fonradar

Yansıtma Faturası

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
230
Konum
İSTANBUL
Firma adına gelen Elektrik faturasını kiracılara sayaç değerleri nispetinde yansıtma faturasıyla yansıtıyor. Bedaş faturası geç ulaştı, rakam 15.000,00.-TL. Fatura tarihi Ekim ayı, firma Kasım ayına satış faturaları kestiğinden;
- Faturayı kasım ayına işleyip, yansıtmaları kasım ayına düzenleyebilir mi? Ayrıca Form BA Bedaş bildirimini ekim ayına eklese herhangi bir sorun olur mu?
- Firma faturayı Ekime işleyip, yansıtmalarını kasım ayına düzenlese herhangi bir sorun yaşanır mı?
 
Elektrik faturasını ekim ayı kayıtlarına alıp, ekim ayı ba formuna dahil etmeniz bence daha uygun olur. Yansıtma faturalarının kasım ayında olması belki kdv yönünden sıkıntı yaratabilir. Ayrıca ekim ayında ödenecek kdv niz çıkmıyorsa kdv yönünden de sıkıntınız olmaz.
 
Elektrik faturasını ekim ayı kayıtlarına alıp, ekim ayı ba formuna dahil etmeniz bence daha uygun olur. Yansıtma faturalarının kasım ayında olması belki kdv yönünden sıkıntı yaratabilir. Ancak ekim ayında ödenecek kdv niz çıkmıyorsa kdv yönünden de sıkıntınız olmaz.
 
Selamlar
Her iki açıdanda pek sıkıntı olmaz.Fakat,Gider kaydetme tarihi ile Gelir (yansıtma) kaydetme tarihi aynı ay içinde olursa en doğru şekil olacaktır.Dolayısıyla faturayı kasım giderine kaydedip,yansıtmalarıda kasımda kesmeniz bence daha uygun olur.Faturayı ekim ayına kaydetmekle,kdv'yi önceden kullandınız ve geç tahakkuk ettirdiniz,yaklaşımıyla karşılaşabilirsiniz.
Saygılar
 
merhabalar,

1.Öncelikle firmaya gelen elektrik faturasını firma ekim ayına işlemesi gerekir,alıcı ile satıcının formları gib otomasyona bağlı çapraz kontrolle sağlanmatadır,uyuşmaması durumunda her iki mükellefte vergi incelemesine girmektedir.

2. Firma gelen elektrik faturasını kasım ayına işler ve bildirim verildikten sonra faturanın ait olduğu döneme ilişkin düzeltme ba formu vererek karşılıklı kayıtları düzeltebilir,kanuni sürenin sonundan sonundan sonraki yapılacak düzeltmelerde usulsüzlük cezası oranı uygulanacaktır.

Bu durumda yansıtma faturası ekim ayına düzenleyemiyor ise mecbur kasım ayına düzenlemesi gerekir.

Faturayı kasım ayına işleyip, yansıtmaları kasım ayına düzenleyebilir mi? Ayrıca Form BA Bedaş bildirimini ekim ayına eklese herhangi bir sorun olur mu? sizce bu soruya verilecek bir cevap varmı faturayı kasım ayına işleyip yansıtma faturasını kasım ayına işlediniz tamam diyelim BA formunda ekim ayına nasıl göstereceksiniz hemde sorunun alası olur.

yukarıda belirtilen işlemlerden hangisini yapmak isterseniz seçim sizin bir taraftan form düzeltilmesinden doğan usulsüzlük cezası diğer taraftan doğan kdv yönünden sıkıntı.

İyi Günler.
 

Benzer konular

Üst