Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

arkadaşlar lütfen yardım aşağıdaki konunun sonucunda bir sorum olacak

Aşağıda belirtilen hallerde ise emsal kira bedeli esası uygulanmaz:
?? Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak
başkalarının ikametine bırakılması,
?? Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya
kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi (Ancak, bu kimselerin her birinin
ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi
hakkında emsal kira bedeli hesaplanmaz),

peki emsal bedel hesaplanmaz demek yukarıdakilerin herhangi bir kira bedeli
ödemeyeceği demek mi oluyor ??

bilgilerinizi rica ediyorum...

smmmokahya ' Alıntı:
arkadaşlar lütfen yardım aşağıdaki konunun sonucunda bir sorum olacak

Aşağıda belirtilen hallerde ise emsal kira bedeli esası uygulanmaz:
?? Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak
başkalarının ikametine bırakılması,
?? Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya
kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi (Ancak, bu kimselerin her birinin
ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi
hakkında emsal kira bedeli hesaplanmaz),

peki emsal bedel hesaplanmaz demek yukarıdakilerin herhangi bir kira bedeli
ödemeyeceği demek mi oluyor ??

bilgilerinizi rica ediyorum...

Evet arkadaşım aynen öyle. yani toplam 4 maddedeki nedenlerden varsa emsal bedel uygulanmaz. Yani herhangi bir kira bedeli alınmaz.

Teşekkür ederim ofikirli

Birde dikkatimi bir şey çekti , önceki dönemlerde sorulan gelir vergisi hesaplama soruları hep sınavın yapıldığı yılın geliri olarak hesaplanması istenmiş yani 2010 yılındaki sınavda 2010 yılı gelirlerinden bahsedilerek hesaplama bu şekilde istenmiş , sanırım bizde 2012 gelir vergisi tarifesini ezberleyip ona hazırlansak daha doğru olur kanımca..

Siz ne düşünürsünüz bu konuda ?

2012 de elde edilip 2013 te beyan edilecek rakamları vermezki 2011 de elde edilip 2012 de beyan edilecek olanları verir kanımca
o kadar insafsız olamazlar
mantık dışı

hedef1 ' Alıntı:
2012 de elde edilip 2013 te beyan edilecek rakamları vermezki 2011 de elde edilip 2012 de beyan edilecek olanları verir kanımca
mantık dışı

arkadaşlar iki durumada hazır olsak iyi olur 2010 sınavlarında bunun örneği var ... 2011 ve 2012 gelir tarifesi iyi bilinmeli

AYRICA FORUMDA OLUPTA İZLEMEKLE YETİNEN ARKADAŞLAR sizleri de soru cevap şeklinde katılıma bekliyoruz..

2010 da hangi soru böyle sorulmuş örnek verir misiniz lütfen
şimdi baktım yok öyle bir şey

hedef1 ' Alıntı:

2010/2 döneminde sorulmuştu. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu (GVK) hükümlerine göre, emsal kira bedeli esasını
tanımlayınız, emsal kira bedeli esasının uygulanmayacağı durumları belirtiniz. aynen bu şekilde geldi.

hedef1 ' Alıntı:

tesmer in azizliğine uğradım pardon haklısınız

2011 in 3 dönemindede soruların bulunduğu pdf lerde tarih sınav tarihi 2010 olarak geçmekte :)

yani şöyle 2011/1.DÖNEM
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI
VERGİ MEVZUATI VE UYGULAMASI
12 Mart 2010-Cumartesi 14:30-16:00

beni bu yanılttı ... o zaman sıkıntı yok demektir :)

hedef1 ' Alıntı:
mantık dışı

katılıyorum. Bence de 2011 yılından soru gelir

arkadaşlar istermisiniz sınavı kolay yapalım diye geçen sınav çıkan finansal kiralamayı sorsunlar :)) inanın bakmadı bile ona ...bence bi arkadaşın dediği gibi tam bölünme ve kısmi bölünme ayrıca gmsi da kapsayan gelir vergisi yada dar mükellfete gmsi olabilir gibime geliyo..yada geçen iki sınav gibi tanımlı sorular..

tealight ' Alıntı:
arkadaşlar istermisiniz sınavı kolay yapalım diye geçen sınav çıkan finansal kiralamayı sorsunlar :)) inanın bakmadı bile ona ...bence bi arkadaşın dediği gibi tam bölünme ve kısmi bölünme ayrıca gmsi da kapsayan gelir vergisi yada dar mükellfete gmsi olabilir gibime geliyo..yada geçen iki sınav gibi tanımlı sorular..

onu bunu bilmiyorum ama şu üçünden banko çıkar diye düşünüyorum :)

- Transfer fiyatlandırması
- Örtülü sermaye
- Emsal bedel

Değerleme yöntemleri : Bir arkadaşın bana mail attığı notta bulunan kısaltmayı paylaşayım ;

TBMM VERİ : Tasarruf / Borsa Rayici / Maliyet / Mukayyet / Vergi / Emsal / Rayiç / İtibari Değerler

keşkeeee...bide aklıma şey takılıyor zirai faaliyettle ilgili hiç soru çıkmamış çıkarmı diyede düşünüyorum..tek istediğim mtv ve viv çıkmasında...bu sınava 2. girişim yani vergiye ve tek dersim eğer bunlardan çıkarsa yine aynı şeyleri yaşamak hi ama hiç istemiyorm..zaten anca sınavlara son hafta çalıabiliyorum küçük bi oğlum var onu sadece son hafta bırakabiliyorum bütün gün ders çalışmaya çalışıyorum bunun yanında içtiğim kahvenin ve sigaranın haddi hesabı yok sağlıkya gidiyo vallahi:(

tealight ' Alıntı:
keşkeeee...bide aklıma şey takılıyor zirai faaliyettle ilgili hiç soru çıkmamış çıkarmı diyede düşünüyorum..tek istediğim mtv ve viv çıkmasında...bu sınava 2. girişim yani vergiye ve tek dersim eğer bunlardan çıkarsa yine aynı şeyleri yaşamak hi ama hiç istemiyorm..zaten anca sınavlara son hafta çalıabiliyorum küçük bi oğlum var onu sadece son hafta bırakabiliyorum bütün gün ders çalışmaya çalışıyorum bunun yanında içtiğim kahvenin ve sigaranın haddi hesabı yok sağlıkya gidiyo vallahi:(

bana mail adresinizi verirseniz size mtv ve viv gibi kanunların 1 er sayfalık özet halindeki notlarını gönderebilirim. kısıtlı zamanda bana çok iyi geldi sizede yararlı olacağı kanısındayım..

ofikirli ' Alıntı:
hedef1 ' Alıntı:
mantık dışı

katılıyorum. Bence de 2011 yılından soru gelir

+1

çok teşekkür ederim geldi şimdi ona bakıyordum...

smmmokahya ' Alıntı:
tealight ' Alıntı:

bana mail adresinizi verirseniz size mtv ve viv gibi kanunların 1 er sayfalık özet halindeki notlarını gönderebilirim. kısıtlı zamanda bana çok iyi geldi sizede yararlı olacağı kanısındayım..

buraya kopyalasanız lütfen.

tealight ' Alıntı:

benimde aynen :( kahve& sigara

o kısa notları banada atarmısınız arkadaşlar :) kolay gelsin hepinize ,yarın başarılar diliyorum...