fonradar

Yeni Nesil Okc Hk

arkadaşlar yenii nesil ökc alırken eskisinden yeniye nasıl geçiş yapılacak ? vergi dairesine eskinin hurdaya ayrılıp yenisini almak için izin yazısı mı gerekecek ? teşekkürler
 
arkadaşlar yenii nesil ökc alırken eskisinden yeniye nasıl geçiş yapılacak ? vergi dairesine eskinin hurdaya ayrılıp yenisini almak için izin yazısı mı gerekecek ? teşekkürler

Merhaba
Hayır,yenisi için önce yeni nesil kasa için izin yazısı alınacak (aynen ilkinde olduğu gibi);
Sonra yeni kasa alınııp kurulum yapılacak ve levha için müracaat edilecek.(yine ilkinde olduğu gibi)
Levha alındıktan sonra,yeni kasa kullanıma başlanacak.
Eski kasa ise,faturası kesilerek hurdaya ayrılacak ve servis tutanağı ile birlikte daha sonra daireden iptali yapılacak.Bu iptal için belli bir gün süresi söylemiyorlar ama yinede en kısa zamanda (30 gün içinde) yapılmasında fayda var.
 
Eski kasaların hiçbir değeri olmadığından fatura kesilmesi gerekmez. (VD ft sormamakta)
 
Kayıtlarda bir bedeli vardır, demirbaşlarda duruyordur, 255 hesapta kalmaması adına hurda faturası kesilmesinde fayda var bence de.
 
Aktiften çıkış yapabilmek adına,hurda değerine bile olsa,fatura kesilmesi yerinde olur..
 
Mali hafızayı saklayıp geri kalan işe yaramaz kısmını çöpe attıysak...
Ayrıca alış anında amort. ayırmayıp tüm bedeli gider yazabiliyorduk.
 
Sizlerin uygulamasını bilemem ama,ben alış anında bedeli kaç lira olursa olsun,demirbaşlara alıp %100 amortisman yoluyla giderleştiriyorum.Haliyle çıkış anında da fatura düzenleyip aktiften çıkıyorum..
 
Selam. Yazar kasa firmalarıyla, teknik servislerle görüştük. Bize söylenen "880 TL üzeri alışverişlerde Otomatikman FT no soruyor". Fakat biz henüz sipariş aşamasındayız, Avans olarak tahsilat yapıyoruz ve faturası 3-5 ay sonra kesilecek. Ayrıca kalan bakiye de banka veya yine k.kartı ile yapılacak. Bu avans işlemine bir çözüm bulunamıyor. fatura nosu girmeniz gerekiyor diyorlar. Bu konuda yardımcı olabilecek bir bilginiz var mıdıR?
 
yazarkasa izin yazısı alındıktan sonra nekadar süre içinde yazarkasayı almak gerekli ?

Yazarkasayı alma tarihinin aslında izin yazısıyla her zaman bir paralelliği yok.Şöyle ki:
Perakende faaliyeti üzerine ilk işe başlamalarda y.kasa kullanım şartı işyerinin açılış tarihiyle başlar.30 gün içinde kasayı alıp kullanıma başlamak gereklidir.
Toptan olupta sonradan perakendeye dönüş yapan firmalar izin yazısını aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde kasayı alıp kullanıma başlamaları gerekir.
İzin yazısını aldıktan sonra y.kasayı alanlar, y.kasa faturası tarihinden itibaren 15 gün içinde kullanıma başlamaları gerekir.Mesela yazıyı ayın 1'inde adınız,normalde süreniz 30 gün iken,kasa faturası ayın 10'u tarihine düzenlenmişse,Fatura tarihi sebebiyle ayın 30'una olan süreniz 25'inde son bulacaktır.
Böyle toparlamak mümkün herhalde..
 
Tahsin bey açıklamanız için teşekkür ederim.Şöyle bir durum var .mükellefin normalde yazarkasası var yeni nesil ökc için izin yazısını aldık.ortalıkta dolaşan .süre uzatıldı söylemi üzerine şimdi kasayı değiştirmeyeyim 1 senelik süresi var diyor.ikna edemedik bir türlü hadi birkaç gün daha bekleyelim dedik bu durumda da 30 gün veya daha fazla ek bir süremi verilir acaba
 
30 güne ek süre verilmez.Eğer 30 gün dolmasına az bir zaman kalmışsa, o kasayı almalı ve işlemi bitirmelisiniz.Eğer 30 günlük süreniz için daha vakit varsa (en kötü ihtimalle ay sonuna kadar) o zaman bekletin.Şayet uygulama yürürlüğe girerse (ki bugünlerde net bir açıklama yapılması lazım) yazıyı dilekçe ile iptal ettirir,eskisini kullanmaya devam edersiniz.Yok,eğer uygulama konusunda bir gelişme olmazsa,en kötü aralığın son haftası işlemi bitirip 1 ocakta kullanıma hazır hale getirmelisiniz.
Şu an için bilinenler bu şekilde..
 

Benzer konular

Üst