uyumsoft

Vizite kağıdı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pers13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
İşyeri hekimimiz olmasına rağmen bir işçi işyeri hekimine gözükmek istemiyor hastaneye gitmek için vizite kağıdı istiyor. Amacı hiç birşey olmamasına rağmen rapor almak vizite kağıdı vermek zorundamıyım vermesen ne olur?

Ynt: Vizite kağıdı

pers13 ' Alıntı:
İşyeri hekimimiz olmasına rağmen bir işçi işyeri hekimine gözükmek istemiyor hastaneye gitmek için vizite kağıdı istiyor. Amacı hiç birşey olmamasına rağmen rapor almak vizite kağıdı vermek zorundamıyım vermesen ne olur?

Siz hangi şehirdesiniz? Ankara'da artık vizite kağıdı istemiyor hastaneler.

Rapor aldığı zaman karantinada raporu onaylamak için istiyorlar

özel hastaneler hala istiyor... ssklinin kendisi için...

Merhaba,
506 sayılı Kanunun 3910 sayılı Kanunla değişik 140 ncı maddesi (f) fıkrasına göre, Kanunun 90 ncı maddesinde belirtilen tedavi için gerekli belgeyi Kurumun yazılı ihtarına rağmen üç gün içinde vermeyen işverenlere, fiilin oluştuğu günde geçerli asgari ücret üzerinden, idari para cezası verilmesi hükmü getirilmiştir.

Eğer işyeri doktoru SSK'nın istediği şartlara sahipse; çalışanın işyeri hekimine gitmesini yazılı olarak isteğin. (Yazıyı tebellüğ ettiğine dair imzasını alın.)
-/-
Vizite kağıdı resmen kalkmadığı için bazı yerler kendi insiyatifleri ile istemeyebiliyor.

pers13 ' Alıntı:

Öncelikle firma doktoruna görünmesini iste eğer illede gidicem vizite ver derse tutanak tutup işten at... iş kurallarına aykırı davranmaktan.. ama doktor un sende ssk lı olması lazım yada sana daha önceden kesmiş olduğu faturaları....

Ne alakası var?Vizite kağıdı istedi diye tutanak tutamazsınız,işten çıkatamazsınız,çıkartırsanız kıdem-ihbar herbişeyini de ödemek zorunda kalırsınız.

Yapılacak tutanak, ssk kanununda yer alan vizite kağıdı vermemekten ihtar almanızı önler.

keremcem ' Alıntı:
Ne alakası var?Vizite kağıdı istedi diye tutanak tutamazsınız,işten çıkatamazsınız,çıkartırsanız kıdem-ihbar herbişeyini de ödemek zorunda kalırsınız.

Ben personelimin daha verimli olması icin firmama doktor alıyorum personel sırf rapor almak icin hastaneye gitmek istiyor ve firma doktoruna hic görünmeden---- bu yaptığı sizce iş kurallarına uyuyormu...

devlet memurlarında kurum doktorları vardır ancak onlar illaki kurum doktorlarına bakılacak diye bir kaideleri yoktur hastaneye gitmek kan tahlillerini falan yaptırmak yani tetkikler yaptırmak ister tam teşekküllü hastaneye gitmek ister kısaca seçim hakkı vardır bence işçiniz çok haklı vermek zorundasınız vizite kağıdını buda işten atmınıza neden deyildir

Şimdi değiştimi bilmiyorum ama d.memuru da kurum doktoru havale etmeden hastaneye gidemiyordu.

değişti eşim devlet memuru ayrıca rapor alsın nolurki kendine zarar raporlu günlerin ücretini ödenmiyor emekllikte gün kaybı

1- ben yeni bir sistem oluşturdum.. .doktorun geldigi günlerde( salı-çarşamba) viteye cıkmak yasak..eğerki doktorun dışında bir branşsa(kadın hastalıkları vb.) doktordan imzalı kagıt ve vizite talep formu ile servisimize geliyorlar..

vitize talep formunda birim şefi ve amirinin imzası dahilinde...

vizite kadıgını verdikten sonra doktordan iş başı kagıdı yada rapor getirmek zorundadır.
bunlardan herhangi birini getirmedigi takdirde haala viziede görünmekte ve bu nedenle işbaşı yapamaz durumdadır...

bir uygulama ile vizite kadıgını mazeret ve diger izinler için kullanamaz duruma gelir.. ve mazeret izinlerine ücretsiz veya ücretli izin yazmak zorunda kalıyorlar..

2 - hastalık için her daim vizite kagıdı cıkarıp veriyorum.özel hastaneler istiyor devmet hastaneleri istemiyor felan...istemezler diye ayırmak şu dönemde anlamsız.

kaynakçı ' Alıntı:
1- ben yeni bir sistem oluşturdum.. .doktorun geldigi günlerde( salı-çarşamba) viziteye cıkmak yasak..eğerki doktorun dışında bir branşsa(kadın hastalıkları vb.) doktordan imzalı kagıt ve vizite talep formu ile servisimize geliyorlar..

vitize talep formunda birim şefi ve amirinin imzası dahilinde...

vizite kadıgını verdikten sonra doktordan iş başı kagıdı yada rapor getirmek zorundadır.
bunlardan herhangi birini getirmedigi takdirde haala viziede görünmekte ve bu nedenle işbaşı yapamaz durumdadır...

bir uygulama ile vizite kadıgını mazeret ve diger izinler için kullanamaz duruma gelir.. ve mazeret izinlerine ücretsiz veya ücretli izin yazmak zorunda kalıyorlar..

2 - hastalık için her daim vizite kagıdı cıkarıp veriyorum.özel hastaneler istiyor devmet hastaneleri istemiyor felan...istemezler diye ayırmak şu dönemde anlamsız.

506 sayılı sosyal sigortalar kanunundan:
Madde 90- (Değişik: 16/06/1975 - 1912/5 md.)

İşveren, işkazası meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde, sigortalının kazancını ve prim ödeme gün sayılarını göstermek üzere örneği Kurumca hazırlanacak belgeyi düzenleyerek sigortalıya vermekle yükümlüdür. İşveren, 35 ve 40 ncı maddelerde öngörülen 120 günlük prim şartını yerine getirmiş olan sigortalının karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu çocukları ile sigortalı kadının geçindirmekle yükümlü olduğu kocası ve çocuklarının, hastalıkları halinde, sağlık yardımlarından yararlandırılmalarını sağlamak ve altı ay için geçerli olmak üzere prim ödeme gün sayılarını gösterir örneği Kurumca hazırlanacak belgeyi, talebi halinde, düzenleyerek sigortalıya vermekle yükümlüdür.

sağlık ocakları on-line sisteme tam olarak geçemedikleri için sağlıkocaklarında isteniyor ayrıca özel hastanelerde istiyor ki özel hastaneler kimlik fotokobiside istiyor. devlet hastanelerindede memurun insiyatifine kalmış birşey bazıları istiyor bazıları istemiyor :)
vizite kağıdını kişi doktora gitmeyecek diye vermemek gibi birşey olmaz anca doktordan işbaşı kağıdı getirmesini zorunlu kılabilirsiniz doktorluk bir durumu yoksa bile gitmek zorunda kalır.