Vergi Levhası Tasdiki İçin Süre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dilber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,

8.9.2008 tarihinde taşıt alımı var. Vergi Levhası tasdşk süresi 30 gün olduğundan, tasdik süresini geçirmişiz.7.10.2008 tarihinde muhasebecisi olarak tasdikledim levhayı,tasdik tarihinden itibaren kaç gün içinde vergi dairesine bildirmeliyim tereddütte kaldım. bilgi verirseniz sevinirim.

Ynt: VERGİ LEVHASI TASDİKİ İÇİN SÜRE

Sn. dilber;

Başlıkta ve mesaj gövdesinde büyük harf yasaktır. Lütfen değiştiriniz
.

vergi levhasını v.dairesinin onaylaması daha cazip ancak zorunlu da değil.
Meslek mensubu imzasından sonra bir ay içinde v.dairesine bildirmek lazım.

ERAYERAY ' Alıntı:

Merhaba ;

Sn ERAYERAY bu bilgiye nereden ulaştınız ?

İlgili link' i ve içerisindeki özelgeyi incelerseniz durumun farklı olduğunu göreceksiniz.

dilber ' Alıntı:
MERHABA,

8.9.2008 TARİHİNDE TAŞIT ALIMI VAR.VERGİ LEVHASI TASDİK SÜRESİ 30 GÜN
OLDUĞUNDAN, TASDİK SÜRESİNİ GEÇİRMİŞİZ. 7.10.2008 TARİHİNDE MUHASEBECİSİ OLARAK TASDİKLEDİĞİM LEVHAYI, TASDİK TARİHİNDEN İTİBAREN KAÇ GÜN İÇİNDE VERGİ DAİRESİNE BİLDİRMELİYİM TEREDDÜDDE KALDIM BLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM?

mükellefin vergi dairesi sizin 07.10.2008 tarihinde onayladığınızı nerden bilecek bugün ayın 22 si. gerçi dilekçeyi kendi vergi dairenize yazacaksınız ve onayladığınız levhadaki mükellefin bilgilerini belirteceksiniz. aralarında yazışma sonucu tespit olursa ancak o şekilde cezai yaptırımı olur.

muhasebe ' Alıntı:
ERAYERAY ' Alıntı:

Merhaba ;

Sn ERAYERAY bu bilgiye nereden ulaştınız ?

İlgili link' i ve içerisindeki özelgeyi incelerseniz durumun farklı olduğunu göreceksiniz.

düzeltiğin için teşekkürler arkadaşım.

emeksiz ' Alıntı:
dilber ' Alıntı:
MERHABA,

8.9.2008 TARİHİNDE TAŞIT ALIMI VAR.VERGİ LEVHASI TASDİK SÜRESİ 30 GÜN
OLDUĞUNDAN, TASDİK SÜRESİNİ GEÇİRMİŞİZ. 7.10.2008 TARİHİNDE MUHASEBECİSİ OLARAK TASDİKLEDİĞİM LEVHAYI, TASDİK TARİHİNDEN İTİBAREN KAÇ GÜN İÇİNDE VERGİ DAİRESİNE BİLDİRMELİYİM TEREDDÜDDE KALDIM BLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM?

mükellefin vergi dairesi sizin 07.10.2008 tarihinde onayladığınızı nerden bilecek bugün ayın 22 si. gerçi dilekçeyi kendi vergi dairenize yazacaksınız ve onayladığınız levhadaki mükellefin bilgilerini belirteceksiniz. aralarında yazışma sonucu tespit olursa ancak o şekilde cezai yaptırımı olur.

Merhaba ;

Hem mükellefin hem de muhasebecinin farklı vergi daireleri olduğu sonucuna nereden vardınız ?

Aynı dairelerde olması sadece tespiti için geçecek süreyi hızlandırır. Benim tezim sadece bir olasılıkdı. Aynı dairede olmaları da bir olasılık dahilinde tabi.