NİSANLI ' Alıntı:İstanbul içi 1 hafta İstanbul dışı 12 iş günü çeki yazdırma süresi
Diğer türlü 3 ay sonra bile tahsil edeilir.
TTK madde 708.
Bir çek, keşide edildiği yerde ödenecekse on gün;
keşide edildiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.
Çeklerin süresinde muhatap bankaya ibraz edilmemesi halinde hamil kambiyo hukukundan kaynaklanan haklarını kullanma olanağını kaybeder. Bir başka anlatımla çek süresinde bankaya ibraz edilmemişse, bu çek artık adi havale hükmündedir.
İrem35 ' Alıntı:Ne oldu Ayşe Hanım?
yoksa uslup tarzı hoşunuza gitmedi mi?
Görüldüğü üzere bende adamına göre uslup benimsiyorum..
Daha yeni başladık, hemen böyle çabuk pes etmeyin..
[/quote
bu nasıl üsluptur?
kabadayı bir erkek ağzıyla yazılmış cümleler dökülüyor ağzınızdan dualarınız da ilginç gerçekten.Bu ara da iremin erkek olmasından şüphelenmiyor değilim Cümlelere biraz estetik ve zerafet ekleseniz diyorum. tabi yine de siz bilirsiniz dua etmeye başlamayın da
hanmiroğlu ' Alıntı:İrem35 ' Alıntı:Ne oldu Ayşe Hanım?
yoksa uslup tarzı hoşunuza gitmedi mi?
Görüldüğü üzere bende adamına göre uslup benimsiyorum..
Daha yeni başladık, hemen böyle çabuk pes etmeyin..
[/quote
bu nasıl üsluptur?
kabadayı bir erkek ağzıyla yazılmış cümleler dökülüyor ağzınızdan dualarınız da ilginç gerçekten.Bu ara da iremin erkek olmasından şüphelenmiyor değilim Cümlelere biraz estetik ve zerafet ekleseniz diyorum. tabi yine de siz bilirsiniz dua etmeye başlamayın da
Nerede bir tartışma Sn. hanmiroğlu orada bende sandımki Sn.hanmiroğlu çekler hakkındaki engin bilgileri ile bizi aydınlatacak
sepetçi duasını hakettiniz irem hanımİrem35 ' Alıntı:hanmiroğlu sizi terbiyenize takınmanızı öneriyorum..
gamze'ye laf söylettirmem. Kendinize gelin.
Kapanmış bir olayı yeniden alevlendirerek asıl söylenmesi gereken görevi size ben hatırlatmayayım.
Olayı biz kendi aramızda hallettik.
hatırlatın nedir?İrem35 ' Alıntı:hanmiroğlu sizi terbiyenize takınmanızı öneriyorum..
gamze'ye laf söylettirmem. Kendinize gelin.
Kapanmış bir olayı yeniden alevlendirerek asıl söylenmesi gereken görevi size ben hatırlatmayayım.
Olayı biz kendi aramızda hallettik.