Yeni Görsel Hakkında

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,694
Konum
İstanbul
Merhaba kıymetli forum yöneticileri ve değerli forumdaşlar.
Öncelikle yeni forum görselimiz hayırlı olsun.Emeği geçen herkesin eline sağlık.Ön izlenimimi paylaşmak isterim.
İlk etapta sayfa kullanımı biraz karışık gibi görünüyor.İngilizce olan bazı kısımları anlamakta biraz zorluk çekiyoruz.Nede olsa,eski görselin yıllardır bir alışkanlığı var halâ üzerimizde.Biraz zaman ayırırsak bunuda çözeceğimize inanıyorum.
Fakat daha sade ve anlaşılabilir hazırlanabilir miydi diye de sormadan edemiyorum.Çünkü;
Malumunuz son yıllarda "forum kullanma ya da forumdan yararlanma" ihtiyacı git gide yok olmaktadır."Kütüphanelerin önemini kaybettiği gibi" Bunların yerine artık belkide hemen cevabına ulaşabileceğimiz (her ne kadar ben daha alışamasamda) ama bir o kadarda kuru kalabalık içeren whatsapp,telegram gibi paylaşım platformları daha bir cazip hale geldiği görülmektedir.Bu sebeple "teşbihte hata olmaz" forumlar neredeyse var olma mücadelesi vermekteler ve üzülerek söylüyorum eski cazibe ve geçerliliklerini kaybetmekteler.Ben forum sayfalarını hangisi olursa olsun,daima diğerlerinin üzerinde tutarım.Çünkü mesleğimiz ve mevzuatımız öyle geniş bir okyanus ki, öyle 1-2 cümlelik cevap yada sorularla ne derdimizi anlatabiliriz,ne de derdimize derman bulabiliriz.Daha uzun ve detaylı paylaşımlar ancak forum sitelerinde yapılabilir ve bilgi,en sağlıklı bu şekilde paylaşılabilir.O nedenle bana göre,forum sitelerini hayatta ve ayakta tutmanın bence büyük önemi vardır.
Hal böyle olunca daha gözü yormayan,rahat kullanımlı,yeni gelen kullanıcıları karışık ekran veya bölümlerle korkutmayan bir görsele de ihtiyaç vardır.
Evet belki bu forumda eskiyiz ama görsele biraz yabancıyız.Haliyle alışmak biraz zaman alacaktır.Bunun içinde önce forumda vakit geçirmek lazım.
Ayrıca kıymetli forum yöneticilerimden de bir ricam var.Yapılan bu görsel değişikliğin haricinde ekstra yenilikler gelmiş midir? Sanıyorum henüz tamamen hazır hale gelmedi. Yapılan belli başlı değişiklik ya da yeniliklerle ilgili kısa bir bilgi alabilirsek ben şahsım adına memnun olurum.
İnşallah forumun bu yeni hali,daha verimli,daha yararlı ve daha hayırlı olur.
Emekleriniz için tekrar teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.
 
Merhaba Tahsin Bey,

Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Yıllarca foruma katkı sağladığınız için görüşleriniz bizim için önemli.

Sorularınızdan bir kısmını hızlıca yanıtlamaya çalışayım ;
  • Elbette eski sisteme ve görünüme alıştığınız için yeni foruma alışmak biraz zaman alacaktır. Ancak şahsi fikrim 1-2 gün içerisinde alışacak ve forumun daha hızlı, daha kullanılabilir olduğunu farkedeceksiniz.
  • Dil konusunda bugün çalışmalar bitti, şuan ingilizce bir kelime görüyor musunuz ? Eğer görüyorsanız forumun en alt sol tarafında "English (US)" seçili demektir. Bu linkin üzerine tıklayıp "Türkçe (TR)" seçmelisiniz.
  • İsteğiniz üzerine foruma üye olmadan giriş yapıldığında ana sayfada yer alana "TOP 10 Konular/Mesajlar" sekmelerini kapattık. Şuan ziyaretçi modunda giriş yapan bir üye şöyle bir sadelik ile karşılacak (aşağıdaki resim),
forum-onizleme.PNG

Foruma üye olarak giriş yaptığınızdaysa ana sayfada en son mesajlar, en son konular sekmesi görünmektedir. Bu sekme beğenilmediyse kaldırılabilir.

Yeni sistemin en büyük artısı, hem yönetim hem de kullanıcılara çok fazla işlevsel özellik sunmaktadır. Bu işlevsel özelliklerin hepsini bir listede toplayıp ayrı bir başlıkta paylaşabilirim. Ancak forumu kullandıkça sizler de bu özellikleri farkedeceksiniz :giggle:

Yeni sistem hakkında görüş / önerilerinizi bu başlık altında devam ettirebiliriz.


Şimdiden yazacağınız mesajlar için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
 
Teşekkür ederim kıymetli yöneticim.Şu anda sayfa tamamen türkçeye döndü ve daha anlaşılabilir oldu.Yeni hali şu anda gayet güzel,kullandıkça da daha pratik ve hız kazanacağımıza da şüphem yok.Tekrar teşekkür ediyorum.Problemler yaşarsam ara ara rahatsız edeceğim sizleri :)
Sağlıcakla kalın,selamlar.
 
Bende çok beğendim. Bir öncekine nasıl alıştık buna da alışacağız. Ben daha keşfetmeye çalışıyorum. Bende emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
 
Merhaba,

Öncelikle herkese sağlıklı günler dileriz. Bugün Foruma yaptığımız bir takım değişiklikleri anlatacağım.

Artık üyeler "Yeni Konu Aç" butonuna bastıktan karşılarına

  • Tartışma
  • Soru-Cevap
  • Makale
  • Anket
olarak 4 farklı seçenek gelecek. Standart seçili olarak "Tartışma" özelliği aktif olacak. Ancak üye isterse bunu Soru-Cevap olarak veya Makale olarak değiştirebilecektir.

yeni-konu-ac-png.58


Özellikle soru-cevap bölümü tıpkı reddit sitesinde olduğu gibi doğru cevabı oylamaya veya doğru cevabı işaretlemeye yarıyan fonksiyonla kullanılabiliyor.

Örnek vermek gerekirse şu konuyu "Soru-Cevap" olarak değiştirdim:

Gelen yanıtları "Yukarı Oyla" diyerek en doğru cevabı yukarı oylayabilir veya doğru cevap olarak işaretleyebilirsiniz (diğer üyelerde oylamaya katılabilir).

yukari-oyla-png.61



Aynı şekilde "Makale" özelliğine örnek olarak @ferhat üstadımızın bir yazısınız "Makale" özelliğine çevirdim:

Umarım yeni özellik foruma katkı sağlar.

Herkese iyi forumlar dilerim
 

Benzer konular

Üst