yatırım indirimi hesabında enflasyon düzeltmesi

merhaba,
yatırım indirimi hesabını yaparken enflasyon düzeltmesi nasıl yapılacak,
geçen yıllarda olduğu gibi endeksleme mi yapılacak yoksa enflasyon düzeltmesi mi? Enflasyon düzeltmesi yapılacaksa nasıl ve hangi değerler alınacak... Bu konuda görüş ve cevaplarınızı bekliyorum...
iyi çalışmalar herkese

cevdetbul' Alıntı:
merhaba,
yatırım indirimi hesabını yaparken enflasyon düzeltmesi nasıl yapılacak,
geçen yıllarda olduğu gibi endeksleme mi yapılacak yoksa enflasyon düzeltmesi mi? Enflasyon düzeltmesi yapılacaksa nasıl ve hangi değerler alınacak... Bu konuda görüş ve cevaplarınızı bekliyorum...
iyi çalışmalar herkese

Yatırım indirimine konu olan harcamlarınızın tarihi nedir ? 2004 yılında mıydı ? Yoksa cari yıl olan 2005 yılı mı ? Konuyu ona göre irdelemek gerekli

Sayın cevdetbul,

G.V.K.'nun 19. maddesinin 2. ve 3. bendi ile G.V.K.'nun 22 nolu sirkülerini incelersin.

Ben konu hakkında biraz açıklama yapayım.

G.V.K'nun 19. maddesi kapsamında (24 Nisan'dan sonra yapılan yatırım harcamalar.)

Kod:
2004 Yılından Devreden tutar TEFE oranında düzeltilerektir.
2005 yılı harcamaları: Enflasyon Düzeltmesi Koşullarının gerçekleşmesi durumunda harcamaların düzeltilmiş değeri dikkate alınacak. Oluşmamışsa maliyet bedeli dikkate alınacaktır.

Tercih haklarını G.V.K'nun Geçici 65. maddesi kapsamında yeni hükümlerden yararlanmak üzere kullanan mükelleflerin 24 Nisan'dan önce ve sonra yaptıkları yatırım harcamaları ile önceki yıllardan devreden harcamalar

Kod:
2004 yılından devreden tutarlar:
a) 24.04.2003 öncesi harcamalar ait devirler Y.D. Oranında düzeltilecektir.
b) 24.03.2003 sonrası harcamalar ait devirler TEFE oranında düzeltilecektir.
2005 yılında yapılan harcamalar:
Enflasyon Düzeltmesi Koşullarının gerçekleşmesi durumunda harcamaların düzeltilmiş değeri dikkate alınacak. Oluşmamışsa maliyet bedeli dikkate alınacaktır.

Tercih haklarını G.V.K'nun Geçici 65. maddesi kapsamında yeni hükümlerden yararlanmak üzere kullanmayan mükelleflerin 24 Nisan'dan önce ve sonra yaptıkları yatırım harcamaları ile önceki yıllardan devreden harcamalar.

Kod:
2004 yılından devreden tutarlar:
a) 24.04.2003 öncesinde alınan Teşvik Belgesi Kapsamında devreden harcamalar YD oranı ile düzeltilecektir.
b) Belgesiz Yatırım Harcamalarından devreden tutar TEFE oranı ile düzeltilecektir.
2005 yılında yapılan harcamalar:
a) 24.04.2003 öncesinde alınan Teşvik Belgesi Kapsamındaki Harcamalar maliyet bedeli ile dikkate alınacaktır.                     
b) Belgesiz Yatırım Harcamaları maliyet bedeli ile dikkate alınacaktır.

Kolay gelsin.

ŞÜKRÜ ERGÜL BEY
TEŞŞEKKÜR EDİYORUM VERDİĞİNİZ BİLGİLER BANA FAZLASIYLA YARDIMCI OLDU... KOLAY GELSİN... :)

Ynt: yatırım indirimi hesabında enflasyon düzeltmesi

Sn: cevdetbul
Forum kurallarını okuyunuz. büyük harf yasaktır.