YENİ SMMM ler bakalım kaç kişisiniz........

Ynt: YENİ SMMM ler bakalım kaç kişisiniz........

Bu dönemde sınavı kazanan arkadaşlar neler yapıyor ?

Büro kurma hazırlıklarında olanlar varmı. ? Yada eski işyerinize aynı şartlarda devam mı ?

Bu meslekte bir olan bir de olamayan pişman der yıllarını bu mesleğe atamış büyüğüm. Dilerim bu meslekte yeni olan herkes yıllar sonra dahi, en az olamayan kadar hevesli, istekli ve mutlu olurlar.

Tebrikler

ya arkadaşlar eskişehir odası bizlerden toplamda 4000 tl para istiyor.
ne diyorsunuz bu işe? akıl alacak gibi değil ya?

mesut karadayı74 ' Alıntı:

Daha öncede bu konu forumda tartışılmıştı. Her odanın ücret konusundaki uygulaması biraz farklı herhalde.

mesut karadayı74 ' Alıntı:

4000 mi soygun resmen

istanbul 2000 alıyor :o

Bana TÜRMOB'tan yazı geldi.

Türmob 1.465.-TL. Alıyor (+ 135 kaşe ücreti)
ASMMMO 740.-TL. Alıyor

Toplam : 2.205.-TL. Ödenecek.

Türmob kredi kartına 6 taksit yapıyor.

iyi de ben sadece belge masrafını demiyorum.
belgeyi aldın, odaya kayıt oldun ve daha sonra çalışma kütüğüne kayıt olman gerekli doğrumu?
yani sırasıyla;
1350(türmob)+1200 (oda yaklaşık) +600 (çalışma kütüğü kaydı)
ankara yada istanbul vs. oda kaydı ve çalışma kütüğü kaydına ne alıyor ?

hasanvolkan ' Alıntı:

ASMMMO 740.-TL. Alıyor

bu 6 taksidi nasıl yapıyorlar arkadaşlar? yazıda banka hesap numaralarına direk yatırılması gerekmektedir falan yazıyor?

hasanvolkan ' Alıntı:

ASMMMO 740.-TL. Alıyor

Hasan Bey bana da TÜRMOB dan gelen yazıda 1.465.-tl yatırmam gerektiğini yazıyor.Ama bu parayı tek havale işlemi ile yatırmamız gerektiğini not düşmüşler.Bu 6 taksit Banka havalesiyle nasıl olacak bilginiz varmı ? ayrıca TÜRMOB dışında bağlı olduğumuz odaya da ayrı olarak para mı yatıracaz ?

ceysel56 ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:

ASMMMO 740.-TL. Alıyor

Hasan Bey bana da TÜRMOB dan gelen yazıda 1.465.-tl yatırmam gerektiğini yazıyor.Ama bu parayı tek havale işlemi ile yatırmamız gerektiğini not düşmüşler.Bu 6 taksit Banka havalesiyle nasıl olacak bilginiz varmı ? ayrıca TÜRMOB dışında bağlı olduğumuz odaya da ayrı olarak para mı yatıracaz ?

Arkadaşlar sizde benim gibi bu parayı bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz diye düşündüğümden TÜRMOB'un alacağı ücreti kredi kartına taksitlendirdiğini belirtmek istedim. Fakat gördüm ki galiba burada da adil olmayan bir durum mevcut.

İlk önce şunu sorayım, cahilliğimi bağışlayın ama TÜRMOB'un başka illerde şubesi veya irtibat bürosu ya da para tahsilatının yapılabileceği bir bölümü var mı?

Ben Ankara'da olduğum için, TÜRMOB'un merkezine giderek kredi kartına taksit yaptıracağım. Ayrıca odaya yatıracağım ücret için ise, Ankara oda kredi kartına taksit yapmıyormuş deniliyor ama ben odanın alacağı ücreti de kredi kartından çektirip, en az 2 taksit yaptırmayı düşünüyorum.

Yani havaleyi 6 taksite böldürme gibi birşey yok. TÜRMOB sadece, (world, bonus, maximum ve axess) kredi kartına 6 taksit yapıyorlar. Sordum ayrıca vade farkı falan da almıyorlar. Sayın Ceysel evet ayrıca odanıza da, odanın genel kurulunda ne kadar ücret belirlenmiş ise o kadar para yatıracaksınız.

Burada problem Ankara dışında bulunan arkadaşlar bu kredi kartı imkanından yararlanabilecekler mi? Eğer yararlanamıyorlarsa, eğer TÜRMOB bu şekildeki tahsilatlar için diğer illere bu imkanı sunamıyorsa, yine bir çifte standart ve adını koyamadığım saçma bir uygulama yapmış olacaktır.

Lütfen Ankara dışındaki arkadaşlar kredi kartına taksit imkanından bulundukları ilde yararlanıp yararlanamadıklarını yazsınlar.

iyi çalışmalar,

kredi kartına taksitlendirme, kredi kartı bilgilerinin yazılı olduğu bir formu TÜRMOB a fakslayarak çok kolay bi şekilde gerçekleştirilebilir, büyük ihtimalle odalardaki uygulama da bu yönde olacaktır.

sayg.

Odalar arasında bu kadar fiyat farklarının olması normal mi,bahsettiğim tutar 200 -300 değil,1500 ytl den bahsediyorum,ve çok ağrıma gidiyor

arkadaşlar şimdi TÜRMOB u arayarak bilgi istedim.Yetkili kişi bulunduğunuz odadan bilgi alabilirsiniz dedi.İSMMMO nı arayarak taksitlendirme imkanın olup olmadığımı sorduğumda odaya gelerek bu ödemeyi 6 taksit olarak yapabilirsiniz dediler bilginize...

hasanvolkan ' Alıntı:
ceysel56 ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:

ASMMMO 740.-TL. Alıyor

Arkadaşlar sizde benim gibi bu parayı bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz diye düşündüğümden TÜRMOB'un alacağı ücreti kredi kartına taksitlendirdiğini belirtmek istedim. Fakat gördüm ki galiba burada da adil olmayan bir durum mevcut.

İlk önce şunu sorayım, cahilliğimi bağışlayın ama TÜRMOB'un başka illerde şubesi veya irtibat bürosu ya da para tahsilatının yapılabileceği bir bölümü var mı?

Ben Ankara'da olduğum için, TÜRMOB'un merkezine giderek kredi kartına taksit yaptıracağım. Ayrıca odaya yatıracağım ücret için ise, Ankara oda kredi kartına taksit yapmıyormuş deniliyor ama ben odanın alacağı ücreti de kredi kartından çektirip, en az 2 taksit yaptırmayı düşünüyorum.

Yani havaleyi 6 taksite böldürme gibi birşey yok. TÜRMOB sadece, (world, bonus, maximum ve axess) kredi kartına 6 taksit yapıyorlar. Sordum ayrıca vade farkı falan da almıyorlar. Sayın Ceysel evet ayrıca odanıza da, odanın genel kurulunda ne kadar ücret belirlenmiş ise o kadar para yatıracaksınız.

Burada problem Ankara dışında bulunan arkadaşlar bu kredi kartı imkanından yararlanabilecekler mi? Eğer yararlanamıyorlarsa, eğer TÜRMOB bu şekildeki tahsilatlar için diğer illere bu imkanı sunamıyorsa, yine bir çifte standart ve adını koyamadığım saçma bir uygulama yapmış olacaktır.

Lütfen Ankara dışındaki arkadaşlar kredi kartına taksit imkanından bulundukları ilde yararlanıp yararlanamadıklarını yazsınlar.

Ben Kayseri odasına bağlıyım ve Türmob mail ounder ile 6 taksit yaptılar 3,sünü bu ay ödeyeceğim meraklanmayın odalarda formlar mevcut dilediğiniz zaman başvurabilirsiniz.

tebrik ederim üstadlar sizi helal olsun,bende stajerim bakalım biz ne yapacağız

arkadaşlar ruhsat işlemlerini ankara dan yaptıranlar , yaptıkları işlemleri bizlerle paylaşırlarsa seviniriz. ( oda aldığı ücrete taksit yapıyor mu ? işlem sırası neler ? ne gibi formlar dolduruyoruz ? bu konularda bizleri yönlendirirseniz iyi olur.) şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar paranın dışında başka ne istiyorlar. fotoğraf nüfüs kayıt örneği vb. gibi bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

atitr1 ' Alıntı:
arkadaşlar paranın dışında başka ne istiyorlar. fotoğraf nüfüs kayıt örneği vb. gibi bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
odanın sayfasında ne istedikleri yazıyor ama ben yazayım sana arkadaşım
1 - 8 adet fotoğraf
2- ikametgah
3-nufüs cüzdan sureti
4-1465 türmob ödeme
5-525 ismmmo ödeme
6-sabıkasızlık kaydı
7-üye kayıt başvuru formu siteden formlar
8-ruhsat kimlik başvuru formu siteden formlar
9-kimlik fotokopisi
10- turmob sınav sonucun geldiyse o yoksa int çıktısı bu kadarcık

teşekkür şaylan ...