Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

Ynt: Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

sıkılganın görüşlerine aynen katılıyorum.
Bu aradatek kitaptan çalışan açıköğretimli şimdiye kadar görmedim. Öyleyse yine de iyimiş.Benim tanıdıklarım açıköğretim dersanelerinin kurslarına gidiyor.Dersanenin verdiği özetin özeti notları alıyorlar.Son gün o notlara bakarak giriyorlar.Kız tavlamak için açıköğretim dersanesine yazılan var Herkes herkesi biliyor .Fazla abartmamak gerekir.Çözüm arayanlara için bu konuda ki çözüm çok basit örgün üniversitelerde açılacak olan smmm bölümleri ...

koca koca insanlar şu kısır tartışmayı sürdürüp duruyor arkadaş yaa, modlara sesleniyorum kapatın şu başlığı ve konuyu lütfen, millet birbirini kırmaktan başka bişey yapmıyor...

Aynı cümlede Açıköğretim mezunlarının, örgün mezunlarının üniversite hayatlarını tozpembe olduğunu düşündüğünü söylüyorsun (biz de öyle olmadığını biliyoruz), arkasından aynı ön yargıyı tek kitapla test usulu sınav geçiyorlar diye sen yapıyorsun. Sen kendini açıköğretim mezunlarından üstün görürsen aynı şekilde ben de senin için ...... birisi olarak bu mesleği seçtiğini düşünürüm. Biz bu yola başlarken (ticaret lisesine kaydolurken) hedefimiz 14-15 yaşından beri muhasebeci olmaktı. Ama siz (çoğunuz) üniversite bitene kadar SMMM mesleğinden bile bi haberdiniz. Biz 3 sene ticaret lisesi bitireceğiz (şimdi dört), son sene staj yapacağız, diploma notumuzu yüksek tutup AOÖBP ile iki yıllık 2.öğretim üniversite okuyacağız. (Tabi sabahında da yatmıyoruz part-time çalışıyoruz) Sonra yine aynı sektörde hem çalışıp, hem Açıktan okul bitirip SMMM aday adayı olmak için çırmalayacağız. Sonra sıkılgan diye bi efendi gelicek, AÖF lilere SMMM olma yolu kapanmalı diyecek. Bu bencillik değil de nedir?

sedat bari sen yapma, kapatın arkadaşlar şu konuyu yaa, şimdi ne sen uzun uzun anlattın diye o arkadaş fikir değiştirecek ne de o arkaadaş uzun uzun anlattı diye sen fikrini değiştireceksin, bu tartışmanın sonu belli, önce herkes birbirini küçük görüp hakaret eder sonra modlar konuyu kapatır, ben de diyorumki kimse birbirini kırmadan biz kapatalım bu konuyu, lütfen biraz sağduyulu olalım sabırlı olalım...

Burada yanılgı içinde bazı arkadaşlar ticaret lisesi ara eleman yetiştirmek için oluşturulmuştur. Ticaret lisesine gidenin amacı kısa yoldan meslek öğrenmek ve işe başlamaktır. Yoksa ticaret lisesine gitti diye adamı smmm yapmazlar.

stajyerzade ' Alıntı:
Burada yanılgı içinde bazı arkadaşlar ticaret lisesi ara eleman yetiştirmek için oluşturulmuştur. Ticaret lisesine gidenin amacı kısa yoldan meslek öğrenmek ve işe başlamaktır. Yoksa ticaret lisesine gitti diye adamı smmm yapmazlar.
highpower isimli kişi ile bir alakan var mı?
Boşuna burada gündem meşgul ediliyor. Aranızda sorun varsa özelden çözebilirsiniz.

evet
sıkılgan, hihgpower ve açıköğretim mezunlarının smmm olmaması gerektiğini savunan herkes aynı kişidir.
ilgilenmeyen yazmaz ayrıca yazdığın çok komik..

stajyerzade ' Alıntı:
evet
sıkılgan, hihgpower ve açıköğretim mezunlarının smmm olmaması gerektiğini savunan herkes aynı kişidir.
Tamam aynı kişi olun. Ne kadar güzel. Ama lütfen konuyu meşgul etmeyin.

stajyerzade ' Alıntı:
evet

Admin. ...................

sedateroglu ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:
evet

Admin. .......................

:DDDDDDDDDDDDDD
ya işte böyle topu taça atarlar.Hangi açıköğretimliyle bu konu da konuşsam sonunda ya kaçıyorlar ya da topu taça atıyorlar.Verecek cevap bulamazlar........
Neyse bu konu da bir daha yazmam yazana da cevap vermem.
herkese iyi akşamlar,

stajyerzade ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:
evet

Admin. .....................

:DDDDDDDDDDDDDD
ya işte böyle topu taça atarlar.Hangi açıköğretimliyle bu konu da konuşsam sonunda ya kaçıyorlar ya da topu taça atıyorlar.Verecek cevap bulamazlar........
Neyse bu konu da bir daha yazmam yazana da cevap vermem.
herkese iyi akşamlar,

Topu taca mı attımmm:) İyi oku.

Arkadaşlar, bu aöf yada örgün öğretim yada ticaret lisesi muhabbetinin sonu gelmez, sadece birbirimizi kırarız. Ben de aöflü değilim, işin aslı ben de smmm olmayı düşünmedim bile. Fakat Türkiye'deki ekonomik krizler vs bunu gerektirdi benim için. Muhasebe mesleğini seviyorum, yaparım diye düşünüyorum.

Her bölümün bu mesleği "yapabilir" olması (mühendis bile işletme masterı yapıp smmm sınavına girebiliyor) belki biraz işi sulandırmak olabilir, belki ileride değişir diye düşünüyorum.

Aslında bu işin belli bir fakültesi olsa bu kadar sıkıntı çekmeyiz, girersin fakülteye, 4 yıl oku, sonunda bir sınavla smmm oldun, ama tabii donanımlı bir şekilde, staj mtaj yok, işe başlayınca da öğrenirsin olayı. Bu da benim düşüncem.

saygılar
mustafa

stajyerzade sen kimsin haddini bil...

sedateroglu ' Alıntı:
Aynı cümlede Açıköğretim mezunlarının, örgün mezunlarının üniversite hayatlarını tozpembe olduğunu düşündüğünü söylüyorsun (biz de öyle olmadığını biliyoruz), arkasından aynı ön yargıyı tek kitapla test usulu sınav geçiyorlar diye sen yapıyorsun. Sen kendini açıköğretim mezunlarından üstün görürsen aynı şekilde ben de senin için ...... birisi olarak bu mesleği seçtiğini düşünürüm. Biz bu yola başlarken (ticaret lisesine kaydolurken) hedefimiz 14-15 yaşından beri muhasebeci olmaktı. Ama siz (çoğunuz) üniversite bitene kadar SMMM mesleğinden bile bi haberdiniz. Biz 3 sene ticaret lisesi bitireceğiz (şimdi dört), son sene staj yapacağız, diploma notumuzu yüksek tutup AOÖBP ile iki yıllık 2.öğretim üniversite okuyacağız. (Tabi sabahında da yatmıyoruz part-time çalışıyoruz) Sonra yine aynı sektörde hem çalışıp, hem Açıktan okul bitirip SMMM aday adayı olmak için çırmalayacağız. Sonra sıkılgan diye bi efendi gelicek, AÖF lilere SMMM olma yolu kapanmalı diyecek. Bu bencillik değil de nedir?

Benim açıköğretim mezunlarının hayatlarının tozpembe olduğuna dair bir mesajımı gösterir misin? Ben açıköğretimde eğitim ve bilgi verilmediğinden bahsediyorum sen gelmiş burada bana hikaye anlatıyorsun. Olayı neden karşılıklı hakarete varan, onur kırıcı duruma sokuyorsunuz ki? Kimseye hakaret etmedim kimseyi küçümsemedim. Evet düşüncemin arkasındayım. Açıköğretimde eğitim verilmiyor. Meslekte kalite isteniyorsa Açıköğretim fakültelerinin önü kesilmeli. Varsa ben bu mesleği açıköğretimde okuduğum kitaplarla öğrendim diyen buyursun gelsin. Açıköğretim sadece 2 yıllık üniyi 4 yıla tamamlamak için bir araç. Lisans eğitimi böyle olmamalı. Düşüncelerinizi bu yönüyle ele alıp tartışırsak doğru düzgün bir tartışma olur. Lütfen gelipte burada hayat hikayenizi anlatmayın.

Not: stajyerzede ve highpower nickli arkadaşlarla aynı kişi değilim. Eğer ki öyle düşünen varsa adminlerden ip numaralarının aynı olup olmadığını öğrenebilirler. Tabi adminler böyle bir bilgiyi paylaşıyorlar mı bilmiyorum.

Sen değil misin Açıköğretim mezunları tek kitaptan çalışarak test usulu sınıf geçiyorlar diyen, eğitimi kalitesiz diye eleştiren. Olayın artık tartışılacak bi boyutu kalmadı. Bu saatten sonra birbirimizi kırmaktan öteye gidemeyiz. Hayat hikayemi anlatmadım. 2 yıllığın açıköğretimden okul bitirmede araç değil, açıköğretimin SMMM olma sürecinde araç olduğunu anlatmak istedim! Sonuçta sen de biliyorsun ki SBS den itibaren hepimiz aynı süreçten geçiyoruz. Ne ben senin AÖF lilere kısıtlama getirilmesi düşünceni değiştirebilirim ne de sen, benim, sizin gibi düşünen örgün öğretim mezunu insanların muhasebe/finans sektöründe belli yere gelmiş AÖF mezunu öğrencilerine haset ederek bu tarz kıskançlıklarda bulunduğunu, üniversite bittikten (kantin muhabbetleri-pembe hayat-yan gelip yatmak-sınavdan sınava ders çalışmak-ebeveyn eline bakmak) sonra sudan çıkmış balığa dönüp, en azından elimizde bir belge olsun, biri sorarsa işimiz şu deriz diye mesleğe girdikleri düşüncemi değiştirebilirsin. Üçünüze (yada hepinize aynı anda) tekrar tekrar aynı şeyleri söylemekten bıktım. Yoldaşlarına da söyledim amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Belli bir amaca yönelik provakasyon yapmıyorsanız, buyrun özelden devam edelim atışmaya (tartışmaya).

sedateroglu ' Alıntı:
Sen değil misin Açıköğretim mezunları tek kitaptan çalışarak test usulu sınıf geçiyorlar diyen, eğitimi kalitesiz diye eleştiren. Olayın artık tartışılacak bi boyutu kalmadı. Bu saatten sonra birbirimizi kırmaktan öteye gidemeyiz. Hayat hikayemi anlatmadım. 2 yıllığın açıköğretimden okul bitirmede araç değil, açıköğretimin SMMM olma sürecinde araç olduğunu anlatmak istedim! Sonuçta sen de biliyorsun ki SBS den itibaren hepimiz aynı süreçten geçiyoruz. Ne ben senin AÖF lilere kısıtlama getirilmesi düşünceni değiştirebilirim ne de sen, benim, sizin gibi düşünen örgün öğretim mezunu insanların muhasebe/finans sektöründe belli yere gelmiş AÖF mezunu öğrencilerine haset ederek bu tarz kıskançlıklarda bulunduğunu, üniversite bittikten (kantin muhabbetleri-pembe hayat-yan gelip yatmak-sınavdan sınava ders çalışmak-ebeveyn eline bakmak) sonra sudan çıkmış balığa dönüp, en azından elimizde bir belge olsun, biri sorarsa işimiz şu deriz diye mesleğe girdikleri düşüncemi değiştirebilirsin. Üçünüze (yada hepinize aynı anda) tekrar tekrar aynı şeyleri söylemekten bıktım. Yoldaşlarına da söyledim amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Belli bir amaca yönelik provakasyon yapmıyorsanız, buyrun özelden devam edelim atışmaya (tartışmaya).

Bu konuda benimde son mesajım. Sadece cevap vermek amacıyla yazıyorum. Yine tekrar ediyorum. Açıköğretim okuyan arkadaşların hayatlarının tozpembe olup olmaması benim sorunum değil. Umarım ki tozpembedir. Ben açıköğretimde eğitim verilmediğini sadece 2 yıllık önlisans eğitiminin 4 yıllık lisans eğitimine tamamlanması için araç olduğunu belirttim ki sizde zaten SMMM olmak için bunu kullandığınızı belirtmişsiniz. İkincisi açıköğretim mezunlarını hiçbir zaman kıskanmadım ki zaten kıskanılacak bir durum yok. Üçüncüsü sanki SMMM olmak sadece açıköğretim mezunlarının tekelinde. Örgün öğretimden mezun olanları bir baltaya sap olamamış, başarısız kimseler gibi göstermekle "hasetlik" duygusunun kimlerde yaşandığını açık bir şekilde gösterdiniz. Herkes meslekte kaliteden bahsederken daha bu iş için önemli eğitim alınmadan "Gerek yok eğitime ben yıllardır büroda/şirkette çalışıyorum zaten." mantığıyla hareket etmek bence abesle iştigaldir.

Lütfen seviyemizi koruyalım. Seviyeli tartışmayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır...

biz böyle boş tartışmalarla uğraşırken tesmerdekilerde stajı 4 yıla çıkarsınlar ! sınav sayısını 10 çıkarsınlar oda kayıt ücretlerini 5 000 yapsınlar bize haktır !

arkadaşlar merhaba smmm mevzuatı bölümüne bu soruyu yazdım ama kimse cevap vermedi.sizlerin bu konu hakkında bilgisi varmı acaba? bir mali müşavir hem mali müşavirlik hizmeti verip hemde bir şirket kurup o şirketin ortağı olabilirmi?o şirketle ilgili hem ticari faaliyette bulunup hemde mali müşavirlik yapabilirmi? teşekkür ederim

saygılarımla

şirket ortağı olabilir şirket yetkilisi yada müdür olamıyor diye biliyorum.