personel maaş programı

vizite kağdı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
şirketimizde sadece işverenimizin imza sürküsünde yetkisi var.vizite kağıtlarına ben imza atıyorum.ileride bir sakıncası olur mu acaba?

Ynt: vizite kağdı

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 90 ıncı maddesine göre, işveren Vizite Kağıdını usulüne uygun olarak düzenlemekle yükümlü olup, bilgilerin eksik veya yanlış olması sebebiyle Kurumca yersiz olarak yapılan her türlü masrafı ödemekle yükümlüdür.

Şirket yetkilisi kim ise bence onun imzasının kullanılması gerekir.Aksi halde eksik bilgi içermesinden dolayı işverene başvuran sskya, işveren bu belgeyi kabul etmiyorum buna ben imza atmamışım diyememeli.!

aslında ssk bunlara hiç dikkat etmiyor ama sayın zindan haklı. En güzeli imza sirkünüzü bir an önce ssk'ya bildirmeniz olur. İleride siz de zor durumda kalmamış olursunuz.

ssk artık imza sirkülerinide istiyor o yüzden yetkili haricinde imza atılması sakıncalı diye düşünüyorum.

yetkisiz kişinin imza atması ssk'nın tüm masraflarını tazmin hakkı doğurabilir. imza atması gerekenin imzasının taklit edilmesi ise büyük suçtur.

Bu sorunu bir vekaletle çözebilirsiniz. İşveren ssk vizite kağıtlarının (veya istenirse başka da evrakların) imzalanması için yetki verebilir.