Yeni Smmm Ve Ymm Sınav Yönetmeliği Hayırlı Olsun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan doneri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kusura bakmayın ama s...... keyfine göre yönetmelik cıkarıyor.meslege yeni girenler icin de yönetmelik cıkarsınlarda yada muhasebe bürolarına defter sınırmalası yönetmeligi neden yapmıyorlar.demekki bunların bunda bir cıkarı varki bunu yapdılar.türmobun umrundamıyız biz adamlar diyor ne kadar smmm staj basvurusu o kadar cok para...

Admin: Forum Kurallarını okuyunuz!

kusura bakmayın ama s...... keyfine göre yönetmelik cıkarıyor.meslege yeni girenler icin de yönetmelik cıkarsınlarda yada muhasebe bürolarına defter sınırmalası yönetmeligi neden yapmıyorlar.demekki bunların bunda bir cıkarı varki bunu yapdılar.türmobun umrundamıyız biz adamlar diyor ne kadar smmm staj basvurusu o kadar cok para...

Acilen kendinize gelin terbiye sınırlarını aşmadan yorum yazın! Bu forum size göre biryer değil anlaşıldı.

admin ben dogruları türkçenin kelime hazinesi ile söledim.kim sözü nereye çekerse oraya gidermiş.ama sölediklerimdede bire bir haklıyım ben.ellere kelepçe vurulur fikirlere asla..

Arkadaşlar yeni yönetmelikle ilgili bizi etkileyen durum nedir açıklama ne zaman yapılacak Kasım benim son hakkım sonuçları öğrendik şimdide buna kitlendim spk bizi etkiliyormu

Tesmeri aradım 1 haftaya oda başkanı açıklama yapacakmış şuanda kimsenin bilgisi yokmuş.Yine stres 1 haftada onu bekle dur artık

Spk nın bizi etkilememesi lazim. Sınava girenler derslerini verenlere smmm oldunuz diye mesaj geldigine gore spk bizi etkilemiyor.

Benim en çok merak ettiğim haklar ekleniyormu benim kasım son hakkım.Spk dersini eklemeyip hakları eklerlermi acaba
bende çok merak ediyorum maalesef açıklamayı bekliyoruz. Sınav hakları çoğalırsa müthiş olacak. En azından önümüzdeki sınavda kazanamazsam korkusu olmayacak.
Tabi böyle birşey olunca da boşlama mak lazım. Karmakarışık bir durum. Bakalım açıklama bir an önce gelir inşallah.

yasaların geriye yürümezliği leythe ise işler, aleyhte ise işlemez. benim yorumum sınav hakkının artacağı, spk sınavına girmeyeceğimiz şeklinde.

İnşallah söylediğiniz gibi olur.

"Yasalar, ilke olarak yürürlüğe girmeleriyle birlikte derhal ve İleriye yönelik olarak uygulanır. Yasaların geriye yürümemesi, hukukun genel ilkelerindendir. Bu durum, Anayasa Mahkemesi kararlarında da vurgulanarak, yasaların geçmişe etkili olacak şekilde yürürlüğe konulması iptal sebebi olarak ortaya konulmuştur: "Hukuk devletinin sağlamakla yükümlü olduğu hukuk güvenliği, kural olarak, yasaların geriye yürütülmemesini gerekli kılar. Bu nedenle "Kanunların geriye yürümezliği ilkesi" uyarınca, yasalar yürürlüğe girdikleri tarihten sonraki hukuki durumlara uygulanabileceklerinden, sonradan çıkan bir yasa, yürürlüğe girdiği tarihten önceki olaylara uygulanmaz".27 Anayasa Mahkemesinin diğer bir kararında da anılan kural istisnalanyla birlikte şu şekilde belirtilmektedir: "Yasalar kamu yaran ve kamu düzeninin gerektirdiği kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar. Geçmiş, yeni çıkarılan bir yasanın etki alanı dışında kalır. Sonradan yürürlüğe giren yasaların geçmiş ve kesin nitelik kazanmış hukuksal durumlara etkili olmaması hukukun genel ilkelerindendir......İlgililer bakımından mali bir külfet öngören söz konusu kuralların geçmişe etkili olacak şekilde yürürlüğe konulması hukuk güvenliğini zedelediğinden, Anayasa'nın 2'nci maddesinde öngörülen hukuk devleti ilkesine aykırıdır. İptali gerekir... (Yahya ŞAHİN Danıştay Onuncu Dairesi Tetkik Hakimi)

Son düzenleme:
İnşallah söylediğiniz gibi olur.

"Yasalar, ilke olarak yürürlüğe girmeleriyle birlikte derhal ve İleriye yönelik olarak uygulanır. Yasaların geriye yürümemesi, hukukun genel ilkelerindendir. Bu durum, Anayasa Mahkemesi kararlarında da vurgulanarak, yasaların geçmişe etkili olacak şekilde yürürlüğe konulması iptal sebebi olarak ortaya konulmuştur: "Hukuk devletinin sağlamakla yükümlü olduğu hukuk güvenliği, kural olarak, yasaların geriye yürütülmemesini gerekli kılar. Bu nedenle "Kanunların geriye yürümezliği ilkesi" uyarınca, yasalar yürürlüğe girdikleri tarihten sonraki hukuki durumlara uygulanabileceklerinden, sonradan çıkan bir yasa, yürürlüğe girdiği tarihten önceki olaylara uygulanmaz".27 Anayasa Mahkemesinin diğer bir kararında da anılan kural istisnalanyla birlikte şu şekilde belirtilmektedir: "Yasalar kamu yaran ve kamu düzeninin gerektirdiği kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar. Geçmiş, yeni çıkarılan bir yasanın etki alanı dışında kalır. Sonradan yürürlüğe giren yasaların geçmiş ve kesin nitelik kazanmış hukuksal durumlara etkili olmaması hukukun genel ilkelerindendir......İlgililer bakımından mali bir külfet öngören söz konusu kuralların geçmişe etkili olacak şekilde yürürlüğe konulması hukuk güvenliğini zedelediğinden, Anayasa'nın 2'nci maddesinde öngörülen hukuk devleti ilkesine aykırıdır. İptali gerekir... (Yahya ŞAHİN Danıştay Onuncu Dairesi Tetkik Hakimi)

Arkadaşlar günaydın

Dayanamadım ve turmobu aradım yeni yönetmelikle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve 1-2 hafta içerisinde açıklama yapılamayacagını söylediler.Kasım dönemi son hakkım dedim sen hiç düşünme anca o zamana kadar açıklanır

Gerçekten bu yolda epey çaba sarfettik. gerek sosyal medya da, gerek forumlar üzerinde, mail - faks yoluyla gerekse de açmış olduğumuz http://www.tekdershakki.com internet sitesinden topladığımız imzalarla bugünlere geldik.

Gerçi bu yönetmelik değişikliği ile isteklerimizi ne kadar karşılıyor onu da sorgulamak gerek. Şuan için tek olumlu yanı bekleme süresi 2 yıldan 6 aya düşürülmüş olması gibi duruyor. Ancak halen kalınan derslerden tekrar girmek gibi adil olmayan bir durum söz konusu. Birde bu yönetmelik değişikliği kimleri kapsayacak, bu arttırılan sınav sayıları benim ve benim gibi dosyasını yakanlar için geçerli olacak mı? Bu SPK dersi yönetmelik değişikliğinden sonra sınava girecekleri mi ilgilendirecek yoksa daha önce sınava girecek arkadaşlarda bu dersten sorumlu mu olacak ? Eminim bir kaç gün içerisinde bu sorularda aydınlanacaktır.

Yinede gelinen bu nokta son derece sevindiricidir. En azından verilen emeklerin karşılığını bir şekilde aldığımızı görmek güzel. Gerek şimdi gerekse de daha önce bu yolda mücadele ve destek veren tüm dostlarıma sonsuz teşekkürler.

Bundan sonra yapmamız gereken adaletsiz sınav komisyonuna inat bu belgeyi almak olacaktır.

merhaba ozansenalp, çok uzun zamandır bu foruma girmiyordum.bu yazdıklarınız yeni görüyorum. açmış oldugumuz imza kampanyası ile bugünlere geldik diyorsunuz. http://www.tekdershakki.com adresinden imza topladıgınızı söylüyorsunuz ama bu siteye koydugunuz dilekçeyi ben yazmıştım.28-02-2012 tarihinde üstelik. yeni sınav yönetmeliği ve tek dersten kalanlar için bir imza kampanyası başlatmıştım. yaklaşık 2,5 senedir de bu kampanyayı yürütüyorum ve nihayet 2 gün önce de sonlandırdım.Siz benim yazdığım dilekçeyi kopyalayıp bu siteye koymuşsunuz. Keşke benim sitemden bana ulaşıp bir rica etseydiniz. Benden habersiz birebir dilekçeyi kopyalayıp almanız hiç hoş olmamış. Üstelik bütün iletişim bilgilerim de yazıyordu orada. Dilekçe ve imza kampanyasının orjinali buradadır arkadaşlar. SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI - Dilekceonline.com

Mevcut sınava girenler ve hakkı yananlara fazladan 5 hak verilmesi tüm stresi üzerimizden alan bir gelişme oldu.
Emeği geçen herkes ve yönetmeliği çıkaranlar sağ olsunlar.

SINAV YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALARIN 15. MADDESİNDE YAPILAN DÜZENLEME

19/08/2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in uygulanmasına ilişkin hususlar ile açıklamaların, “Halen Sınava Girmekte Olan Adaylardan Daha Önce Sınav Dosyası Bulananların Durumu” başlıklı 15. maddesi; uygulamada karşılaşılan tereddütleri gidermek üzere aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Halen Sınava Girmekte Olan Adaylardan Daha Önce Sınav Dosyası Bulananların Durumu

15)a) Halen sınava girmekte olan adaylardan, daha önce sınav dosyası açtırmış ve sınav dosyaları süre yahut sınav hakkı yönünden kapanmış olan adaylar, mevcut sınav dosyalarını kapattırmak kaydıyla, önceki sınav dosyaları üzerinden intibak başvurusunda bulunabileceklerdir.

b) İntibak başvurusunda bulunan adayların, intibak başvurularının tamamlanabilmesi için, herhangi bir sınav dosyasına istinaden açılmış dava/davalardan feragat etmeleri, dava açmamaları, mevcut mahkeme kararı hakkında kanun yollarına başvurmamaları aranacaktır. Açılmış davalardan feragat edilmesi halinde Birlik de bu davadan feragat etmiş sayılacaktır.

İntibak başvurusunda bulunan adayların açılmış davalardan feragat etmemeleri, dava açmaları, mevcut mahkeme kararı hakkında kanun yollarına başvurmaları halinde, intibak başvuruları için son tarih olan
19.08.2015 tarihinde mevcut hukuki durum üzerinden adayın yapacağı tercihe göre intibak başvuruları tamamlanacaktır. Açılmış davaların sonuçlanmamış olması yada davadan feragat edilmemiş olması,
mahkeme kararı hakkında kanun yollarına başvurulması halinde intibak başvurularının tamamlanmayacağı açıktır.

Şuan dossı devam edenlere ekstra kaç hak tanınmış oldu? birde bizim ek haklar için başvuru yapmamıza gerek var mı? yoksa otomatik uzatacaklar mı? birde süresi falan var mı eğer uzatacaksak.