Yeni Mali Müşavir Olanlara Yol Haritası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan red_rose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Mali Müşavir Olanlara Yol Haritası

nunna ' Alıntı:
.....
tanıdığım bir çok mmüşavir ödemelerini almakta sıkıntı yaşıyor neredeyse 30 gün vadeli ödeme yapıyorlar ;D bizim şirket bile ekim ayına ait müşavirlik bedelini bugün ödedi :-\

....
:)

Ekim müşavirlik ücretinin bugün ödenmesi gayet normal.

sayın kerem81 seninle durumumuz aynı mart 2009 sınavı ile smmm oldum çok rahat bir firmada 3 yıldır çalışıyordum fazla sorumluluğum yoktu,ancak seninde bahsettiğin gibi ileride rahat etmek için dün itibariyle yeni bir işe başladım belgemi kullanmayacağım yoğun ve ağır bir iş yükü var,İnşallah bu dönemleri sorunsuz atlatırız. Allahu Teala tüm meslek mensupların ve sınava girecek arkadaşların yardımcısı olsun.

günaydın arkadaşlar. ya birşey sormak istiyorum bilen varsa yardımcı olsun. ağustos 2009 smmm yim. çalıştığım firma bağımsız denetimde. patronda bağımsız denetim firmasından vazgeçmez. nasıl olacak bu iş şimdi. ben hem belgemi kullansam hemde bağımsız denetimden vazgeçmesek olabilirmi?
mesela ssk ları ben göndereyim vergileri bağımsız denetim firması. zaten ssk ile ilgili konularda sorumluluk almıyorlar. gerçi üç ayda bir geliyolar bi gün durup gidiyorlar.pekde bir işe yaradıkları söylenemez ama bunu patrona nasıl anlatacaksın...

nguroy ' Alıntı:
Ekim müşavirlik ücretinin bugün ödenmesi gayet normal.
normalde hep böyle mi ödeniyor yani düzenli ödeyen dediğimiz kısım böyle mi ödüyor?
o zaman düzenli ödemeyen nasıl ödüyor :) cidden merak ettim 2 aya falan mı çıkıyo yoksa :o

Genellikle o ay olan beyannameler verildikten sonra ücret ödenir yani ekim ayının ödemesi kasımın 25 gibi olabilir.

Sn. Umutyaylagül, Bağımsız denetim dediğiniz sanırım yeminli mali müşavirlik firması. Vergi konuları ile ilişkilendirdiğinize göre tam tasdik yapıyorlar. Sizin işe yaramaz olarak ifade ettiğiniz firmalar, patronlar tarafından ne kadar itibar görürse öncelikle vergi denetimine olan bakış gelişir. Sonrasında yeni TTK süreci ile bağımsız denetime olan bakış da gelişir. Hep söylediğimiz vergi için değil bilgi için muhasebe anlayışı gelişir.

Bu firmadan vazgeçmeyen patronunuzu tebrik ederim. İnşallah kendinizi yetiştirdiğiniz ve başarı gösterdiğiniz ölçüde size de gereken değeri verecektir.

Bu firmalar işe yaramaz olarak nitelendirmek, meslek mensubuna yakışmaz. Bu firmaları "işe yaramaz" olarak nitelemek ancak mali işlerden bihaber, kendi çapında bir yerlere getirdiği müessesesini dünyanın en kıymetli varlığı sanan cimri bir patrona yakışır. Ya da 16 yaşında ticaret lisesi stajeri olup staj yaptığı firmada kasa hesabına kayıt girince "bu işi çözdüm ben" havasına kapılan toy delikanlı yeminli mali müşavirlik firmasını işe yaramaz olarak niteleyebilir.

Kaldı ki bu firmalarda çalışanlar da bizim meslekdaş ve arkadaşlarımız. Hatta bir çoğu operasyonda çalışan kişilerin sürekli hale getirip kanıksadığı hataları, hemen yarım gün içerisinde bulup düzelttirir. Dolayısıyla işe yaramaz değildir. Biilakis kısa sürede aylardır yapılan yanlışları düzelterek daha katma değeri yüksek iş yaparak çok işe yararlar.

Nice firmalar var ki hem yanında çalıştırdığı ve belgesini değil bilgisini kullandığı mali müşavire iyi para veriyor hem de aslanlar gibi tam tasdik yaptırıyor. Hedefimiz bu olmalı.

Ön muhasebe, muhasebe, müşavirlik, denetim, vergi denetimi, tam tasdik, bağımsız denetim, iç denetim vb. kavramların özümsenip anlaşılması dileğiyle,

Saygılarımla,

sevgili maviefe , öncelikle yazdığım mesajı daha dikkatli okumanızı ister ve yazdıklarıma göre yargılamanızı isterdim. dikkat ettiyseniz ben bağımsız denetim firması işe yaramaz demedim ki benim de hedefim bir bağımsız denetim firmasına geçmek. ve genelleme yapmadım bizimle ilgilenen firma ve denetçiler için konuştum. ve bilgileri konusunda da yorum yapmadım üç ayda bir geldiklerini ve sadece kontrol ettiklerini söyledim. çoğu problemi kendim hallettiğim için işe yaramadıkları dile getirmeye çalıştım.umarımki ilerde türkiyedeki bütün firmalar bağımsız denetime geçer ve bütün personel pırıl pırıl gençlerden oluşur. ki şunuda göz ardı etmemek gerekir binbir emekle aldığımız mali müşavirlik belgesinin kullanamamak herkesin olduğu kadar benimde canımı sıkıyor. elbette türkiyede okadar iyi denetim firmaları var ve okadar bilgili üstadlar varki kaç yıllık mali müşavirlere taş çıkartırlar. sanırım sizin bahsettiğiniz denetim firmasıda onlardan biri.son olarak patronumun bana gereken ilgiyi gösterdiğinden emin olabilirsiniz sadece doğabilecek sorunlara karşı sorumluluğu azaltmak onun derdi ki bence akıllıca da ama bende belgemi kullanmak istiyorum pekte tabii değil mi allaşkınıza...

birşey daha biz büyük bir denetim firmasına bağlıyız. ve orda o kadar sağlam arkadaşlar var ki bilgi birikimi konusunda gerçekten çok iyiler. zaten onlarda kısa zaman içerisinde yükselip biyerlere geliyorlar. söylediklerimin yanlış anlaşılmasını istemem birçok firmada birçok denetçi arkadaşım var. dediğim gibi sadece bizimle ilgilenen firma için konuştum ve onlarında bilgileri konusunda değil zaman ve ilgi konusunda serzenişte bulundum.

FERCEY ' Alıntı:
sayın kerem81 seninle durumumuz aynı mart 2009 sınavı ile smmm oldum çok rahat bir firmada 3 yıldır çalışıyordum fazla sorumluluğum yoktu,ancak seninde bahsettiğin gibi ileride rahat etmek için dün itibariyle yeni bir işe başladım belgemi kullanmayacağım yoğun ve ağır bir iş yükü var,İnşallah bu dönemleri sorunsuz atlatırız. Allahu Teala tüm meslek mensupların ve sınava girecek arkadaşların yardımcısı olsun.

Merhaba. Evet benimde iş yüküm buraya eskiye göre fazla olacak. Umarım çok daha güzel yerlere geliriz.
Size de hayırlı olsun.

Yeni Arkadaşlar Bilmemki sizlere ne söyleyeyim. Hangi birisinini şu an işlerden canım sıkıldı onun için sayfalarda geziniyordum gezinirken bile yine aklımız işte mesleki konularda ne yakalayabilirizde. Ben 20 yıldır bu işin içindeyim 10 yıldır da kendi bürom var. Bu mesleği yapan kişilere sorun % 80 ni bu işi yapmak istemez. Öyle mşterim var sorunsuz ayın 2 sinde paramı öder öylesi varkı 1 yıldır ödemiyor firmayı bıraksan biriken paran verdiğin emek bırakmasan ??? Zordur bizim meslek hergün kanunları, tebliğleri , velhasıl yenilikleri takip edeceksin, müşteri ile uğraşacaksın, maliye , sigorta, denetmen , elaman hepsi ile uğraş dur. Aslında şu an size içimi döküyorum her halde .

Birde bizim meslekdaşlarımız vardır toplantılarda sakın ha tarifenin altında ücret almayın diyen ama bakarsınız kendisi tarifenin altında ücret alır.

Birde çok şey bilmek iyi değildir işi bilmeyenler salla parti yaparlar sıkıntısını dahi çekmezler çünkü doğru yaptıklarını sanırlar işi bilince sen düşünür durursun gece uykuların kaçar mükellef ödeme çıkar sen düşünürsün
mükellef koda girer sen çıkarmak için çabalarsın ama değerin bir türlü bilinmez

Ama yinede bizim meslek güzledir. Herkese Allah nasibi kadar verir sizler elinizden geleni yapın gerisi gelir.

Çok güzel ifade etmişsiniz.

Gerçekten çok güzel ifade etmişsiniz,sadece bu meslekte değil ki akıl almaz olaylar.Hangi mesleğe baksanız aynı kapıya çıkıyor.Allah hepimize hayırlı kazançlar versin....

Bizim İşcilik ağır işcilik

Dışarıdan bakanlara ise ne yapıyorsunuzki masa başında otur parayı götür dürüst çalışırsan ( 15 sene önce çalıştığım patronum mali müşavir oalcağım deyince bana mustafacağım bu işi dürüst yapanın bir evi bir arabası bir de belki yazlığı olur demişti.)

adamdan senede 500-600 tl yı zor alırsın bir ceza yersen oda onu götürür...

ne kadar doğru bi yaklaşım

10.000liram var
istanbuldayım
25000 civarı ruhsata gidecekmiş kaldı 7500 ;D
7500le büro açsam nasıl olur dayanırmı?
şu an hali hazırda kesin olan 4 mükellef var ::) bu 7-8e çıkabilir geliriz diyolar iş ciddiye binince dönerler mi bilmiyorum ;D
200-300 kira

yeter mi 7500 gelir hepsini bitermi ilk kuruluşta hemen yoksa sermayaden 2-3 ay yermiyim yoksa kendi kendini döndürür mü bu mükelleflerle
bi tanesi 400 veriyor
bir tanesi 500
diğeri 250
bi tane var 75 bakmadım asgariye gerçi ama zaten tek başına bi nakliyeci :)
şirketi alırsam 900 ;Dinşallah verirler

nasıl olur mu bu tablo :D

nunna ' Alıntı:
10.000liram var
istanbuldayım
25000 civarı ruhsata gidecekmiş kaldı 7500 ;D
7500le büro açsam nasıl olur dayanırmı?
şu an hali hazırda kesin olan 4 mükellef var ::) bu 7-8e çıkabilir geliriz diyolar iş ciddiye binince dönerler mi bilmiyorum ;D
200-300 kira

yeter mi 7500 gelir hepsini bitermi ilk kuruluşta hemen yoksa sermayaden 2-3 ay yermiyim yoksa kendi kendini döndürür mü bu mükelleflerle
bi tanesi 400 veriyor
bir tanesi 500
diğeri 250
bi tane var 75 bakmadım asgariye gerçi ama zaten tek başına bi nakliyeci :)
şirketi alırsam 900 ;Dinşallah verirler

nasıl olur mu bu tablo :D

10000 lira ile kalmaz 200 300 e ofis bulduysan istanbulda helal olsun

Ben açtıktan sonra ofisi ödeyeceğim taklsitleride ekleyince minimum 1000 lira masraf hesapladım müşteride yok

insanın eniştesinin hanlarda odabaşılığı olunca buluyo 200-300e kiralık ofis ;D ;D

Yol haritası;
Ruhsatı al hiç oynama kurcalama bu mesleği bırak.