Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Yazar Kasa?

Üyelik
23 Nis 2015
Mesajlar
16
Konum
Şehir
Değerli forum yöneticileri ve üyeleri,

İş yerimiz perakende satış yapan çok katlı bir mağaza. Kasalarımızda hem yazar kasa hem de pos makinaları kullanılmaktadır. 01.01.2016 tarihi itibariyle yeni nesil Ödeme Kaydedi cihaza geçmek zorunda mıyız ? Geçecek isek hangi tip cihaz almamız gerekiyor. EFT özellikli ve basit tipler varmış.


Saygılar.
 
1/1/2016 istisnasız tüm eski kasalar çöp oluyor ve yerine yeni nesil ökc alınması mecburi. Hatta hiç pos işlemi yapmayanlar dahi almak zorunda.
 
Herkese selamlar.
Okul kantinleride yeni nesil Ödeme Kaydedi Cihaz almak zorundalar mıdır? Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
 
Herkese selamlar.
Okul kantinleride yeni nesil Ödeme Kaydedi Cihaz almak zorundalar mıdır? Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Okul kantinlerinin işi zaten perakende işidir, mecburen alacak tabi. Ayrıca sektör ve firma ayrımı yapılmadan eğer uzatma olmaz ise, 31/12/2015 tarihine kadar tüm yazarkasalar yeni nesil yazarkasaya dönmesi gerekiyor.
 
Tabi bu arada şunuda hatırlatalım.31 Aralık son müracaat tarihi değildir.01.01.2016 dan itibaren yeni nesil cihazların işyerinde hazır bulunması ve bu tarihten itibaren satışların artık bu kasadan yapılması gerekiyor.O nedenle şimdiden müracaat edip,yeni yıla hazırlıklı girilmesi gerekiyor.
 
Ek; eğer pos kullanımı var ise; yeni nesile bankanız personeli tanımlama (prog yüklemesi) yapacağından ve son günlerde yoğunluktan size gelmesi gecikebileceğinden bir an önce alınmasında fayda var. Prog. yükleninceye kadar eski pos kullanabilirsiniz, pos makinası buna kısıtlama getirmeyecektir. Ama yeni nesil pos menüsü üzerinden k kart seçeneği ile fiş kesemeyeceğinizden ceza kesilebilir.
 

Benzer konular

Üst