Y.Dışı Harcırah

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar...şirket müdürümüz 5 gün için almanyaya iş için gitti (aldığı masraf belgelerini kullanılmayack) y.dışı harcırah hesaplamasını aşağıdaki gibi yaptım atladığım bir yer varmı diye karasız kaldım ..var ise eksik bir durum yardımcı olursanız sevinirim.

gidiş geliş =5 gün
ülke almanya= 164 eur günlük
gündelk tutar= 164*5*1.5=1.230 tl
döviz olarak= 2.34 *1230=2.878,20 tl
gelir vergisi istisnası = 2.878,20 tl
damga vergisi = 21.87
net harcırah = 2.856,33 tl
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
y.dışı seyahatlerinde 10 güne kadar olan seyahatlerin günlük harcırah rakamının 1,5 katı olacağı.
 
Selamlar
bu hususta aklımdaki soruyu sormak isterim.
Harcırah listesinde belirtilmeyen bir ülkeye gidilse (örneğin asya ülkelerinden sadece japonya var) veya arap ülkelerine gidilse (listede sadece arabistan var) harcırah rakamı nasıl hesaplanacak.Mesela İran veya Hindistan'a gidilse (çünkü ticaret hacmi bu ülkelerle biraz daha arttı) hangi harcırah miktarı dikkate alınacak...
Teşekkür ederim..
 
Sayın twolf listede yer almayan ülkeler için "Diğer Ülkeler" kısmındaki harcırah tutarları esas alınacaktır, ki bu harcırah tutarı da 2013 yılı için 157 ila 80 USD arasında değişmektedir.
 
Tşk.ederim Sn.Karakaya,fakat,farketmişsinizdir belirttiğiniz tutarlar "diğer ABD ülkeleri" grubu olarak açıklanmıştır. Belki de bahsettiğim ülkeler, (liste dışında kalanlar) harcırah uygulaması kapsamı dışında bırakılmıştır.Emin olamadığım için soruyorum..
 
O zaman şöyle açılayalım listede yer almayan ülke eğer AB üyesi değilse, diğer ABD ülkeleri kapsamında kabul edilmelidir.
 
Üst