Ynt: Vergi dilimi
Benim şüphe değilde açıkça anlamamakla ilgili bir sorunum var

biraz geç basıyor kafam sanırım.
Öncelikle 86. maddede bahsini yaptığınız sosyal düzenlemeyi getiren değişikliğin gerekçesini okuyalım.
GEREKÇE
Bazı Kanunlarda ibare değişiklikleri öngören çerçeve 13 üncü maddesinin;
- 213 sayılı Kanunla ilgili ibare değişikliklerini düzenleyen ( A ) fıkrasına, Maliye Bakanlığına verilen yetkiye dayanılarak kamu alacaklarının tahsilat ve ödemelerinin banka veya benzeri finans kurumlarınca düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu öngören hükme paralel olarak banka veya benzeri finans kurumları yanında posta idarelerinin de bu kapsama alınması amacıyla 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin birinci fıkrasının ( 2 ) numaralı bendinde değişiklik yapan bir düzenlemenin ( c) bendi olarak eklenmesi,
- 492 sayılı Harçlar Kanununda ibare değişikliği öngören ( C)
fıkrasından sonra gelmek üzere; beyana tabi ücret dışı geliri, belirli bir tutarı geçmeyen mükelleflerin, birden fazla işverenden elde edilmiş olsa da, bu ücretlerini beyannameye dahil etmemelerine olanak sağlanması amacıyla 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 86 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (1) numaralı bendinin (a) alt bendinde yer alan parantez içi ifadede değişiklik öngören bir düzenlemenin (D) fıkrası olarak metne eklenmesi,
Şimdi benim anlamadığım noktalar ise şunlar "beyana tabi ücret dışı geliri belirli bir tutarı geçmeyen mükelleflerin ne demektir?
Birden fazla işverenden elde edilmiş olunca beyanname verme usulu aynı anda 2 işverenle çalışmak değil miydi? Biri tevkif olduğundan diğerini beyan ediyordu.
Kişinin ücret gelirlerini beyan etmesi ile 94. maddenin işverene yüklediği zorunluluk arasında nasıl bir bağ var. Ben burayı anlamıyorum. Yani kişi beyanını ister versin ister vermesin. İşveren kümüle gelir vergisi üzerinden beyan vermeyecek mi? Bu madde kişilerin beyannameye dahil edip etmemesi ile ilgili bir rahatlatma metni tevkifat yapılmayacağı yazmıyor ki? Üstelik tevkifatın kümüle olarak yapılmamasına imkan sağlayan bir rahatlatma da yok bu değişiklikte.
Yani 86. maddenin başlığını yazıyorum.
Aşağıda belirtilen gelirler için yıllık beyanname verilmez, diğer gelirler için beyanname verilmesi halinde bu gelirler beyannameye dahil edilmez.
diyerek başlıyor. Yani bu tamamen beyanname ile ilgili ücretin ücreti elde eden tarafından beyan edilmek zorunda kalındığı eski durumla ilgili bir olay, işvereninin kesintiyi yapmasına dur dememiş ki.
Cehaletimi bağışlayın ve lütfen konuşalım hemen sinirleniyorsunuz hepinizde yani