VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan milayda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

deniz9 ' Alıntı:
arkadaşlar herkese kolay gelsin
adi ortaklık şeklindeki muhasebe büroları için sözleşme girişi yapmıyoruz.peki ortaklar adına gecici vergi beyannamelerini gönderirken aracılık sözleşmesimi yapılmasımı gerekir yoksa 15 marta kadar aracılık sorumluluk sözleşme bilgisi verimelimidir ?

ZİNDAN ' Alıntı:
İstanbul Smmm Odasının güncellenmiş son duyurusunu okumanızı tavsiye ederim.

Duyuru

Okuyunuz.

Biz sözleşmeleri siteden indirip dolduruyoruz, matbu olarak odadan almadık yani. Dolayısıyla bir tarih ve no yok. Bu durumda hizmet sözleşmesi no ve tarihini boş mu bırakacağız?

Arkadaşlar,
ben bir arkadaşımla adi ortaklık olarak mesleği icra ediyoruz. Fakat adi ortaklık üzerinden aldığımız şifreyi; bu sözleşmeleri bildirmek için kullanamıyoruz.

sözleşmeleri nasıl göndereceğiz? gerçek kişi şifresi yada şirket olarak alınmış şifreyi kabul ediyor sistem.

SİBEL HANIMIN YAZdığını anlayamadım şöyle : Sisteme bilgileri girdim. Eğer bilgileri girer sonra beyanname yollarsanız, tekrar güncelleme şansı vermiyor.

duyuruyu okudum, "hizmet sözleşmesindeki tarih ise mesleki sözleşmedeki tarih ve nodur" diyor. anladığım kadarıyla bu sözleşmeyi odadan matbu alıp dolduranlar için geçerli, biz boş bıraktığımızda sorun olur mu acaba, son aşamaya gelemiyorum ne olur ne olmaz diye.

az önce beyanname gönderdim arkadaşlar.
int.vd den sözleşme girişi yaptım. e beyannameden de onayladım. problem yok gibi duruyor şimdiden.
üstelik güncellemeye falan da izin veriyor program bilginize...
hani olur da sözleşme numarasını yanlış yazdım falan diye üzülmeyin düzelttiriyor.

umutyaylagul peki hizmet sözleşmesi tarih ve nosuna ne yazdınız, yazmadan kabul etmiyor.

hizmet sözleşmesinin tarih ve nosunu zaten kendim düzenlemiştim. odadan aldığım koçan halindeki sözleşme yapmıyorum ben. internetten indirim tarih ve nosunu kendim veriyorum.

aracılık sözleşmesinin tarih ve nosunu da kendim veriyorum. hizmet sözleşmesine paralel olarak..

Arkadaşlar, bizim beyannamelerini yapmadığımız yalnızca danışmanlık sözleşmesi yaptığımız bazı mükellefler var. Bunları sisteme kaydetmeli miyiz? Eğer kaydedersek beyannameleri göndermesi gerekenlerin gönderememe gibi bir durumları olur mu?

Beyanname göndermeyecekseniz aracılık sözleşmesini girmenize de gerek yok.

muhasebesini takip ettiğimiz adi ortaklık ocak ayında kapanış verilmiştir dolayısıyla 2011 yılı icin 1 aylık söleşme düzenledik ocak ayı beyanları göderildi ve sözleşmemiz sona erdi.bununla ilgili bir bildirim akabinde sözleşme feshi bildirimi yapmamıza gerek varmı .

2011 Yılı ortakların gelir vergisi beyannamesini verirken sorun olabilir.Girişinin ve iptalinin yapılmasında fayda olacaktır.
Yoksa 2012' nin Mart ayı içinde sadece aracılık sözleşmesi yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Münferiden beyanname gönderdiğimiz kişiler için de hizmet sözleşmesi düzenlememiz gerekiyor bu durumda..
Mesela her sene GMSİ beyannamesi verdiğimiz kişiler için de her sene tek beyannameye mahsus hizmet sözleşmesi ve Ek 4 düzenleyip giriş mi yapılması gerekli?

Bu durumdakiler ile Hizmet sözleşmesi yapılmasada olur.Sistem Ek-4' de hizmet sözleşmesinin numarasını ve tarihini istemiyor, zorunlu değil.
Felicity ' Alıntı:
Münferiden beyanname gönderdiğimiz kişiler için de hizmet sözleşmesi düzenlememiz gerekiyor bu durumda..
Mesela her sene GMSİ beyannamesi verdiğimiz kişiler için de her sene tek beyannameye mahsus hizmet sözleşmesi ve Ek 4 düzenleyip giriş mi yapılması gerekli?

Arkadaşlar bu sözleşmeleri vergi dairesine götürüp ayın 15 ine kadar tek tek tahakkuk mu kestirmemiz gerekli ?

Ben sürekli dv mükellefiyeti açtırmayı düşünüyorum. Bürodan yaparım hepsini.

Ant Z ' Alıntı:
Arkadaşlar bu sözleşmeleri vergi dairesine götürüp ayın 15 ine kadar tek tek tahakkuk mu kestirmemiz gerekli ?

Teker teker tahakkuk ettirmenize gerek. Damga vergisi beyannamesini doldururken ayrı ayrı firma bilgileri ve tutarları girdikten sonra en alta aldığınız toplam tutar üzerinden vergi daireniz tek tahhakkuk kesecektir.

Ant Z ' Alıntı:

müşterilerin vergi dairelerine tek tek gidip mükellefiyet ünvan yada isimlerine damga vergisi tahakkuk ettirin.
Kendi bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip, hepsini tek tek tahakkuk ettirmeyin.
Çünkü çıkan tahakkuk belgesinde sizin adınız geçecek, sonra mükellefte bunu gördü mü? bu damga vergisini size ödemez. Bak der, senin/sizin adın/adınız geçiyor, ben niye ödeyeceğim" der. Bunu anlatamazsınız.
O yüzden tek tek müşterilerin bağlı olduğu vergi dairelerine gidip adlarına damga vergisi tahakkuk ettirmeniz gerekli.

Yani burdaki herkes tam tutarlar uzerinden damga vergilerini odedi mi
sozlesme tarihine 1 mart dersem ilk 2 ay beyannamelerini nasil Verdin demezler mi?