Yeni Sınav Yönetmeliği

Ynt: Yeni sınav yönetmeliği

smmm42 ' Alıntı:
rapunzell bak açık konuşuyum sana da kızıyorum ister istemez. burda bir başlık açıp forum oluşturuyorsun ve oturduğun yerde milletten destek, laf bekliyorsunn. olmazz böyle.. ne dava açıyorsun ne başka bişey yapıyorsun zaman zaman da ümitsizlik dolu sözlerle milletin ümidini kırıp keyfini kaçırıyorsun. burda başlık açıp bişeyler yapmak isteyen insan önder olmalıdır. ama ne hikmetse önderliğini göremedik.
önder olmaktan sayılırmı bilmem ama şu ana kadar 442 kisinin imzaladıgı bir imza kampanyası başlattım. ve bu imza kampanyası ile sesimizi duyurmaya calışıyorum. hergün onlarca yetkiliye bu imza kampanyasını mail olarak atıyorum. imza kampanyasının dışında smmm adaylarını yaşadıgı onlarca sorunu hergün ama hergün yazıyorum yetkililere.(bircok smmm adayının ankara dışından gelip otel parası olmadıgı için arabalarda parklarda uyudugundan bile bahsediyorum) inanın ankara da olsaydım tüm adayları toplar turmoba da yürürdüm gerekirse. ankara dışında olmam sebebiyle sadece internet üzerinden sesimizi duyurmaya çalışıyorum.dava acmadım daha dogrusu acamadım. nedenini de gerekirse özelden yazarım size. bana birşey yapmıyorsun demeyin lütfen

smmm42 ' Alıntı:
rapunzell bak açık konuşuyum sana da kızıyorum ister istemez. burda bir başlık açıp forum oluşturuyorsun ve oturduğun yerde milletten destek, laf bekliyorsunn. olmazz böyle.. ne dava açıyorsun ne başka bişey yapıyorsun zaman zaman da ümitsizlik dolu sözlerle milletin ümidini kırıp keyfini kaçırıyorsun. burda başlık açıp bişeyler yapmak isteyen insan önder olmalıdır. ama ne hikmetse önderliğini göremedik.

ayrıca şunu da belirtmek isterim ki burda başlık açarken birşeyler yapacağım diye söz mü verdim ben? konu başlığını açarken zaten bende bir bilgisi olan var mı diye sormuştum.ilk yazdığım mesaja bakarsanız görürsünüz.çok daha sonraları bu imza kampanyasını başlattım ve birşeyler yapmaya çalışıyorum.

ben rapunzel arkadaşın yaptıklarını takdir ediyorum. Kendince birşeyler yapma geyretini kendisinde görüyorum. Özellikle dilekçe çalışması cok güzel bir calışma olmuş. Bu Dilekçeyi Maliye ye Türmoba mail attığım gibi posta ile de ayrıca gönderdim.

Buradan yapılan girişimleri eleştirmiyorum ben. Ama şu var ki şimdiye kadar buradan bir sonuç alamadıysak buradaki yaptıklarımız demek ki yetersiz. Birbirimize sorup duruyoruz. "Sen ne yaptın? Ben ne yaptım? Öbürü ne yapmış? Bilen var mı duyan varmı" gibisinden öte gitmiyor. Bugün yarın, yok şu gün, yok bu gün, yok şöyle, yok böyle, yok dosya açtırmayın bilmem ne diyerek dalga geçercesine salladılar bizi. ve halen sallanmaya devam ediliyoruz. Benim demek istediğim buradan oturarak, yazarak bilmem neyle olmaz bu iş. Bir önder olması lazım ki bir araya gelip türmoba maliyeye toplu bir şekilde giderek orada olanları anlatmalı isteyeceğimizi orada istemeliyiz. Arayanların, ağlayanların, feryad edenlerin sayısı çok çok fazla bu kesin ve bundan sonra sayı daha da artacak bundan eminim çünkü artık telefonlara sekreterlerden başkası bakmıyor. İşini halleden dönüp geriye bakmıyor bile arkadaşlar. Bir örnek veriyim Çok samimi bir arkadaşım Vergiden son hakkıydı 20 gelmez diyordu 50 geldi, vergi var diye maliyete girmemişti, şu geçtiğimiz sınavda aynı arkadaş bittim diyordu maliyetten de 50 alarak ruhsatını almış. Nede olsa arkadaşımız, tebrik edeyim diye aradım telefonuma cevap vermiyor. Faceden silmiş bilmem ne yapmış. Yani insanlar işi bittiği anda en yakın en samimi arkadaşını unutuyor. Onun için diyorum ki oraya gidip bunları anlatmazsak gerekirse bu yapılanların karşısında bu haksızlıklar için elimizi masaya vurmazsak olmaz. Bana öyle geliyor ki olan bitenlere bakılırsa birileri, birileri için harcanıyor. Daha ne diyeyim. Söylenecek çokkk sözler var ama bitmezz.

Arkadaşlar çare ararken aciz duruma da düşmemek lazım..

Maliye Bakanlığı ile sizin ne işiniz var ki..?

Gelir Uzmanlığı sınavı mı bu..

Lütfen biraz daha mantıklı birşeyler planlayın..

İyi çalışmalar..

Y.UNAL ' Alıntı:

İyi çalışmalar..

???? orman bakanlığı uygun mu???

Y.UNAL ' Alıntı:

İyi çalışmalar..
maliye bakanlığı ile ne işimiz mi var? sanırım şaka yapıyorsunuz.. maliye ile işimiz yok da neden turmobun hazırladığı yeni yönetmelik maliye bakanlığının onayına sunuldu acaba?siz ne işle meşgulsunuz çok merak ettim? burayı takip ettiğinize göre az cok muhasebe ile alakalı olmalısınız.degilseniz de bu yorumu neye dayanarak yaptınız merak ettim.

Y.ÜNAL çok zekisin yaa. biraz akıl versene. Şu acizlikten kurtulalım tekrar sana iade ederiz verdiğin akılı ;D

ek sınav ile ilgili isteğimiz ismmmo'nun 13 haziran 2012 de taksim'de yapacağı basın açıklamasında yer alan ''taleplerimiz'' bölümünde kendine yer bulmuştur.bazı şahıslar bu talebimizden kimsenin haberinin olmadıgını iddia ediyorlardı.bence bir şekilde sesimizi duyurmayı başardık. ismmmo'nun sitesinden 'angaryalara ve vesayete hayır' başlıklı yazıyı okuyunuz lütfen.

ankara odasının basın açıklaması...

Ankara, 11.06.2012

ASMMMO BAŞKANI MEHMET KOÇ MESLEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM İSTEDİ
Koç: Herkesi ?Vicdan Muhasebesi? yapmaya çağırıyoruz?
Sayın Basın Mensupları
500 bin muhasebe camiası meslek yasasının yayınlanışının 23. Yılında biriken mesleki sorunlarımızın çözümü, Bakanlık vesayetine ve angaryalara dur demek için herkesi ?VİCDAN MUHASEBESİ? yapmaya çağırıyoruz.

Biz de insanız; ailemizle sosyal yaşamın bir parçasıyız.

Bu çığlığımıza ses verin ki, ülkemiz kazansın...

ASMMMO BASIN ? Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet KOÇ meslek yasalarının kabul edilişinin 23?üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye?nin ihtiyacının ?hesaplaşma? değil, ?muhasebe? olduğunu söyledi.

3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu?nun 13 Haziran 1989?da kabul edildiğini anımsatan Koç, bugün gelinen aşamada mesleğin kritik bir eşikten geçtiğini, istedikleri önlemler alınmazsa Türkiye?nin ciddi kayıplar yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde; çalışma arkadaşları ve aileleriyle birlikte 500 bin kişilik bir muhasebe camiası bulunduğunu belirten ASMMMO Başkanı Koç; ?Artık vicdan muhasebesi yapılacak bir noktaya geldik. Angaryaların bitmesi, vesayete son verilmesi, oldu-bitti?lerin yaşanmaması, mesleki geleceğimizin karartılmaması ve en önemlisi de, sosyal yaşamın onurlu bireyleri olduğumuzun unutulmamasını istiyoruz? diye konuştu.

Koç çatı örgütleri TÜRMOB?la 83 il ve ilçede örgütlü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Odaları olarak ?bıçağın kemiğe dayandığı? bir eşiğe getirildiklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

?Bugün adeta TÜRMOB ve Oda?larımızın ölüm fermanı yazılmakta, 23 yıllık mesleki örgütümüzün şeffaf, hesap verebilir, denetlenebilir yapıları yok edilmek istenmektedir. Dün seçim sistemimize yapılan müdahale ile demokratik işleyişimize darbe vurmaya çalışılırken, bugün atanmışların oluşturduğu kurumlarla odalarımızın anayasal yetkileri ellerinden alınmaya, etkisizleştirilmeye hatta bertaraf edilmeye çalışılmaktadır.?

ASMMMO Başkanı Mehmet Koç meslektaşlar ve mesleğin geleceği açısından sorunları yıllardır dile getirdiklerini vurgulayarak, Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı?na iletilen ve çözüm beklenilen talepleri ise madde madde şöyle açıkladı:

? Meslekteki angaryaları kaldırın.
? TÜRMOB yönetiminin iradesini kısıtlayan, antidemokratik hükümlerin kaldırın.
? TÜRMOB genel kurulunca kabul edilen yönetmelikleri yayınlayın.
? Sınav mağdurlarının ek sınav talebini yerine getirin.
? Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezalarını kaldırın.
? Müşteri Bildirim Listeleri?ni kaldırın.
? Denetim sürecinde; yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedellerini kaldırın.
? Denetim lisanslamasında sınav yapmayı asla düşünmeyin.
? E-beyanname şifresini mükelleflere değil, meslek mensuplarına verin.
? Meslek mensubunun KDV yükünü azaltın.
? Serbest meslek uygulamasında Gelir KDV çelişkisini düzeltin.
? Ücret tarifesinin yayınlanmasını meslek örgütümüze bırakın.
? Bakanlık vesayetine son verin.
? Seçim sistemindeki Nispi Temsili kaldırın.
? Meslek odalarını işlevsiz kılacak, çerçeve meslek yasasının oluşmasını izin vermeyin

ASMMMO Başkanı Mehmet Koç kayıtlı ekonomi ve vergi gelirlerinde başrol oyuncularından biri olan meslek mensuplarının taleplerinin yasal düzenlemelerle hayata geçirilmesiyle, asıl kazananın ülkemiz olacağını ifade etti.

Basın açıklaması için 13 Haziran Çarşamba saat 11.00?de ASMMMO önünde buluşuyoruz.

Bir destek de BURSA SMMMO dan. İnşaallah pozitif bir sonuç alınır. Herşey bir tarafa meslek mensupları ve stajyerlerin sorunları çok.

rapunzell arkadaşım seni çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.ben sınava ilk defa girdim hakkın böylesine yenildiği bir sınav hiç bir kurumda yoktur bi arkadaşımızda olayı özetlemiş birileri birileri için harcanıyor demiş arkadaşlar demek istediğim benim seksen yüz beklediğim kağıtlara otuzbeş kırk gibi notlar geldi sizinde bu süreçte başınızdan böyle şeyler geçmiştir toplu dava falan düşünmüyor musunuz meslekte başarısız sınav kağıtlarının üç yıl saklandığı yazıyor hakkınızı bide hukuk yolumda aramayı düşünmez misiniz . ben haklarımın bitmesini beklemeyecegim haftalarca da ağlamayacagım hukuka başvuracagım.

Arkadaşlar! Binlerce üyesi bulunan ve Türkiye'nin en büyük illerinden biri olan Adana SMMMO' nun Basın açıklamasına baktınız mı? "Stajyer" ve "sınav" diye bir kelime dahi göreniniz var mı?

meslekte birlik grubu Ek sınav hakkı verilmesini istemiyorlarmış !!

http://www.ismmmd.org.tr/bilgilendirme-843_tr_cd.html

MESLEKTE BİRLİK GRUBU OLARAK GÖRÜŞÜMÜZ

- Mesleki sorunların kamuoyu gündemine getirilmesini sonuna kadar destekliyoruz.
- Yukarıda ?Sınav mağdurlarının ek sınav talebini yerine getirin? ifadesinin, mevcut meslek
mensubu sayısını ve gelir seviyesini dikkate almayan ve sadece seçim yatırımı olarak
planlanmış bir ifade olduğunu düşünüyoruz,

meslekte birlik olsaydı zaten böyle olmazdı. o zaman bunların adına "şahsi menfaatte birlik" demek daha uygun olur. arkadaşlar işte görüyorsunuz mesleğin, meslek mensuplarının ve stajyerlerin durumunu. her zaman söylüyorum. millet birbirini çekemiyor bunu anlamak lazım artık. menfaatçi, pısırık, iki yüzlü yaratıklardan başka ne beklenebilirki. bizler torpil istemedik, yapılan haksızlıklar giderilsin, tek ders yüzünden onca liseydi, üniversiteydi, staj başlama sınavıydı, yeterlilikdi bilmem neydi emekler heba olmasın diye bas bas bağırıyoruz, milletin düşündüğüne bakın. bunlarda inanç diye bişey yok, çoğu ilkokul ortaokul mezunu bedavacılar çıkmış neler söylüyorlar, şu kepazeliğe bi bakın. bunlarda inanç olsaydı allahın verdiği yarım ekmeğe şükreder, paylaşmasını bilirlerdi. öyle yada böyle biz mağdurlar bir gün gelirde inşaallah belgemizi alırsak destek vermeyeceğimiz aşikar. bu düzen böyle gidecek.

bunlar harbiden tam bir denyo, adamın dediği lafa bak kazancımız bölünürmüş.lan kuş beyinli salak özel smmm sınavı yapılıp belge kilo ile dağıtılırken nerdeydin, şimdi ben bunlara hakettikleri bir mail atacağım ve telefonlarıda var sitelerinde arayıp bir güzel hatırlarınıda soracağım.yav nasıl insan bunlar o kadar maddeden kafayı taktığına bak,o kadar sorundan tespit ettiğine bak, bunlar kesin 1989 yılında sm belgesini havadan alıp sonrada avantadan smmm olanlardandır.yani sanki belgesi olmayan bu işi yapamıyorda adamın kazancı bölünecekmiş.Bundan sonra sizin gözünüzü ancak toprak doyurur.Size bu devlet daha çoooook semer vurur.

Vallahi bunlar tam gerizekalı. hiçbir konuda anlaşamayan türmob la meslekte birlik her konuda anlaşmış sadece ek sınav konusunda anlaşamıyorlar. gerizekalıların hangisi hak ederek almış acaba belgeyi. yada şimdi sınava soksan bunların kaçı belge alabilir. bir dersten kaldık diye tüm derslerden sınava girmemizi savunuyorlar. yazıklar olsun... MESLEKTAŞIN MESLEKTAŞA ETTİĞİNE BAK...

arkadaşlar bunların amacı belgeyi bedava aldılar ya,şimdi sınavsız bedavadan bağımsız denetçi olma peşindeler yoksa kimse bunların umurunda değil

arkadaşlar bu konuda gerçekten ne diyeceğimi artık bilmiyorum.nerdeyse tüm üyelerimizin bu konudaki düşüncelerini okudum herkes herşeyin okadar bilincindeki hatta biraz fazla bilincinde yazıkk diyorum çok yazıkk daha sınavda dahi 3568 sayılı kanunu doğru düzgün yazamayan insanların eline hatta vicdanına kaldık bundan utanması gereken onlar ama bırakın utanmayı birde kasılarak geziyorlar ve bu durumdan bazı kendini bilmezler nemalanıp açıyor ağzını.ama sadece şunu belirtmek istiyorum umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin (gün olur devran döner o keser sapı elbet döner diyorum)

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversitelerde bütünleme hakkının tüm öğrencilere tanınacağı kararını sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu.

Çetinsaya; "3 buçuk milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir kararı açıklıyorum. Bütünleme hakkını tüm öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız" dedi.

Gökhan Çetinsaya, öğrencilerin Yükseköğretim Forum sayfasına gönderdiği mesajların ve kendisine ilettiği taleplerin dikkate alındığını vurguladı ve şunları ekledi:

"YÖK Başkanı olarak, öğrencilerin yaz okullarına mahkum edilemeyeceğine, bütünleme sınavlarının tüm öğrencilerimizin hakkı olduğuna inanıyorum.''

YÖK Başkanı, yine öğrencilerden gelen talep doğrultusunda, 2'inci öğretim yaz okulu ücretlerinin 1'inci öğretimle eşitlendiğini de hatırlattı.

Çetinsaya, bütünleme hakkının tüm öğrencilere tanınacağını belirterek, ''Bu kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor'' dedi.