serhat durmus
Katkı Sunan Üye
işyerimizden 01/09/2005 tarihinde ayrılan bayan eşi için vizite kağıdı istemektedir eşi ameliyat olcakmış biz veremiyeceğimizi söyledik çok ısrar etmektedir atladığımız bir husus varmı?
nane' Alıntı:viziteye çıkacağı tarihden önceki bir yıl içinde 90 gün prim ödeme şartı yerine geldiği için sağlıktan yararlanır.
abdsis' Alıntı:sayın nane,
hastaneden, işçiye faydalanamaszın denilerek tedavi masrafları için senet düzenlenmiştir.
yazdığınız cevabın kanuni dayanaklarını biliyorsanız cevabınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar.
Eş ve çocuklara sağlık yardımı yapılması
Madde 35 - Sigortalının eşi ve geçindirmekle yükümlü olduğu çocukları, hastalıkları halinde, bu kanunun 33 üncü maddesinde belirtilen sağlık yardımlarından, 34 üncü maddede yazılı süreleri aşmamak üzere, yararlanırlar. Ancak, ayakta yapılan tedavilerde verilen ilâç bedellerinin % 20 sini sigortalı öder.
Sigortalının eşi ile geçindirmekle yükümlü olduğu çocuklarının yukarda belirtilen sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için sigortalının, hastalığın anlaştığı tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olması şarttır.
Merhaba,abdsis' Alıntı:sayın turk_bey kanun aynen şöyle;
Sigortalılık niteliğinin yitirilmesi:
Madde 40 - (Değişik: 16.06.1975 - 1912/2 md.)
2 nci maddede belirtilen sigortalılık niteliğini yitirenlerden, bu tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş olan sigortalı ile karısı ve geçindirmekle yükümlü olduğu kocası, çocukları, ana ve babalarını, bu niteliğin yitirilişinden başlamak üzere altı ay içinde meydana gelecek hastalıkları halinde, 32 ncı maddenin (A) ve (D) fıkralarında yazılı yardımlardan yararlanırlar.
(Değişik: 06/03/1981 - 2422/3 md.) Yukarıdaki fıkrada sözü edilen kimselerin ayakta yapılan tedavilerinde verilen ilaç bedellerinin % 20'si kendilerince ödenir. (*)
(*) Bu hükmün uygulanmasında ek 3 ve 25 .maddelere bakınız
ben burda işten çıkış tarihinden itibaren 6 ay diye bir ibare göremedim.