Yeni Muhasebe Bürosu Dolayısıyla Yeni Sektörler

Üyelik
17 Eki 2011
Mesajlar
47
Konum
İstanbul
Merhaba,

Şirketlerde yaklaşık 10 yıl iş deneyimimden sonra muhasebe bürosu açmaya karar verdim. Bu 10 yılımın tahminen 6 yılı tam anlamıyla resmi muhasebede geçti. Belgemi 3 yıl önce aldım.
Muhasebe bürosu deneyimim yok. Dolayısıyla tek bir şirkette tek bir sektörde tecrübe kazandım.
Her şirket çalışanı gibi dışarı işlerinde tecrübesizim. Bu durumda büro açmak deli cesareti gibi görünebilir.
Şirkette çok da rahat bir işim ve kararında da bir gelirim vardı.
Ama işte bir bayan olarak kendi işimin olmasını ya da bunun rahatlığını yaşamayı istedim.
Bu işi şimdi denemeseydim bir 10 yıl sonra denemeye cesaretim olmazdı. ya da o zaman kaybedeceğim şey daha fazla olabilirdi.
Velhasıl dışarı işleri kolayı ama bilmeyene her şey zor.
Şirketlerde beyannamelere, raporlamalara, kar, zarar, maliyet hesaplamalarına hakim olmak bence daha önemli ve işin özü asıl bu. Dışarı işleri her ne kadar angarya gibi görünse de bilmeyince tedirginlik yaratıyor. Örneğin bir şirket kuruluşu hiç yapmadım.
Potansiyel müşterilerim arasında kreş ve dişçi kliniği de var.
Mesela kreş muhasebesi nasıl tutulur bilmiyorum. İş görüşmesine her şeyi öğrenip öyle gitmek isterim.
Tecrübelerinize ve yardımlarınıza gerçekten ihtiyacım olacak.
Takıldığım yerlerde danışacak birileri olduğunu bilmek güven verecek.
Teşekkürler
 
Selamlar
Öncelikle hayırlı olsun.Cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum.
Takıldığınız yerlerde genel veya özelden sorularınızı sorabilirsiniz.Bilgimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılar
 
sayın kdemirbaş;
Öncelikle tebrik ederim.
Tez zamanda araştırarak ve yardım alarak başarırsınız zor değil,
Allah muvaffak etsin.

Ama bunları belirtmemde de yarar var;
Büro açmanın artı ve eksi yanları vardır
En iyi seçimi yapmak insanın kendi elinde.
Muhasebe bürosunun Artı yanları; işinizin patronu olursunuz, emir almaz emir verirsiniz, çok kazanabilirsiniz, bir çevre yapabilirsiniz, mesai saatlerini siz belirlersiniz çalışma ve izin zamanlarınız olduğu gibi...
Muhasebe Bürosunun Eksi yanları; İşiniz çok olduğunda fazla çalışmanız gerekebilir, gelir kira ssk vergi gibi ödeme güçlüğünüz doğabilir oysa şirkette böyle sorununuz
yoktu maaşınızı zamanında ve düzenli alabilirdiniz mesai saatleri belliydi sigortanız yatardı, mükellefleriniz sizi yerli yersiz arayabilirler, bir hata olduğunda sizi suçlayacaklardır, ama onlara hatalarını, düzensizliklerini söylemekten bıkacaksınız, sizden evraklarını acele isteyecekler ama aidatlara gelince toplarken yorulacaksınız, genelde mükellefler kafasına göre hareket ettiğinden ömrünüz onlara muhasebeyi anlatmakla geçecek, tatile çıkmanız biraz zor olabilir, Eskiden muhasebe bürosu az olduğundan mükellef sayınız çok olup, iyi kazanabilirdiniz, şimdi muhasebe bürosu çok olduğundan en ufak şeyde evraklarımı ver gideyim diyecektir, mükellef çoğaltmak işleri dengeye almak bir hayli zaman alacaktır, Odanın belirlediği fiyatların üstünde mükellefle anlaşabilirsiniz ama genelde bu tam tersi odanın belirlediği fiyatın altında olacak, sizden bedavaya defter tutturmaya çalışacaklar, eğer az vergi çıkarırsanız iyi muhasebeci olursunuz tersi olursa kötüsünüz, siz doğru dürüstseniz sizi bu meslek değiştirebilir, ama değişmem derseniz, yerinizde sayarsınız, faturacılar yasak olmasına rağmen başka firmalarda gayriresmi çalışan gözünü para bürümüş sözde diğer muhasebeciler yüzünden bu meslek eski itibarını kaybetti, Şimdi markette fiş kesenler bile muhasebeciyim diyor. Umarım bu meslek itibarını kazanabilir ve hakettiği değeri görür, İyi çalışmalar
 
Merhaba, iyi bir maaşım var.4 yıllık iyi bir üniversiteden mezunum.Yüksek lisansı ingilizce tamamladım.SMMM'yim.

2 yıl myo bitiren arkadaşım açıköğretime geçiş yapıp smmm oldu.Üniversiteye başladığı gün bir sm yanına girdi.5 yıl sonra kendi bürosunu açtı.

70 civarında müşterisi varmış, aylık kazancı 25.000.- altına düşmüyor.
bu paranın neti 35-40bin lira gibi bir şey yapar, siz de biliyorsunuz bir şirkette bu paraları alan bir yada iki kişi olur.

maddi olarak eğer iyi bir portföy sahibi olursanız çok iyi kazanabilirsiniz.bazı arkadaşlar para önemli değil diyor.yukarıda bahsettiğim arkadaşım şu an 10 yıl sonra emekli oluyorum diyor.benim emekli olmam için 20+ kaç sene sürecek. ve iş garantim yok 40 yaşında kapının önüne koyduklarında hangi şirket bize kucak açar, genç ve az ücretle çalışacak yüzbinler var arkamızda.

başarılar dilerim.
 
Bizde ataşehirdeyiz çok smmm var buralarda ama bir sorununuz olursa yardımcı oluruz tabiki
 
Teşekkürler.
Müşteri bulma konusu biraz da şansa bağlı sanırım.
Kiralık ofis ararken tanıştığım bir bayan 2 yıl önce hiçbir muhasebe tecrübesi yokken büro açmış. Tanıdığı ve işi bırakan biri 40 müşterisini bu bayana vermiş.
Kısmet. Ayrıca tecrübesizken bu işe girmesi ve altından kalkabilmesi bana biraz daha cesaret vermedi değil.
 
merhaba,

öncelikle hayırlı olsun. cesaretiniz için de tebrik ederim. hiç kimseye danışamazsanız dahi bu forum da size yardımcı olacak birçok meslektaş ve arkadaş bulacağınıza eminim.

iyi günler
 
ssk

bu konuda pek bir bilgim yok ama ssk alanında..............android telefon uygulaması yapabilirler ssk ya kaç gün var veya pirim borç ne kadar şeklinde bence hoş bir çalışma olur
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba,

özel şirketde muhasebe bölümünde çalışıyorum. toplam 11 sene tecrübem var. büro deneyimim yok. a

bende aralık ayı başında büro açmayı düşünüyorum. çevrem azda olsa var( babam esnaf ).

büroyu nerde açacağıma karar veremedim.
avcılar firuzköy mahallesinde oturuyorum. çevrem genelde burda. ama burası iş açısından canlı değil. avcılar merkezdemi yoksa firuzköy civarındamı açsam diye çok kafa yoruyorum ama bir türlü karar veremiyorum. evimin altında bize ait dükkanlar var. birine geçsem kiradan kurtulurum maliyeti en aza indiririm diye düşünüyorum. ama bir yandanda avcılar merkezde iş potansiyeli çok fazla diye düşünüp ordamı büro açsam diye kafa patlatıyorum.


siz üstadlardan alabileceğim tavsiyeleri bekliyorum.
 
Kapıdan girip muhasebeciye gelen pek görmedim ben ama bizim yer zaten sapa belki yolda olsak gelirdi
 
benimde muhasebe bürosu tecrübem yok daha önce hep şirketlerde çalıştım.ocak 5 de bende şişlide büro açacağım benimkisi biraz deli cesareti çünkü 3 4 mükellefle işe başlayacağım ilk sene zarar edeceğim ama önemli değil çünkü piyasaya bakıyorumda şirketlerde çalışan mhasebecilerin maaşları hep azalma eğiliminde ve çok iş arayan var.gelecek için hayırlısı bu gözüküyor.açıkcası büro muhasebeciliğini hiç bilmiyorum.daha kendi defterim nasıl tutulur onuda bilmiyorum ama zor olduğunada inanmıyorum.umarım hayırlısı olur.
 
Sevgili medcezir selamlar
Tabiki hepimizin rızkını ve hayırlısını verecek olan Allah'tır.Şükür ve duamızı eksik etmeyeceğiz.Sizin içinde inşallah herşeyin hayırlısı olur.Bu işler evet biraz deli cesareti ile başlar.Fakat büro muhasebeciliğini bilmiyor olmanız sizin için biraz handikap gibi görünsede kısa zamanda toparlanacağınızı ve büro muhasebesine de çabucak alışabileceğinizi düşünüyorum.Hiç sıkıntı yapmayın,meslektaşınız olarak daima yanınızdayız ve elimizden gelen yardımı da yaparız Allah'ın izniyle..Bu konuda hiç çekinmeyin lütfen..Meslektaş olarak bu tür destekleri birbirimize vermemiz gerekir.Ayrıca bundan sonra kendinize çalışacak olmanız azminizi ve başarınızıda inşallah daha da artıracaktır umuyorum..
Allah şimdiden yardımcınız olsun.
Saygılar
 
çok teşekkür ederim tafsiyeleriniz ve cesaretlendirmeniz için bakalım ocakta bu girdabın içine gireceğiz.
 
herkes kendi bürosunu acsın 40 yasında smmmler iş arıyor iş veren yok.bende size sölemesi 2 yol var önümde ben düşündüm tasındım smmm büromu accam.bu sene 1 defterle basladım ilerde calısdıkca daha fazla olur.
 
Üst