeni götür ver beyanını daires gittim havaleye müdür yardımıcısı alaycı tavırla imzaldı güldü tahakkukua gittim aynı tepki

mesleğe başlangıç anımı paylaşmak istedim.

Ynt: ufacıkın bi hata :)))

çok hoş bi başlangıç olmuş gerçekten , terzi kendi söküğünü dikemez misali :D

Çok güzel bir anı

Bende bugün geçici vergileri yaptım bitirdim ama nedense en sonuncu büronun ki oldu

çok güzelmiş..muhasebecilik ilginç meslek..hep başkaları için çalışıyorsunuz : )

:) Güzel, bütün tepkiler böyle olsa keşke....

Anıdan açılmışken tabi bu meslekte o kadar çok anı yaşadık ki..Saymakla bitmez.İnşallah zaman içinde hepsini paylaşırız.Aklıma gelen bir anıyı paylaşayım izninizle.
Mesleğe yeni başlamışım,1 yıl olmuş olmamış,ağabeyimin yanındayım..92-93 yılları.Hocapaşa Vergi dairesi o zamanlar Gülhane tramway yolu üzerinde,sanıyorum şimdi yerinde mal müdürlüğü var.
Bir müşterimize yazı mı gelmiş ceza mı kesecekler öyle bir olay var..Güya gidip memurla konuşacağım..
Abimde elime bi kanun maddesi tutuşturmuş,git memura anlat işte şundan şundan dolayı bize ceza kesmemelisiniz,gelen yazıyıda iptal etmelerini iste falan dedi..Artık anlatılanın doğruluğundan o kadar eminim ki ya ben müthiş anlattım ya da memurun o an dalgınlığına geldi bilmiyorum olayı hallettim o gün.tabi işi bitirmenin gururuyla işyerine döndüm..Bir kaç gün sonra abimle konuşuyoruz öyle bir kanun yok ben seni kandırdım dedi.. :) Tabi kanunmuydu başka birşeymiydi tam olarak hatırlamıyorum ama helal olsun deim kendime,o yalana kendimi nasıl inandırmışsam memuru da inandırmışım :) Tabi o zamanlar ki iş lakaytlığını gözünüzün önüne getirin.Vergi dairesinden dosya yok ediyoduk o kadar dı yani :) Hala daha sorarım söylemez,sana yalan söyledim der..Yalanmı anlattım doğru mu hala öğrenebilmiş değilim :)

Saygılar.

Ynt: Ufacıkın bi hata :)))

Bir tane de ben anlatayım.
İlk çalıştığım yer, yeni çalışmaya başladım, 6 ay bile olmadı daha, iki ortaklı bir büroydu.E-Beyannamenin ilk çıktığı ay, nasıl gönderiliyor, doğru dürüst bilmiyoruz, yavaş yavaş "A" ortağınkini gönderdik ozaman şifresinden.Sonra "B" ortağın beyannamelerini de yine "A" ortağının şifresinden göndermişim.Sonradan farkettim, aman boşver dedik, dediğimizde oldu, vergi dairesinden o günden bugüne ne bir yazı geldi ne de bir uyarı.
O kadar çok önemli değilmiş demekki. :)

Sene 2004-2005 ; Ofisimizin trilyonluk cirosu olan en büyük firmasının geçici vergisini son dakikaya zar zor yetiştirdik.
Saat 11:58, topluca ekran başındayız. E-beyan'a hızlıca verileri giriyorum. 11:59 veri girişi tamamlandı, tam kaydet butonuna basacağım derken kaydetin hemen altındaki kapata elim gitti. Beyan kapandı. Hepimiz ekrana bakakaldık. 5 saniye sessizlik oldu. Tekrar veri girmeye çalıştım ancak saat 12:01 olmuştu bile.

Neyse sonra geç verdik ceza falan katlandık ama o akşam anladım ki; elinde silah hırsız kovalayan bir polis ne kadar adrenalin ve heyecan yüklüyse, bu meslekte o kadar heyecan yaşatıyor insana...

Kim demiş muhasebecilik sıkıcı bir meslek diye :P :P

Slm

Bende bir anımı paylaşmak istiyorum.

2008 ocak ayı defterlerini içerde tuttuğumuz bir müşterimizin kdv'si için işyerlerine gittim incelemeri bitirdim.Kdv zamanı şirkette çalışan elemandan mizan istedim mizana göre kdv'yi yaptım meğerse ben inceleyip gittikten sonra ben bu ithalatı girmedim herhalde deyip tekrar girmiş.1.200.000,00 TL. Tabi ben bunu bir ay sonraki kdv de farkettim sigarayı bırakmıştım 21 gün olmuştu .Tekrar başladım o gün.

O arkadaşa epeyce dua ettim tabi :)

Bu ay beyannameleri son saatlere bırakmamaya çalışırsak iyi olur. Vergi dairesi değişikliklerinden dolayı eğer şifrede yoksa sorun olabilir başımıza

10 beyanname gönderdim 2 sinin vergi dairesi değişmiş.

bende mesleğe ilk başladığım yıllarda aylık z raporu alırken bir facia yaşadım. :'(

rapor almayı bilmediğim için kullanma kılavuzu falan karıştırdım. neyse sonunda buldum fakat alırken z no aralığını yanlış girdiğim için makine ilk çalıştığı tarihten itibaren yaklaşık 8 yıllık falan rapor almaya başladı döküm elimde uzadıkça uzadı firma sahibi ne yapıyon demeye kalmadan kasanın fişini çıkardık nafile fişi taktık kaldığı yerden devam mükellef kasayı elime verdi götür servise iptal etsinler dedi.

makinada acayip ağır eski takoz gibi makina 10-15 dakka yürüdüm kasayla caddelerde sonunda servisi bulup yaptırdım. o günden sonra her mükellef için rapor nasıl alınır ezberledik artık. :)

:) İyiymişş...
Yazar kasa konusunda Teknik servis gibi olmuşsundur sen şimdi. ;D

ZİNDAN ' Alıntı:
:) İyiymişş...
Yazar kasa konusunda Teknik servis gibi olmuşsundur sen şimdi. ;D

valla hocam o zamanlar uzman olduk fakat şimdi eksik z falan yoksa ihtiyaç olmuyor artık.

Ya vallahi bende muhasebe bürosuna girdiğimde bana yapılmıcak evraklarla işlem yaptırıyorlardı yapmayınca da kavga ediyordum hatta bir keresinde Esenler vergi dairesinin şefini dövüyordum güvenlik görevlileri ayırmıştı mali müşavirimin telefon numarasını istedi verdim aramamış yarın yine gittim bu sefer yapmıştı :)

- 1999 yılında daha çaylak dönemlerimde 30 tane falan işletme defteri vermişlerdi. ben mükellefleri aldıktan 1 ay sonra mükellefin biri işyerini kapatcaktı. Elindeki bütün malzemeyi fatura ettim. Arkasından hemen vergi dairesinde faturaları iptal edip yırttık. O zamanlar yazar kasalar çuvalla ağzı bağlanıp kırmızı mühür vuruyorlardı ve yoklama memuru yazar kasa faturasının fotokopisini alıyordu. Benimde bu evrakları iptal ettikten sonra aklıma geldi eyvah dedim ... Sonra faturaların iptalinden sonra saklanması gereken faturalardan birinin içini iyice daksille sildim. Fotokopi çektim. Sonra o faturaya yazar kasa faturası kestim sonra ondan da bir fotokopi. Yoklama memuruna faturayı verdim, adamın ruhu bile duymadı...

- 2000 yılında vergi levhası tasdiki yaptırıcam müdür yardımcısı gıcık mı gıcık evraklarım tamam yapmıyor. O zamanlar vergi levhası dilekçesi havale oluyordu. Bende Kendi kendime havale edip evrak kayıtdan numarayı aldım. Dilekçeyi memurun masasına bıraktım. Gıcıklık ya, daha sonra da bildiğimiz yuvarlak siyah ayakkabı boyası ile fazla bastırmadan vergi levhasını mühürledim. Aynı vergi dairesi mühürü gibi olmuştu. hey gidii heyyy

Tevfik Akgül ' Alıntı:
- 1999 yılında daha çaylak dönemlerimde 30 tane falan işletme defteri vermişlerdi. ben mükellefleri aldıktan 1 ay sonra mükellefin biri işyerini kapatcaktı. Elindeki bütün malzemeyi fatura ettim. Arkasından hemen vergi dairesinde faturaları iptal edip yırttık. O zamanlar yazar kasalar çuvalla ağzı bağlanıp kırmızı mühür vuruyorlardı ve yoklama memuru yazar kasa faturasının fotokopisini alıyordu. Benimde bu evrakları iptal ettikten sonra aklıma geldi eyvah dedim ... Sonra faturaların iptalinden sonra saklanması gereken faturalardan birinin içini iyice daksille sildim. Fotokopi çektim. Sonra o faturaya yazar kasa faturası kestim sonra ondan da bir fotokopi. Yoklama memuruna faturayı verdim, adamın ruhu bile duymadı...

- 2000 yılında vergi levhası tasdiki yaptırıcam müdür yardımcısı gıcık mı gıcık evraklarım tamam yapmıyor. O zamanlar vergi levhası dilekçesi havale oluyordu. Bende Kendi kendime havale edip evrak kayıtdan numarayı aldım. Dilekçeyi memurun masasına bıraktım. Gıcıklık ya, daha sonra da bildiğimiz yuvarlak siyah ayakkabı boyası ile fazla bastırmadan vergi levhasını mühürledim. Aynı vergi dairesi mühürü gibi olmuştu. hey gidii heyyy

sizede maşallahh yani :D

bende sizlerle bir anımı paylaşayım. Gerçi benimkisi arkadaşlarımızın anlattığı şekilde bir hata değildi. Ama çok ilginç bir hata yapmıştım. :)

yıllar evvel mali müşavirlik stajımı yaptığım sırada, yine alomaliyeye stajyer35 nickiyle üyeydim. Sanırım 2006 yılıydı.. O günlerde bir konu hakkında bir kullanıcı ile hararetli bir tartışmaya girmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam ya geçici vergi ile ilgili bir konuydu yada karşılık ayrılması hakkında.. ama çok sıcak, çok hararetli bir tartışma yaşamıştık.. Kullanıcıda hatırladığım kadarıyla riverside isimli biriydi.
Neyse 2 gün boyunca forumda çok tartıştık o konu hakkında ama nasılız bir görseniz. Ben A diyorum o şahıs B diyordu. Yani patlama noktasına gelmişiz. O yıllardada fazla moderatürümüz yoktu.. Kimse müdahale etmemişti. Neyse şimdi ben işimde sinirli olmaya başlamıştım, bu durum karşısında, aynı şekilde patronum olan mali müşavirde sinir küpüydü.. Neden böylesiniz birkaç gündür dedim. O da bana dediki; sorma kızım dedi. Alomaliyenin forum sitesine üyeyim, bir stajyer kulanıcı var, beni çıldırttı dedi. Haklıda dedi ama stajyer olduğu için bunu yediremedim kendime dedi.. Ben bir kahkaha basmıştım. Yoksa dedim riverside sizmisiniz? dedim. Sen nereden biliyorsun dedi. Patronumda gülmeye başladı.. Kızım dedi niye böyle yapıyorsun dedi. Yani sizin anlıyacağınız biz karşılıklı birbirimize hiç bir konuda tartışma konusuna bile girmemiştik.. Ama sitede hata etmiştim.. Çok ilginç bir tesadüftü bu. Çok gülmüştük birlikte.. Kulakları çınlasın.. Çok emeği vardır üzerimde sevgili Ercan Hocamın..
velhasıl ilginç bir hataydı adıma yaşadığım.. :)

Evet çok ilginç bir anı olmuş. :)
Ben bu tartışmayı hatırlıyorum tabi genel hatları ile Hoş olmuş :) :)
Nerde şimdi riverside?

:D :D :D
riverside emekli oldu galiba. Sitede değil artık :) Kulakları çınlasın.. Çok ilginç bir tesadüftü ama çok güzel bir anıydı benim için. Meğer stajını yaptığım patronumla tartışıyormuşum. :D