Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

Ynt: Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

yönetmelik ocak ayında mı yayınlanacak arkadaşlar?

kaynak nedir arkadaşlar? özellikle hanmiroğlu ya soruyorum

Merhaba
peki 2010 da sınavı kazananlada bu 8-9 derstenmi sınava girecek. Yoksa 2011 de staja girişi kazananlar içinmi bu dersler geçerli olacak?

herkese merhabalar
öncelikle öyle bir yönetmelik yok diyen arkadaşlar olmuş. TESMER' e attığım maile cevaben ,yetkili bana 2011 de yeni yönetmeliğin çıkacağını ve lisans + yüksek lisans staj süresinin bununla tekrar belirleneceğini söyledi. sonuç olarak konuyla ilgili yeni bir yönetmelik çıkacak bu belli , inşallah herkes için en güzeli olur... Sayın Hanmiroğlu'nun yeni yönetmelikle ilgili söyledikleri çok güzel. inşallah çıkan yönetmelikte hepsi olur. herkese saygılar...

Sayın Türmob Başkanı ve Yardımcıları
ben SMMM adayı iken 7 dersin altısını verdim fakat maliyet muıhasebesinden
başarılı olamadım ve belgemi alamadım.İki yıldır bekliyorum tekrar sınavlara
girecektim ki ne göreyim.Özel Smmm sınavı diye bir rant kapısı açılmış.
Hala şoktayım.Çünkü benim kaldığım ders olan maliyet muhasebesinden
muaflar neden çünkü bu dersi hiçbiri veremez.Eğer mali Müşavir olmak için
Maliyet muhasebesi ve Finansal analiz dersi bir kriterse neden bu kişiler
muaflar.Eğer değilse biz neden bu derslere girmek zorundayız.Böyle bir
adaletsizlik dünyanın hangi yerinde mevcuttur acaba.Ben tek ders yüzünden
şimdi bütün derslerin hepsine birden imtihana gireceğim.Dosya açıp hepsine para yatıracağım.
bu bir zulüm değilde nedir.Madem iyileştirme yapılıyor neden bizleri hiç düşünmediniz.
veya neden ben geçtiğim diğer derslere tekrar gimek zorundayım.
Sizden: eğer vicdan sahibiyseniz isteğim, benim gibi tek ders mağdurlarınada bir
iyileştirme yapılmasıdır, yada hayatlarında hiç maliyet muhasebesi dersi görmemiş
bu kişilerin(en azından bizler üniversitede bu derslerden başarılı olduk) aynen
bizim maruz kaldığımız kriterlere tabi tutulmalarıdır.Size bir tavsiye bu SM leri
staj sınavına sokun eğer kazanan sayısı %5 i geçsin ben daha başka birşey
söylemeyeceğim.Zatem özel smmm sınavına girenlere sorduk tam bir komedi
madem bu iş bu kadar basit ve kolay bize bu zulüm neden?
Eğer bu işte bir rant varsa dilerim Allah'tan acısı sizden çıkar çıkmassada
çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar inşallah o kadar ki içim yandı.Şu yok zamanda
o kadar mücadele et Üniversite bitir, çok zor bir staj sınavını ver, staj yap,mesleki
yeterlilik sınavına gir ve bir dersten kaldın diye bütün verdiğimiz paralar ve emekler boşa gitsin.
Olacak şey değil.Adamlar zaten Sm leri 1989 da beleş almış şansa bak smmm leride
beleş alsınlar oh ne güzel hayat.

yukarıdaki dilekçeyi türmob üst yönetiminin hepsine açık adım ve adresimle beraber geçen sene yazmıştım.
fakat paraların içine o kadar düşmüşler ki kafayı kaldırıp okuyan ve cevap veren olmadı.ne diyim haram zıkkım olsun milyon kere.

sayın tarkan3000n
maalesef ülkemiz kurumlarının genel problemidir bu, sadece işlerine gelene cevap verirler...
dilekçenizde ve yazdıklarınızda ne kadar haklı olduğunuzu söylemeye gerek bile yok...

Onlar meslek mensubu dostum, şimdiki oluşumun temeli. Onların oy hakkı var senin henüz yok. Ama ilerde olacak. O zaman hesabını sorarsın. Tek mağdur sen değilsin. Bu ve benzeri konularda haksızlığa uğradığını düşünen stajyerlerin toplandığı bi grup var. Yeni yönetmelik ile ilgili stajyerlerin görüşlerinin de alınması hususunda girişimleri var. [email protected] ekle dostum biz ordayız. Görüşmek üzere.

yeni yonetmelık falan yok arkadaslar.turmobdan biri cıkıpta dedımı böyle bişey? demedi..cıakrsa bıle 4 sene sonra cıkar

Yeni yönetmeliğin Ocak ayında çıkacağını ben de duydum. Yüksek lisans yapanların stajı 1 yıl kısalacak, kursa gidenlerin 6 ay kısalacak vb.
Yalnız Phoboss arkadaş, nasıl bu kadar net olarak, yön. çıkmayacak dedi, anlamadım. Bu kadar net konuşmak için, en azından odayı araması gerekirdi ki oda yetkilileri de mutlaka yeni yönetmeliğin ocak 2011 de çıkacağını söylerdi, zira sağır sultan bile duydu artık.

saygılar
ekmekçi

valla oda 5 ilin oda başkanıyla görüşüldü.dıger illerdekı arkadaslrıma arattırdım.hiçbirinin haberı yok bu yonetmelıkten:)

ben tesmer ile görüştüm, çok kısa ve net bir cevap verdiler, yeni staj yönetmeliği var ve 2011 yılı içinde resmi gazetede yayınlanacak dediler. Tesmerden daha iyi bilen bir yer var mıdır bilemiyorum :)

daha yeni sm den smmm olma ile ilgili yönetmelikle çıkmışkn bu kadar kısa sürede yeni beklentiler bana mantıklı gelmedi ama neyse alıştık artık ??? benim fikrim birkaç yılı bulabilir şu sıralar olacağını sanmıyorum

2011 yılında çıkması düşünülen yönetmeliğin yürürlüğe girmeden önce sistemin karmaşasından dolayı madur olan ben ve diğer arkadaşlarıma bir kolaylık yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Bu sistem neden değişiyor demekki hataları vardı.Bu hatalar sadece yönetmelik değiştirmekle değil geçmişte madur olanlarada bir kolaylık yapılarak temiz bir şekilde yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Türmob Tesmer ve Oda Başkanlarına çağrı yapıyorum ve bu konunun dikkate GÜNDEME alınmasını rica ediyorum.

Ben 1 Senedir Bekliyorum Mesela aralık sınavında son hakkında geçemeyen arkadaşlar 6 ay bekleyecek bu ve buna benzer bir çok haksızlık olacak.

Son olarak Dosya yakanlara üniversitelerde olduğu gibi kalan derslerimiz için af çıkmasını istiyorum.

bence değişikliğe lisans mezunlarının 3 yıl olan stajının 2 yıl olarak tekrar değişmesini de eklemeliler.

.

söylediğiniz doğru, lisans staj süresi kanunla belirlenir. fakat eski yönetmelikte de staj süresi herkes için 2 yıldı, yönetmelikle yüksek lisans yapanların 1 yılı, doktora yapanların 18 ayı stajdan sayılan sürelerin içine konmuştu, sanırım bu yönetmelikte de aynısı olacak.

tesmere yazı yazdım gelen cevap ocak ayında yayınlandığında ne gibi değişiklikler olduğunu belli olacak dediler
bu ne iş anlamadım önce 2 yıldan 3 yılda staj süresi sonra özel smmm derken birde şimdi ne yapacaklar bu kadar kısa sürede değişiklik olurmu ? en çok kızdığım staj başlatma sınavını geçmiş stajı başlatmış yada yeterlilik sınavında olanların staj başlatma için odaya yeni kayıt olmuş yada olmayı düşünen birsiyle aynı kefede olması ne kadar mantıklı