Yeni Şirket Defter Tasdiği

Üyelik
14 Tem 2009
Mesajlar
91
Konum
İstanbul
Yeni kurulan Ltd şirketin İTO dan tescili saat 16:00 dan sonra yapıldı aynı gün noterde defterleri tasdik ettirmemiz gerekirken İTO ya gidip tescil evrakını alıp notere yetişmemiz imkansız olduğundan ve gittiğim iki noterinde bu tescil evrağı olmadan tescil etmemesinden dolayı defterleri tasdik ettiremedim ancak yarın sabah tescil evrağını alıp şirketin tescilinden bir gün sonra defterleri tasdik ettirebileceğim bu durum da sıkıntı olur mu acaba ?

Vergi usül kanununa göre işe başlamadan önce defterleri tasdik ettirmemiz gerekiyor fakat noterlerde tescil evrağının aslı olmadan tasdik etmiyorlar İTO da tescil işlemini mesai saatinin bitişi sırasında yapınca buyurun cenaze namazına :(
 
Sevgili Formdaşım

Buraya V.U.K 221 ve V.U.K 221 işlem yönergesini alıntı yaptım.Buna göre cezai bir durumunuz yok.

[h=6]DEFTER TASDİK ZAMANI[/h]
(V.U.K. MADDE:221)
TASDİK HALLERİ
[h=6]TASDİK ZAMANI[/h]
DAYANAĞI
ÖTEDEN BERİ İŞE DEVAM EDENLER
DEFTERİ KULLANACAĞI YILDAN ÖNCE GELEN SON AYDA
(ARALIK AYI İÇERSİNDE)
V.U.K. 221. MADDESİ VE
İŞLEM YÖNERGESİ
HESAP DÖNEMİ MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN TESPİT EDİLENLERDEFTERİN KULLANILACAĞI HESAP DÖNEMİNDEN ÖNCE GELEN SON AYDA
YENİ İŞE BAŞLAYANLAR
İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE
(İŞE BAŞLANILAN GÜN TASDİK ETTİRİLİRSE CEZA KESİLMEZ.)
V.U.K. 221. MADDESİ VE
İŞLEM YÖNERGESİ
YENİ İŞE BAŞLAYAN, SINIF DEĞİŞTİREN VE YENİ MÜKELLEFİYETE GİRENLER
İŞE BAŞLAMA, SINIF DEĞİŞTİRME VE YENİ MÜKELLEFİYETE GİRME TARİHİNDEN ÖNCE; VERGİ MUAFİYETİ KALKANLAR, MUAFLIKTAN ÇIKMA TARİHİNDEN BAŞLAYARAK ON GÜN İÇİNDE
V.U.K. 221. MADDESİ VE
İŞLEM YÖNERGESİ
TASDİKE TABİ DEFTERLERİN DOLMASI NEDENİYLE VEYA SAİR SEBEPLE YENİ DEFTER TASDİK ETTİRME.
YENİ DEFTER KULLANMAYA MECBUR OLANLARIN BUNLARI KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE
V.U.K. 221. MADDESİ VE
İŞLEM YÖNERGESİ



NOT:
DEFTERLER İŞ YERİNİN BULUNDUĞU, İŞ YERİ OLMAYANLAR İKAMETGAHININ BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLİR. ŞUBE İŞYERİNİN DEFTERLERİ MERKEZ İŞ YERİNİN BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLEBİLİR. ANCAK MERKEZ İŞ YERİNİN DEFTERLERİ ŞUBE İŞ YERİNİN BULUNDUĞU YERDEKİ NOTERLERE TASDİK ETTİRİLEMEZ.
ANCAK DEFTERLER ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN KURULUŞ AŞAMASINDA ŞİRKET MERKEZİNİN BULUNDUĞU YER TİCARET SİCİLİ MEMURU VEYA NOTER TARAFINDAN TASTİK EDİLİR.

Çünkü burda V.U.K 221 işlem yönergesinde ''İŞE BAŞLANILAN GÜN TASDİK ETTİRİLİRSE CEZA KESİLMEZ.'' demektedir.Buna göre tescil evrağını alıp şirketin tescilinden bir gün sonra defterleri tasdik ettirirseniz bu durum da sıkıntı olmaz
 
+
İşinizi sağlama almak adına, defterleri yaptırdığınız tarihten sonrasına kayıt girin.Yani ilk yevmiye kaydının tarihi noter onay tarihinden önce olmasın.
 
Vergi dairesine açılışı da bugün vereceğim defterleri de bugün tasdik ettireceğim sorun olmaz inş ikisinide aynı gün yaptığım için.
Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Üst