Yeni Sınav Yönetmeliği

Ynt: Yeni sınav yönetmeliği

Bekleme süresi önemli ama bence daha önemlisi geçtiğimiz derslerden tekrar sınava girmemek. 1 yıl bekleyen 2 yılda bekler ama 6 derse tekrar çalışmak insanın moralini bozar... Hele şu ayın 15 inide bekleyelim. Ama bence sürekli hepimiz Yücel bey'i telafonla arayalım... Ve buraya yazalım.

bende tek dersten 9 aydır bekliyorum
çıkacak yönetmeliğe tabi olcağız ve eyer çıkarsa1yıl bekledikten sonra sadece kaldığımız dersten 2 veya 3 ek sınav hakkı verilecekmiş
yani sınavları normal haklarınla veremezsen 2 . açtıracağın dosyada sadece kaldığın dersler den sınava gireceksin ama bunu maliye bakanlığı kabül etmiyormuş ama türmob inatçı taslaklarınının illede kabul edilmesini istiyor arkadaşlar başbakana cumhur başkanına siyasilere ulaşın durum çok ciddi bu maliye bakanlığının brokrasisi içinde gelişen bir olay onun durum siyasi onun için siyaset yapın

yav ne alaka bana hiç ınandırıcı gelmiyor.Maliye bürokratlarının bizim tek dersten veya hepsinden sınava girmemizle ilgilenmeleri anlamsız.Hatta haberleri bile yoktur.Neden böyle bir konuya muhalif olsunlar ki. bence tam tersi bizim 1 senedir attığımız mailler amacına ulaştı maliye bakanlığı sesimiz duydu.Türmob ise böyle bir para kaynağı kuruduğu için sadece kaldığımız derslerden sınava girmemizi istemez.Yani tam tersi bir durum var bence.Ha nedir bizim istediğimiz gibi çıkarsa türmob diyecek ki bak sizi düşündük, biz yaptık.

yine de lazım değil yeter ki çıksın.Ben bunda komplo teorisi aramayacağım ve bu başarıyı Yücel Akdemir şahsında Türmoba mal edeceğim.İlerdeki insiyatifleri de bu yönetim lehinde kullanacağım yeter ki 1 ders yüzünden 6 derse daha girmiyeyim.Ayrıca bende Yücel Akdemir'i ne zaman aradıysam bir arkadaşı gibi ilgilendi ve kibar davrandı.Bunu söylememdeki amaç Türmob ve tesmerdeki memurlar bu sabrı ve ilgiyi hiç bir zaman göstermediler.Düzgün bir şahsiyet.

Arkadaşlar Tesmer istese maliye bakanlığına gerek kalmadan sınav yapabilir. Mesala geçen yıllar Mazeret sınavları yapılıyordu. Bu sınavlar kanunda yok, yönetmelikte yok. Sadece bir genelge çıkarmış MAZERET SINAVI yapıyorlardı. bakabilirsiniz TESMER 2009/4 GENELGE

4 Nolu Genelge
GENELGE 2009/4

Y.M.M VE S.M.M.M ODASI BAŞKANLIKLARI?NA

TÜRMOB Yönetim Kurulu?nun 7 Ekim 2009 tarihli toplantısında; aşağıdaki kararlar alınmış ve bu kararların uygulanması için Genelge olarak Oda, TESMER Şubeleri ve internet yolu ile ilgililere duyurulması uygun bulunmuştur.

1) Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında; ilk defa sınava katılacaklardan sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmayanların; bütün derslerden sınav süresi başlatılarak, katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır.
2) SMMM ve YMM sınavlarına başvuru yapan adayların; raporlu olduğu süre içerisinde her hangi bir dersten sınava katılmaları halinde; rapor süresi içerisinde sınava katılmadığı diğer derslerden raporuna istinaden ek sınav süresi verilmeyecektir.

3) 01.10.2009 tarihinden sonra yapılacak;

· A-B Grubu Staj Ara Dönem ve C Grubu Staj Bitirme Değerlendirmeleri,

· Yeminli Mali Müşavirlik Sınavları,

· Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına;

Başvuru yapan adaylardan sağlık mazereti nedeniyle sınavlara katılmayanlar; mazeretlerinin bitiminden itibaren 15 gün içerisinde sağlık kurulu raporu ile Başkanlığımıza başvurmaları halinde Yönetim Kurulu tarafından yapılacak inceleme sonucunda; raporları uygun bulunanlar için söz konusu sınavdan en az bir ay sonra mazeret sınavı yapılacaktır. Bu sınav tek merkezli olarak Ankara?da gerçekleştirilecek olup, Bu süre içerisinde başvurmayanlar sınav haklarını kullanmış sayılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla,

Gördüğünüz gibi TÜRMOB yönetim kurulunun almış olduğu karar. Hani Maliye bakanlığının onayı. isteseler bir genelgeyle AF sınavı yapabilirler.

maliye bakanının ek sınavı kabul etmemesi gibi komik birşey olamaz bence türmob istemiyor tam tersi yapalım türmobu meil yağmuruna tutalım

merhaba arkadaşlar az önce yücel beyle görüştüm bana aynen şunu söyledi ek sınava gelir idaresi başkanlığı sıcak bakmıyormuş ilerleyen dönemlerde tekrar görüşme yapacaklarmış gelir idaresi başkanlığı bekleme süresinin 1 yıla indirilmesini ve tüm terslere tekrar girmesini istiyormuş bu dönemki başvuruya yetişmeyeceğini söyledi

Böyle olacağı belliydi zaten. Boşuna 1 yıl için umutlanmayalım. Şimdiye kadar söylenen hiçbirşey doğru çıkmadı. Olacakları söyleyeyim 2 yıl bekletecek paşa paşa 7 dersten sınava alacaklar. Keşke ticaret lisesinden mezun olduğumda üniversite okuyacağıma SM olsaymışım. O zamanlar SM belgesi dağıtıyorlardı şimdide onlara SMMM DAĞITIYORLAR. ŞİMDİYE ÇOKTAN SM den SMMM ye geçmiştim. Hadi hepimize geçmiş olsun. Benim 2 yılı beklemeyi bitirmeye 1 yılım kaldı. Türmop'a Nail bey'e Yücel bey'e Ülkü bey'e ve bu oyunda emeği geçen herkese SEVGİ dolu selamlarımı gönderiyorum.

Evet ben de öncelikle emeği geçen herkeze sonsuz sevgilerimi yolluyorum...ben de maliyetten dosya yaktım,1 yılı geçti zaten,peki bizim sm olma hakkımıza ne olduu?ben odaya sordum,sınava girip sm olma hakkım var dedim,nasılsa sm den smmm olunuyor dedim...zor işler bunlar hiç uğraşma dediler bana...ya gerçekten kimsenin aldığı belgede gözüm yok,işi bilenler tabiki yapsın işlerini ama tam bu kadar belgeler dağıtılırken bize niye bu haksızlık,sm ler de bizim sınavlara girseydi o zaman,maliyete girselerdi...

bende en son aralık 2010 sınavına girdim 1 yılım doldu nerdeyse yönetmelik çıksında yeterki tekrar sınava girelim bekle bekle sinir sistemim bozuldu

doğan545 arkadaşım yücel bey ne anlamda söyledi herşey bitti mi? yoksa bu dönem için mi bitti.Bu dönem içinse önemli değil bu kadar bekledik yine bekleriz.Fakat tamamen bittiyse çok yazık.

bu dönem için yetişmesi zor dedi tamamen bitmedi ama gelir idaresi başkanlığı bekleme süresi bir yıl olsun tüm sınavlara girsin diyormuş odada sadece kaldığı dersten girsinler demiş ondan anlaşmazlıga düşmüşler birdaha görüşeceklermiş

Meslekte birlik grubu var. Hükümete yakın. Derdimizi onlara anlatalım. Ne dersiniz. Tanıdığı yada çevresinde o gruptan olan varmı. Tüm çareleri denememiz lazım. Onlar çözebilirler.

yav gelde isyan etme ulan bu ülkede herkes herşey affedildi unutuldu teröristler katiller affedildi nerdeyse apo bile affedilecek adamlar bizim tek derse mi takmışlar.şimdi gelde sövme gelde şiddete başvurma.Lan ne maliyet muhasebesiymiş beeee elalem yanından bile geçmeden mali müşavir oldu.O zaman nerdeydi bu diretenler.Bu ülkede hala maliyet muhasebesini hayatında hiç görmeyenler mali müşavir olmaya devam ediyorlar.

arkadaşlar ben yücel beyle görütüğümde bu kanun 2012 sarkarmı diye sordum
kesinlikle sarkmaz dedi
zaten türmob kabul etse makliye bakanlığının istediği şekilde bugün çıkar ama türmob kabül etmiyor onun için bizim türmoba yardmcı olmamız lazım arkadaşlar ben yazdım sizde cumhur başkanının ve beşbakanın kendilerine özel mektuplar yazın ilgilenirler