fonradar

Yabancı Sermayeli Şirket

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
merhaba

yeni kurulmakta olan 100% yabancı sermayeli şirketin (sermayesi 60.000 ytl) sermayesinin birkısmını euro olarak bankaya getirmişler(45.000).. kalanını da kuruluş esnasında ortakların yaptıkları kuruluş masrafları faturası ile kapatmayı düşünmüştük..( ortakların alacağı şeklinde) ancak banka hepsi gelmeli hazieye yabancı sermaye ile ilgili raporu o şekilde gönderebiliriz demiş.. bu uygulama nedir? bilginiz var mı?? bankalara illa hepsi yatmalı mı yabancı sermayeli de?
 
Ynt: Yabancı Sermayeli Şirket

Bankaların böyle birşey isteme yetkisi nerden geliyor acaba.? Orasını anlamadım.

Bunu anca Sicil memurluğu yada vergi dairesi isteyebilir.Daha önce kurdum, benden hiç böyle birşey istemediler.
 
Ynt: Yabancı Sermayeli Şirket

Banka sizden ancak 60.000 YTL ye karşılık gelen dövizin getirilmesini isteyebilir. 45.000 EUR getirilmiş, bu da 60.000 YTL sermayeyi fazlasıyla karşılıyor.
 
Ynt: Yabancı Sermayeli Şirket

45.000 ytl karşılığı euro getirmiş.. Neden peki bankalar istiyor? Sermaye , yabancı olunca illa nakit mi olmalı?? Gayrinakdi veya işte ortaklara borçlar hesabıylaa kapatılamazmı? Tescil için demişler..
 
Ynt: Yabancı Sermayeli Şirket

Yabancı sermayeyi teşvik kanununun esprisi ülkeye döviz girdisi sağlamaktır. Sermaye olarak gelen dövizlere ait döviz alım belgesine banka, sermaye taahhüdüne karşılık geldiğine dair şerh düşer. Bu nedenle taahhüdünüzün yerine getirilmesi için 60.000 YTL ye karşılık gelen dövizin mutlaka gelmesi gerekir.
 
Ynt: Yabancı Sermayeli Şirket

teşekkürler, peki mesela 5.000 ytl sermayeli şirket, 50%'si yabancı yani. 2500 ytl.. Bunuda mı bankadan yapacağız.. 8.000 ytlnin altında ve ortak kasaya elden koymuş şeklinde olamaz mı??
 
Üst