Vergiden gelebilecek sorular??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden gelebilecek sorular??

arkadaşlar yok mu dershaneye giden ? hocaların üzerinde durduğu konular neler ? bi zahmet yazıverseniz...

sm³ ' Alıntı:
arkadaşlar yok mu dershaneye giden ? hocaların üzerinde durduğu konular neler ? bi zahmet yazıverseniz...

Özellikle dehanın bu konuda başarılarından bahsediliyor. Sınavlardan çıkışta " abi bak bu kitapçıkta 2 soru çıktı" falan diye reklam yapan elemanlara rastlıyorum. Eğer aramızda deha ya giden arkadaşlarımız varsa belki onlara bişey söylenmiştir...

selam arkadaşlar ha gayret son tekrarlar yapılıyor...
vergiye çalıştım (en azından öyle zannediyorum) sorular bellibaşlı yerlerden gelirse 60/70 alabilirim 8) amaaaa;
abuksubuk yerlerden deşilerek çıkartılmış sorular gelirse kala dabilirim. :'(
vergi benim için çok cansıkıcı bir ders okuyorum okuyorum unutuyorum, maddeleri karıştırıyorum falan , zaten ucubucağı da yok konuların. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çalışıp anladığımız yerlerden gelir sorular.
hepimize başarılar ;)

naztuğ ' Alıntı:
vergiye çalıştım (en azından öyle zannediyorum) sorular bellibaşlı yerlerden gelirse 60/70 alabilirim 8) amaaaa;
vergi benim için çok cansıkıcı bir ders okuyorum okuyorum unutuyorum, maddeleri karıştırıyorum falan , zaten ucubucağı da yok konuların. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çalışıp anladığımız yerlerden gelir sorular.
hepimize başarılar ;)
cnm geçen dönem bildiğin üzere bende senin yerindeydim vergiyle yatıp kalkıyordum beni az motive etmedin burdan güsel dileklerinle :) allahım çok şükür temmuzda bu sınav sitresinden beni kurtardı inşallah gönlünden geçen olur seninde !!! normal hayatına geri dönüş yaparsın :) hayırlı haberlerini bekliyorum
"ayrıca burdan sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum allah yardımcınız olsun"

cemileonat ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
hepimize başarılar ;)
cnm geçen dönem bildiğin üzere bende senin yerindeydim vergiyle yatıp kalkıyordum beni az motive etmedin burdan güsel dileklerinle :) allahım çok şükür temmuzda bu sınav sitresinden beni kurtardı inşallah gönlünden geçen olur seninde !!! normal hayatına geri dönüş yaparsın :) hayırlı haberlerini bekliyorum
"ayrıca burdan sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum allah yardımcınız olsun"
canım benim çooooook teşekkür ederim bu güzel sözlerin ve dileklerin üzerine ne söylesem az sınav öncesi büyük moral oldu bana. inşallah Allah çalışan herkesin emiğinin karşılığını verir de şu sıkıntılardan kurtuluruz.

arkadaşlar merhaba. vergi hocasının notu kıtmıdır acaba. şöyle ki kdv tarhiyatın muhattabında vergi tevkifatı yapacak kişi yerine aklıma gelmediği için vekilleri dedim :( ancak gerisi aynen doğru. son sorum tam doğru. tasfiye memurlarım boş. diğer soru da yarım.. sizce o yanlış kelimem için tüm sorumu iptal ederler mi. yoksa 50 alıp geçebilir miyim.. bilgisi olan var mı acaba ?

Yazdıklarınız bu şekildeyse,cevaplarınızdan eminseniz; Ez an 50 alacağınızı düşünüyorum. Bence vergiyi okuyanın notları bol. Soruyla ilgili bildiklerinizi,kelimesi kelimesine doğru yazamasanızda, sadece bildiklerinizi düzgün cümlelerle ifade ettiğinizde puan veriliyor.
4.sorudan 30puan
3.soru boş
2.soru 15
1.soru 10

55 puan alırsınız. hadi 5 puanınızıda kırsın,50 alırsınız bence. Sonucu görmeden,tahminlerle rahatlamazsınız ama yazdıklarınızdan eminseniz,doğru cevaplarla karşılaştırdığınızda çok yaklaşık cevaplar vermişseniz geçersiniz büyük ihtimalle. (yanlışlıkla bir toplama hatası vs olmassa)

alny ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba. vergi hocasının notu kıtmıdır acaba. şöyle ki kdv tarhiyatın muhattabında vergi tevkifatı yapacak kişi yerine aklıma gelmediği için vekilleri dedim :( ancak gerisi aynen doğru. son sorum tam doğru. tasfiye memurlarım boş. diğer soru da yarım.. sizce o yanlış kelimem için tüm sorumu iptal ederler mi. yoksa 50 alıp geçebilir miyim.. bilgisi olan var mı acaba ?

alny ' Alıntı:

Umarım geçersin arkadaşım. Benim durumum seninkinden beter... Ben 1. soruyu tam yaptım. 2. ve 3. sorular yarım ve 4. soruyuda saçmaladım resmen. Ve son hakkımdı...

derya deniz vergi valla kolaydı ama böyle bir sınavda kimse kolaya çalışmaz
sizce son soruda sadece hesaplamaya kaç puan verir

medcezir ' Alıntı:
derya deniz vergi valla kolaydı ama böyle bir sınavda kimse kolaya çalışmaz
sizce son soruda sadece hesaplamaya kaç puan verir

Hesaplamayı doğru yapmış olmak konuyu bildiğinizi gösterir bence, ancak dayanağını ifade etmemiş olmanız tam puanın yarısını kırabilir. Sadece benim tahminim, umarım daha fazla puan alırsınız.

alny ' Alıntı:
bence geçersiniz vergi hocasının notu bol öyle herşeyden not kırmıyor anladığım kadarıyla ben temmuzda ancak 50 yle geçerim derken 70 aldım.

1.ve 2.sorum tam etti 40 3.soru ya az cevap verdim 3-4 satır ama doğru yazdıklarım bundan puan alabilirmiyim?? 4.sorum yanlış :( sizce geçebilirmiyim

ThinkDifferent ' Alıntı:
alny ' Alıntı:

Umarım geçersin arkadaşım. Benim durumum seninkinden beter... Ben 1. soruyu tam yaptım. 2. ve 3. sorular yarım ve 4. soruyuda saçmaladım resmen. Ve son hakkımdı...

yorumlarınız beni rahatlattı arkadaşlar teşekkürler. anladığım kadarıyla vergi hocası puanda cömertmiş...sende inşallah geçersin arkadaşım. ama sadece son sorudan emin değilsin anladığım kadarıyla. umarım şubatta güzel haberler alırsın. bende güzel haberlerini bekliyorum..

Vergi Hukuku Ders Notları
http://hotfile.com/dl/88791291/3ffe077/temelvergihukuku.pdf.html
http://www.fileserve.com/file/PnfCDyG

Uygulama ile ilgili sorular genelde vergi dairelerinde ücretsiz verilen kitapçıklardan sorulmaktadır, bilgilerinize...Aşağıda yer alan linkten bu kitapçıklara ulaşabilirsiniz....
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=118

Önemli bir not, vergi sınavının yapıldığı dönem çok önemlidir çünkü o döneme ait güncel konulardan soru geliyor, büroda çalışmayan arkadaşlar bürolardan sınava giren arkadaşlarla işbirliği yapsınlar. örnek; aralık sınavında çıkan müşterek genel gider dağıtımı ve serbest meslekte işe başlama belirtileri (işi terk ve işe başlamanın %90 'ı yılbaşında yapılır çünkü herkes yılın bitmesini bekler)..

mart sınavına hazırlananlar şimdiden vergi hesaplaması ile ilgili uygulama konularına baksınlar derim bununla ilgili şubat ayından itibaren vergi dairelerinden ücretsiz temin edebileceğiniz menkul sermaye iradı, ticari kazanç ve gayri menkul sermaye iradı ile ilgili kitapçıkları mutlaka temin edin..Bu dersi geçmenin tek yolu uygulama sorusunu yapmaktır..çünkü çok konu var dile kolay 5 adet kanunu akılda tutmak imkansız...

uğur arkadaşım
ben vergi için kitap araştırıyordum. sizin notları gördüm göz gezdirdim.
paylaşım için teşekkür ederim.

BUnların dışında elimin altında bir kitap olsun istiyorum.
önerdiiğiniz herhangi bir kaynak varmı arkadaşlar.

mrb sserpil kitap olarak eray mercanı öneririm ancak kitabın basım tarihi ile sınav tarihi arasındaki mevzuat değişikliklerinide takip etmen gerekebilir, uygulama sorularıda bu kitapta mevcut ama yinede yakınında bulunan bir vergi dairesinden yada www.gib.gov sitesinden temin edebileceğin kitapçıklarada mutlaka çalış...

ugurrrrr ' Alıntı:
mrb sserpil kitap olarak eray mercanı öneririm ancak kitabın basım tarihi ile sınav tarihi arasındaki mevzuat değişikliklerinide takip etmen gerekebilir, uygulama sorularıda bu kitapta mevcut ama yinede yakınında bulunan bir vergi dairesinden yada www.gib.gov sitesinden temin edebileceğin kitapçıklarada mutlaka çalış...

teşekkür ederim ugurrrrr.Bu dediğin Kitapta baya çok konu varmış.. hatta aralık 2010 vergi sınavındaki ilk üç sorunun cevabı var..
tam aradığım kaynak derhal şipariş ediyorum bu kitabı.sağolasın..

sserpil ' Alıntı:
ugurrrrr ' Alıntı:

teşekkür ederim ugurrrrr.Bu dediğin Kitapta baya çok konu varmış.. hatta aralık 2010 vergi sınavındaki ilk üç sorunun cevabı var..
tam aradığım kaynak derhal şipariş ediyorum bu kitabı.sağolasın..
zaten hangi kitabı alırsan al o 3 sorunun cevabı var. çünkü kanun soruyor. vergi hukuku dersi çok derin bir ders çalış çalış bitmeyen bir ders. ben birazda şans olduğunu düşünüyorum mesela bu dönem amme alacakları sormayacak dedim çalışmadım şansıma gelmedi.