Vergiden gelebilecek sorular??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden gelebilecek sorular??

Eğer sorulan sorunun cevabını kapsayacak bişeyler yazabiliyorsanız puan veriyorlar merak etmeyin. Notları acaip bol. Ben kesin kalırım demiştim ama 60 geldi.

50 puanlık 2 soruyu tam yapmakla beraber kalmamla ve DEHA vergi hocasının "mukayyet değere stokları da ekleyen bir öğrencimiz geçti" açıklamasını şaşkınlıkla yapmasıyla; "notlar bol kıstasının göreceli olduğunu düşünüyordum...ki, odadan bir mali müşavirin Başkan Yardımcısı'ndan aktardığı bilgi ile, vergi kağıtlarını okuyan hesap uzmanının kavga gürültü ayrıldığını ve yerine birinin atanmadığını öğrendim. Bu, bayramdan bir hafta on gün kadar önce oldu. Şu an durum nedir bilmiyorum ama geçmiş de olsa lütfen kimse çıkıp da adamın notu bol demesin. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, adam basıp gitmiş; kimbilir, belki tüm sonuçların açıklanmasının bunca uzamasının altında da bu neden vardır.

sysyphus ' Alıntı:
Eğer sorulan sorunun cevabını kapsayacak bişeyler yazabiliyorsanız puan veriyorlar merak etmeyin. Notları acaip bol. Ben kesin kalırım demiştim ama 60 geldi.

50 puanlık 2 soruyu tam yapmakla beraber kalmamla ve DEHA vergi hocasının "mukayyet değere stokları da ekleyen bir öğrencimiz geçti" açıklamasını şaşkınlıkla yapmasıyla; "notlar bol kıstasının göreceli olduğunu düşünüyordum...ki, odadan bir mali müşavirin Başkan Yardımcısı'ndan aktardığı bilgi ile, vergi kağıtlarını okuyan hesap uzmanının kavga gürültü ayrıldığını ve yerine birinin atanmadığını öğrendim. Bu, bayramdan bir hafta on gün kadar önce oldu. Şu an durum nedir bilmiyorum ama geçmiş de olsa lütfen kimse çıkıp da adamın notu bol demesin. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, adam basıp gitmiş; kimbilir, belki tüm sonuçların açıklanmasının bunca uzamasının altında da bu neden vardır.

siz istediğinizi düşünebilirsiniz fakat sorunun cevabından ufak bir bukle verdiğiniz cevapta mevcutsa o sorudan kesin puan geliyor bir kere bundan emin olun.
ikincisi sn stonhand ın dediği gibi biraz ters konuştum pelinfa nın finansal dersi ile ilgili ama bu dersi ve maliyeti hafife alırsanız yukarıdaki söylediklerim aynen gerçekleşir sıkı çalışın

Puan gelmesi ayrı bir şey, tamamını yazdığınız cevabın -yanında da gösterilen- puan değerinin verilmeyip kesilmesi ayrı bir şey. Ben 50 puan üzerine diğer iki soruda da -kağıdı yakacak yanlış bilgiler yazmayacak şekilde- yarım yarım bilgi verip tüm kağıttan 40 aldım. Eminim ki itiraz eden arkadaşlar da aynı şeyleri düşünüyorlardır. 30 yıllık sınav, eğitim ve öğretmenlik deneyimimle söyleyebilirim ki, derslerin veyahut sınavların %50'si hocaya, kalanın da yarısı şansa bakar. Kimi hoca iyi niyetlidir, yapıcı şekilde davranır, kimisi ise kırpmaya bakar. Burada ikinci gruba giren ve sorumlu olduğu görevinden ayrılarak itiraz kağıtlarını başıboş bırakan bir adam var. İyi not verdi genellemesi ile görevinden ayrılma şekli birbiri ile bağdaşmıyor. Ve dersin sınavına girmeyecek şahısların bu başlık altına gelip de girecek olanları köstek ve tahrikle kızıştırması da bizlere yakışmıyor. Çocukça şımarıklıkları geçelim, destek olsak da olmasak da, şu gergin günlerde üslubumuza dikkat edelim lütfen.

Arkadaşlar Vergi Mevzuatı tek dersim ve son hakkım. Mideme kramplar girmeye başladı. Günlerdir vergi okuyorum ama aklımda kalan bişey yok. Okurken bazen bakıyorum sayfa sonuna gelmişim ne zaman o kadar okudum, ne okudum, neyi okudum, nasıl okudum anlayamıyorum. Gözlerim cümlelerin, satırların üzerinden kayarak gitmiş farkında değilim. Bazen de aynı cümleyi veya paragrafı farkında olmadan hatta cümlenin başındaki üç beş kelimeyi tekrar tekrar okuduğumu fark ediyorum. İster dikkat dağınıklığı deyin ister konsantrasyon eksikliği deyin, ister senin kafa dolmuş bişey girmiyo deyin. Sonuç olarak ortada olan; az bir zaman, kocaman bir mevzuat, mide krampları, baş ağrıları, ümitsizlikler..... Annemin tekrar bir daha bana "oğlum canın sağolsun, herşeyin hayırlısı olsun, herşeyde bir hayır vardır deyip" üzülmediğini göstererek bana moral vermeye çalışan sözlerinin ve gözlerinin arkasında derinlerde gizlediği üzüntüyü ve çaresizliği artık görmek istemiyorum...Sınavdan çıkar çıkmaz annemi aradığımda "anne sınavım iyi geçti" demek istiyorum........

Sıkma canını kardeş. O kadar kasmaya gerek yok. Okuduğunun aynısını yazamamadan, tekrar edememeden (ezberleme) dolayı sıkılıyorsun. Sınavda göreceksin bak mutlaka yazacak bişeylerin olacak ve inşallah 50 atmana yetecek.

1- transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı (kurumlar vergisi)
2- asgari geçim indirimi (gelir vergisi)
3- ihtiyati tahakkuk-ihtiyati haciz (aatuhk)
4- özel matrah şekilleri (katma değer vergisi)

ThinkDifferent ' Alıntı:
Arkadaşlar Vergi Mevzuatı tek dersim ve son hakkım. Mideme kramplar girmeye başladı. Günlerdir vergi okuyorum ama aklımda kalan bişey yok. Okurken bazen bakıyorum sayfa sonuna gelmişim ne zaman o kadar okudum, ne okudum, neyi okudum, nasıl okudum anlayamıyorum. Gözlerim cümlelerin, satırların üzerinden kayarak gitmiş farkında değilim. Bazen de aynı cümleyi veya paragrafı farkında olmadan hatta cümlenin başındaki üç beş kelimeyi tekrar tekrar okuduğumu fark ediyorum. İster dikkat dağınıklığı deyin ister konsantrasyon eksikliği deyin, ister senin kafa dolmuş bişey girmiyo deyin. Sonuç olarak ortada olan; az bir zaman, kocaman bir mevzuat, mide krampları, baş ağrıları, ümitsizlikler..... Annemin tekrar bir daha bana "oğlum canın sağolsun, herşeyin hayırlısı olsun, herşeyde bir hayır vardır deyip" üzülmediğini göstererek bana moral vermeye çalışan sözlerinin ve gözlerinin arkasında derinlerde gizlediği üzüntüyü ve çaresizliği artık görmek istemiyorum...Sınavdan çıkar çıkmaz annemi aradığımda "anne sınavım iyi geçti" demek istiyorum........

Yalnız olmadığını bilmek belki bir nebze avutur. Temmuz sınavında 2 satırlık amme sorusunu (kısmen haczedilebilen gelirler) sorduklarından sonra, ezberlemiş olduğun %95lik alan dahi seni kuşkuya düşürüyor, daha fazla bilgi ile kafanı iyice şişirip karıştırma riskini alıyorsun. Ben geçen sınavda değerleme sorusu ile emsal kira bedeli ve uygulanamayacak haller'i (ikisi 50 puan) yazıp, kdv sorusuna tam ve kısmi istisna açıklamaları ile birlikte %5 ve %100'den yanlış olan oranı seçip amme sorusunda da "bunu bilmiyorum fakat..." diyerek amme alacaklarının korunmasına yönelik önlemler pakedini ve hacizle alakalı olsun diye ihtiyati haciz ve ihtiyati tahakkukun alt başlıklarıyla açıklamalarını ekleyip, 40 aldım. 2 kağıt vermiştim. belki biri kaybolmuştur diye faksla da itiraz ettim. hal böyle olunca bu sınavda geçmek için 3 soru garanti yapmalıyım diye bakıyor insan. E 1 soru zaten uygulama. O da genelde en kazık soru oluyor. Kalan 3 sözelden hiç kaçırmamak lazım, bunun için de hiç bilmediğiniz, aşina olmadığınız köşe bucak kalmaması gerekiyor. İşin stres yükü burada biniyor. Arkadaşı gayet iyi anlıyorum. Önerim, benim de bu hafta yapacağım üzere, çıkaracağımız (elinizde hazır da bulunabilir) ana başlıklardan karışık olarak kendimizi test etmek. Zira sıra ile gidince hatırlansa da aradan cımbızla seçince işiniz zorlaşıyor, nerede takıldığınızı sınav komisyonundan önce sizin öğrenmeniz daha iyi olur. Buralara ağırlık verirsiniz. Sırayla gitmenin VUK yorgunluğundan sonra KDV'de takılmak gibi dezavantajları var zaten. O yüzden Amme'yi ve KDV'yi iyice bir hatmetmek gerek, zira görece kısa olsalar da bu ikisinden diğer 3 ana kanun kadar soru çıkabiliyor. Bunlar dışında, hepimize şans dilemekten ve dosya yakmış ve yakacak olabilenler için şu yönetmeliğin bir an çıkmasını temenni etmekten başka bir şey kalmıyor. Elbette soğukkanlı olmayı unutmamak kaydı ile.

sm³ ' Alıntı:
kendi tahmininiz mi yoksa aldığınız bir duyuma göre mi yazdınız acaba ???

vergiden kursa giden arkadaşlar varsa, hoca hangi konular üzerinde duruyor paylaşırlarsa minnettar kalırız :)

naztuğ ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

vergiden kursa giden arkadaşlar varsa, hoca hangi konular üzerinde duruyor paylaşırlarsa minnettar kalırız :)

tabiki kendi tahminim, nerden duyum alıcam :):):)

sm³ ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

tabiki kendi tahminim, nerden duyum alıcam :):):)
kursa gidiyor olsaydınız kurstaki hocalardan almış olabilirdiniz duyumu ya da çıkma ihtimalinin yüksek olsuğunu diyelim. özel matrah şekillerine bakmamıştım sayenizde baktım ,teşekkürler.

1-Re'sen vergi tarhı hangi hallerde uygulanır? (vuk)
2-Kurumlar vergisinden istisna kazançlar hangileridir ? (kvk)
3-K.D.V. Kanununa göre, ?katma değer vergisinin mükellefini? açıklayınız. (kdvk)
4-GVK?na göre, gayrimenkul sermaye iradını tarif ederek gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları sayınız. (gvk)

nasıl, sorular güzel mi ?

sorular güzel, güzel olmasına da keşke bu güzellikler bunlarla sınırlı olsaydı. daha nice güzellik var bilmemiz gereken :o. inşallah sınavımız da güzel geçer :)

sm³ ' Alıntı:
1-Re'sen vergi tarhı hangi hallerde uygulanır? (vuk)
2-Kurumlar vergisinden istisna kazançlar hangileridir ? (kvk)
3-K.D.V. Kanununa göre, ?katma değer vergisinin mükellefini? açıklayınız. (kdvk)
4-GVK?na göre, gayrimenkul sermaye iradını tarif ederek gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları sayınız. (gvk)

inş.bunlar gelir:)

benim girdiğim dönemde vergide, yoklamanın tanımını sormuşlardı,
sonraki dönemlerde giren arkadaşlarımda, önceden yoklama konusu çıktığı için; kanunda yoklama konusuna benzer İnceleme konusunu beklediler. Hiç bir dönem gelmemişti.

çok ilginç transfer fiyatlandırması yasalaştığı 01.01.2007 den beri hiç sınav konusu olmamış, halbuki nasıl çalışmıştık, yutmuştuk bu konuyu.
ben o dönemden beri kontrol edilen yabancı kurum kazancı konusu vardı KVKda hep çıkacak diye beklemiştim..
Hiç biri çıkmadı..

arkadaşların dediği gibi vergi dersi okyanus gibidir. Çok alan var, inşallah çalıştığınız yerlerden sorular gelir hepiniz için.

vergi uyuşmazlıklarının idari aşamada çözüm yolları(vuk)
kdv kanunundaki emsal bedel ve emsal ücret hükümlerini sayınız(kdv)
tasdike tabi defterleri sayınız(kvk)
kooperatif muafiyeti hükümlerini yazınız(kvk)
defterlerin tasdik zamanı,tasdik makamı ve tasdik yaptırmak zorunda olanlar(kvk)

Maaşallah herkes kendi bildiği konularıdan soru yazmış bende 4 tane yazayım bari :)

1-VUK na göre işe başlamayı bildirmek zorunda olanları sayınız?
2-KDV konusuna giren olaylar?
3-AATUH kanuna göre teminat olarak kabul edilebilcek olanlar?
4-KURUMLAR VERGİSİ HESAPLAMALI SAYISAL SORU?