Yeni Sınav Yönetmeliği

Ynt: Yeni sınav yönetmeliği

1- af düzenlemesi yönetmelikle degil genelge ile yapılmış. yeni yönetmeliğin çıkmasını beklemek şart mı? yani şu an hali hazırda kullanılan bir yönetmelik var zaten buna istinaden af düzenlemesi yapılamıyor mu ? sınav hakları turmobun elindeydi madem şimdiye kadar niye bir af yapılmadı? niye yeni yönetmelik bekleniyor ki? her af sınavı öncesi sanki yeni yönetmelik mi çıkarıyorlardı? yönetmelik 2 yıldır bekliyor bu 2 yıl içinde af sınavı yapılarak bekleyn insanların mağduriyeti giderilebilirdi.

2-bizler zaten sınav hakkının yönetmelikle oldugunu ve yönetmeliği de turmobun çıkarabileceğini biliyoruz. bizler maliyeden yeni yönetmelik talebinde bulunmadık..turmobun onaylayıp maliye gönderdiği yönetmeliğin bir an önce çıkması talebinde bulunuyoruz.

ben bu mailden birşey anlamadım..bildiğimiz şeyleri geri yazmış bize..biz zaten maliyeden ek sınav hakkıyla ilgili yönetmelik istemedik ki.. dilekcenin en son paragrafında da yazdıgım gibi ya maliyede bekleyen yönetmeliğin çıkması ya da turmob dan ek sınav hakkı istiyoruz..

rapunzell şu torpil yapanların ismini hala yazmadın eğer yazmazsan daha çok burda yazı yazmak zorunda kalırız. yaz sen bunlara hadlerini bildirmek boynumun borcu olsun.

buradan o 2 kisinin adını yazmakla sorun çözülecek olsa yazardım. desifre etmekten kastım buradan yazmak degil. bunun icin de bir calışma yapacagım kısa bir zaman icinde. sadece benim verecegim 1-2 isimle olacak iş degil. herkesin mutlaka yakınında böyle isimler vardır. öncelikle herkesin bu tarz insanları acıklamaya gönüllü olması lazım. bana yardımcı olabilecekler mesaj atsın lütfen.

bak kardeşim sen ver o isimleri gerisine karışma nasıl 1-2 isimle olmaz diyorsun sonuçta 1 kişide olsa 100 kişide olsa ortada bir haksızlık var bu haksızlığı yapan çantasını toplasın kendi isteğiyle terketsin makamını yoksa öğrenirsem tayip erdoğan ne yapacağını çok iyi bilir rapunzel sende kararlı ol ya söylemeyecektin yada söylediysen bu isimleri açıklayacaksın.eğer açıklamazsan senin sadece kendine göre yorum yaptığını düşüneceğim

Maliye tarafından gelen maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapılan baskılar sonuç vermeye başlıyacak ümit ediyorum. Mail göndermeye, Posta göndermeye devam arkadaşlar..

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı : B.07.01.GİB.0.07.31/622.01-219
Konu :

..

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince Bakanlığımız Bilgi Edinme Birimine gönderilen ve anılan Birim tarafından Başkanlığımıza intikal ettirilen ilgide kayıtlı başvuru formunuz incelenmiştir.

26/07/2008 gün ve 26948 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren 5786 sayılı ?Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun? ile 3568 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler çerçevesinde mevcut yönetmeliklerde değişiklik yapmak üzere Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Bakanlığımız tarafından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak suretiyle işbirliği içerisinde gerekli çalışmalar yürütülmüş bulunmaktadır.

Söz konusu çalışmalar sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuzda bahsi geçen ?Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği? hakkındaki nihai değerlendirmemiz anılan Birliğe gönderilmiş olup, bu aşamada Başkanlığımızca yapılacak başkaca işlem bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Bora TOPALOĞLU
Başkan a.
Gelir İdaresi Grup Başkanı

"Söz konusu çalışmalar sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuzda bahsi geçen ?Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği? hakkındaki nihai değerlendirmemiz anılan Birliğe gönderilmiş olup, bu aşamada Başkanlığımızca yapılacak başkaca işlem bulunmamaktadır."

burdan benim anladığım kararları türmoba gönderilmiş o halde türmobun açıklama yapması gerekiyor ?
kendi adıma epeyce düşündükten sonra olumlu sonuç alacağıma dair hiçbir umudum olmamasına rağmen birşeylerin değişmesi adına tepki olması için bugün bende diğer arkadaşlarım gibi dava açmış bulunuyorum.hayırlısı olsun diyorum ...

maliyedeki bora denen şahsa veya maliye bakanı mehmet şimşek'e şunu sormak isterdim , eğer apo smmm sınavında tek dersten başarısız olsa ve imralıdan deseydi ki ben iki sene beklemem ve geçtiğim dersler benim kazanılmış hakkımdır ve bir daha o derslere girmem,merak ediyorum ve telefonla ulaşabilsem kendilerine soracağım ne derlerdi.Ben şimdiden cevap vereyim bora denen şahsı kimse takmazdı devlet hemen bu işi halleder ve apo ya derhal smmm belgesi verilmesini emreder ve üstünede tazminat öderdi.Medya dünyayı ayağa kaldırır Avrupa ülkeleri ise insan hakları notumuzu negatife çevirirdi.Kısacası bu ülkeye ve bayrağa ne kadar bağlı isen o kadar sürünür ve bir b.k elde edemezsin haklı bile olsan,ama bu ülke ve bayrağa ne kadar ihanet edersen o kadar az vergi ödersin,elektrik ve su faturası hayatta ödemezsin (senin yerine vatansever salaklar öder) ve istediğin belgeyide ,hakkıda söke söke alırsın.

arkadaşlar Yücel bey aradı.bakanlığın sınav konusunda olumlu cavap vermediğini belirtti.bunun içinde 3-5 kişilik bir grupla yanlarına gidilirse bakanlığın vermiş olduğu kararı göstereceğini söyledi.bu konuda Yücel bey in gayet samimi olsuğuna inancımız tamdır.
yanlız arkadaşlar seviyesiz şekilde mailler yazılıyormuş.lütfen rakadaşlar ne kadar mağdur olsakta bunlar bize yakışmaz.
yücel bey de bu konudan baya sıkılmış.en az bizim kadar bu sınavı oda istiyor.
yücel bey in yanına gitmek isteyen arkadaşlar varsa telefon numarası var rendevu alıp beraber gidebiliriz

yücel bey o kadar sıkıldıysa bu konudan ek sınav hakkını versin o zaman. millete attıgı mailde yönetmelikle degil genelge ile olur demesini biliyor. genelge cıkarmak kendi ellerinde olan birşey degil mi? neyin hesabını yapıyorlar hala bunlar?

arkadaşlar ya 2-3 kişi biraraya gelip gidelim ozaman yanlarına derdimizi anlatalım.Yücel bey bundan kaçmıyor.Ankara daki arkadaşlarımız bir saatini ayırsın hiçte zor değil bir anlayalım dinleyelim.2 yıldır mail atmaktan sıkıldık artık.maille bir yere varılmıyor birde yüzyüze görüşelim.gerekirse bakandanda rendevu isteyelim.görüşelim.
derdimiz bu diyelim hiçte zor değil arkadaşlar
şimdi Ankara da olupta gitmek isteyenler ismini bildirsin.rendevu alıp gidelim.dökümanlarımızıda hazırlayalım.
yarın bu mesleğin sorunlarını sırtımıza alacak bizleriz.çünkü bizden iyi kimse anlayamaz
onun için isim bildirin önce Ankara daki arkadaşlar bir görüşsün akabinde bizlerde toplanıp gideriz
hayat bizim hayatımız.

ankaradan kimse dosya yakmamış galiba. kimse çıkıpta bir görüşme yapalım randevu alalım demiyor malesef.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liseden mezun olamayan son sınıf öğrencilerine tek dersten sınava girebilme hakkı getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgede, ortaöğretim kurumlarının 2011-2012 eğitim öğretim yılı durumu başarılarıyla ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda az sayıda da olsa son sınıf öğrencilerinin tek dersten başarısızlıkları nedeniyle mezun olamadıklarının tespit edildiği bildirildi.

Genelgeye göre, bu nedenle yönetmelik hükümleri gereğince Eylül ayında gerçekleştirilen sorumluluk sınavları ile ilgili genelge doğrultusunda yapılan sınavlardan sonra, tek dersten başarısızlığı nedeniyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan son sınıf öğrencileri, başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde sınava alınacak.

....... teröristler de dahil olmak üzere bu memlekette herkese ve herşeye af çıkarken ısrarla bizim sesimizİ duymayan ve bir çözüm bulamayan zihniyete yazıklar olsun.

Son düzenleme:
bu sistemi kimse bozamaz bunu bozarsanız yerine gelecek sistem mesleği yok eder...

bilginize

siz hangi sistemden bahsediyorsunuz? yapılacak bir af sınavının nesi mesleği yok edecek? 2000 yılında verilen af sınavından sonra meslek yok olmadıysa şimdi verilecek bir af sınavından sonra da yok olmaz merak etmeyin siz.. meslek asıl ortaokul mezunu sm'leri uyduruk bir sınavla smmm yapanlar sayesinde yeterince bozuldu.. bilginize....

Şimdi olayı bir tek sen olarak düşünme sen kendini kurtarmak için yok isim açıklayacam beleş belge alalar diye bir kurumu yıpratmaya çalışıyorsun.

eğer dediklerin kesin şeyler olsaydı yargıya giderdin burada yok açıklarım şunlar şunun torpiliyle belge aldı diyerek sadece kendini avutuyorsun.

ben 2. girişimde belgemi aldım ders çalıştım çaba harcadım.

Kanun sana 5 girme hakkı vermiş ve sen süresinde dersleri veremediysen bunun cezasını kuruma kesemezsin bekleme süren dolunca tekrar girersin.

sabır et çalış ve kazan kimseden yardım bekleme.

af sadece sistemi geriletir.Türbomun sınav sistemi çok güzel.

eminim belgeni almış olsaydın bugün burada bunları yazmazdın.

yücek akdemir tarafından bu sabah gönderilen mail.

Sayın Meslek Mensubu Adayları,

Ek sınav hakkı isteyen meslek mensuplarına gönderdiğim mailde yönetmelik çıkmadan genelge düzenlemenin mümkün olmadığını söylememe rağmen neden genelgede ısrar ettiğinizi anlayamıyorum. Diğer taraftan 2010 yılında yönetmelik TÜRMOB Genel Kurulu’ndan çıktığı tarihlerde onaylanabilir, birkaç ay beklemenizde fayda var sözümün kötü niyetle şahsıma karşı kullanılmasını asla kabul etmiyorum.
Diğer taraftan Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler tamamlanmış olup, Maliye Bakanlığı ek sınav hakkı içeren sınav yönetmeliğini kabul etmemiştir. TÜRMOB 60 gün içinde bu konuda sizin adınıza yargıya gidecektir. Ayrıca önümüzdeki günlerde muhtemelen İstanbul’da sizlere yönelik bir toplantıya konuşmacı olarak katılıp, bu konuda TÜRMOB’un ve Odalarımızın neler yaptığını, sizlere nasıl yardımcı olmaya çalıştığını ve bizden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk olmadığını belgeleri ile birlikte açıklayacağım.

Bilgilerinize rica ederim.Yücel AKDEMİR
Genel Sekreter

Son düzenleme:
[TABLE="class: listTable, width: 639"]
[TR]
[TD]Sayın Meslek Mensubu Adayımız,
Tek Dersten Sınav Hakları Dolan Meslek Mensubu Adaylarına Ek Sınav Hakkı Verilmesi ile İlgili Yönetmelik Değişikliği hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenecektir. Katılımınızı rica ederiz
Konuşmacı:
Sayın Yücel AKDEMİR
TÜRMOB Genel Sekreteri
Toplantı : 31 Ekim 2012 Saat :17.00
Saygılarımızla,
Yahya ARIKAN
Başkan
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]