personel maaş programı

Vizite Kağıdı

serhat durmus

Katkı Sunan Üye
işyerimizden 01/09/2005 tarihinde ayrılan bayan eşi için vizite kağıdı istemektedir eşi ameliyat olcakmış biz veremiyeceğimizi söyledik çok ısrar etmektedir atladığımız bir husus varmı?

Özücü bir durum,Malesef işten ayrılma tarihinden itibaren sağlıktan yararlanma
6 ay 10 gündür.Eğer başka biryerde bu tarihler arasında sigortalı olarak çalışmaya başlamışsa yararlanır.

EVET

evet sağlıktan yararlanma durumu ortadan kalkmış.. bu süre içerisinde 120gün çalışmış ise eşinin yaralanması sözkonusu; fakat aksi durumda mümkün değil..

iyi çalışmalar.

merhaba,

30/11/2006 tarihinde işten ayrılan işçi, aynı işyerine 17/05/2006 tarihinde tekrar girmiştir.

soru : eş ve çocukları sağlıktan yararlanabilirmi?

iyi çalışmalar.

şunuda belirteyimki 30/11/2005 tarihinden önceki 120 günü aralıksız yatmıştır.

cevaplarınızı bekliyorum.

viziteye çıkacağı tarihden önceki bir yıl içinde 90 gün prim ödeme şartı yerine geldiği için sağlıktan yararlanır.

nane' Alıntı:
viziteye çıkacağı tarihden önceki bir yıl içinde 90 gün prim ödeme şartı yerine geldiği için sağlıktan yararlanır.

Merhaba,
Yanlış anlamaları sebebiyyet verilmemesi için küçük bir düzeltme, sağlık hizmetlerinden yararlanma şartı çalışanlar için 90 gün iken eş ve çocuklar için 120 gündür.

sayın nane,

hastaneden, işçiye faydalanamaszın denilerek tedavi masrafları için senet düzenlenmiştir.

yazdığınız cevabın kanuni dayanaklarını biliyorsanız cevabınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar.

abdsis' Alıntı:
sayın nane,

hastaneden, işçiye faydalanamaszın denilerek tedavi masrafları için senet düzenlenmiştir.

yazdığınız cevabın kanuni dayanaklarını biliyorsanız cevabınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar.

Merhaba,
Yasal dayanağı, 506 sayılı yasanın 35. maddesi.

Kod:
     Eş ve çocuklara sağlık yardımı yapılması
     Madde 35 - Sigortalının eşi ve geçindirmekle yükümlü olduğu çocukları, hastalıkları halinde, bu kanunun 33 üncü maddesinde belirtilen sağlık yardımlarından, 34 üncü maddede yazılı süreleri aşmamak üzere, yararlanırlar. Ancak, ayakta yapılan tedavilerde verilen ilâç bedellerinin % 20 sini sigortalı öder.
     Sigortalının eşi ile geçindirmekle yükümlü olduğu çocuklarının yukarda belirtilen sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için sigortalının, hastalığın anlaştığı tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olması şarttır.

burda bir mali müşavir arkadaşım. işten çıkış tarihinden 6 ay 10 gün sağlıktan faydalanabilir. sonrası faydalanamaz. ancak işçinin aynı işyerine tekrar girmesi durumu değiştirebilir dedi.

bu konu hakkında bildiğiniz birşey varsa paylaşırsanız memnun olurum.

kolay gelsin.

aynı veya farklı bir işyeri olması durumu değiştirmez.sayın Tamer Başkan'nın ayrıntılı olarak yazdığı gibi şartlar oluşuyorsa hem yeni işyerinden hemde durumu belirtip eski işyerinden vizite kağıdı alacak ve sağlık yardımından yararlanacaktır.

yani ben şunu anlıyorum. yanlışsa lütfen düzeltin.

işçi viziteye çıkmadan önceki 1 yıl içinde 90 veya 120 günü tamamlamışsa, işten çıkmış olsada ve çıkış tarihinden itibaren altı ay geçmiş olsada sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.

işe yeni girmiş ve yeni işyerinde günleri yetmiyorsa eski çalıştığı işyerinden gün tamamlayabilir. işten çıktıktan sonra yeni bir işyerine girmeden 6 ay sağlık yardımından yararlanabilir.

sayın nane daha önceki cevabınızda;

aynı veya farklı bir işyeri olması durumu değiştirmez.sayın Tamer Başkan'nın ayrıntılı olarak yazdığı gibi şartlar oluşuyorsa hem yeni işyerinden hemde durumu belirtip eski işyerinden vizite kağıdı alacak ve sağlık yardımından yararlanacaktır. demiştiniz.

şimdi ise;

işe yeni girmiş ve yeni işyerinde günleri yetmiyorsa eski çalıştığı işyerinden gün tamamlayabilir. işten çıktıktan sonra yeni bir işyerine girmeden 6 ay sağlık yardımından yararlanabilir demişsiniz.

benim anlayamadığım: viziteye çıkmadan önceki 1 yıl içinde 90 veya 120 şartını tamamlayan bir işçi işten çıktıktan 6 ay sonra gün şartını tamamlasa bile 6 aylık süreyi geçtiği için sağlıktan yararlanamayacakmı? vede bunun böyle olduğuna dair 506 sayılı kanunda bir ibare varmı. Ben bulamadım. Bulan varsa lütfen cevap yazsın.

iyi çalışmalar.

!!!

sayın arkadaşım..

506 sk'nun 40.maddesinde sormuş olduğunuz ibare mevcuttur.

sayın turk_bey kanun aynen şöyle;

Sigortalılık niteliğinin yitirilmesi:

Madde 40 - (Değişik: 16.06.1975 - 1912/2 md.)

2 nci maddede belirtilen sigortalılık niteliğini yitirenlerden, bu tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olan sigortalı ile karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu kocası, çocukları, ana ve babalarını, bu niteliğin yitirilişinden başlamak üzere altı ay içinde meydana gelecek hastalıkları halinde, 32 ncı maddenin (A) ve (D) fıkralarında yazılı yardımlardan yararlanırlar.

(Değişik: 06/03/1981 - 2422/3 md.) Yukarıdaki fıkrada sözü edilen kimselerin ayakta yapılan tedavilerinde verilen ilaç bedellerinin % 20'si kendilerince ödenir. (*)

(*) Bu hükmün uygulanmasında ek 3 ve 25 .maddelere bakınız

ben burda işten çıkış tarihinden itibaren 6 ay diye bir ibare göremedim.

abdsis' Alıntı:
sayın turk_bey kanun aynen şöyle;

Sigortalılık niteliğinin yitirilmesi:

Madde 40 - (Değişik: 16.06.1975 - 1912/2 md.)

2 nci maddede belirtilen sigortalılık niteliğini yitirenlerden, bu tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olan sigortalı ile karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu kocası, çocukları, ana ve babalarını, bu niteliğin yitirilişinden başlamak üzere altı ay içinde meydana gelecek hastalıkları halinde, 32 ncı maddenin (A) ve (D) fıkralarında yazılı yardımlardan yararlanırlar.

(Değişik: 06/03/1981 - 2422/3 md.) Yukarıdaki fıkrada sözü edilen kimselerin ayakta yapılan tedavilerinde verilen ilaç bedellerinin % 20'si kendilerince ödenir. (*)

(*) Bu hükmün uygulanmasında ek 3 ve 25 .maddelere bakınız

ben burda işten çıkış tarihinden itibaren 6 ay diye bir ibare göremedim.
Merhaba,
Sanırım "kırmızı" bölüm tereddütlerini giderecektir.

Bu konu gayet açıktır Sn Başkan da kanun maddesi ile belirtmişl. Sigortalılık bittinden sonra 6 ay yararlanır daha sonra yararlanmaz.

işten çıkış tarihi :30/11/2005
01/06/2005-30/11/2005 arası en az 120 gün prim ödemesi var.

02/06/2006 sağlık yardımından yararlanmak istiyor.

a.yeni bir işe girmemiş; işten çıkış tarihinden itibaren 6 ay dolduğu için yararlanamaz.

b.01/06/2006 tarihinde yeni bir işe girmiş ve çalışıyor; yeni işyerinde gün yetmemesine rağmen geriye dönük 1 yıl olan 02/06/2005 - 02/06/2006 arası 120* gün prim ödemesi olduğundan eski işyerinden ve yeni işyerinden ayrı ayrı alacağı sağlık belgeleri/vizite kağıtları ile sağlık yardımından yararlanır.

*120 gün yazan yer eş,çocuk,ana,baba içindir. kendisi için ise 90 gün olarak uygulanır.