Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

Ynt: Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

üstteki yoruma kesinlikle katılmıyorum arkadaşı kınıyorum ayrımcılığa hayır...

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza,

ama gördüğüm kadarıyla aof lileri sınava dahi almayan görüşler var kusura bakmayın ama sizler üniversitelerde ders yaparken bizler bu mesleğin içinde ter döküyorduk. herkesin kısmeti ayrı arkadaş kendini çok iyi yetiştirip meslek bilgisi konusunda iyi bi sıralamaya girersen korkma seni işten çıkarmazlar maaşına da zam yaparlar, sen bırak aof lilerle uğraşmayı,

peki açıköğretimin üstüne
master yapmış bir adamı
nasıl engellemeyi düşünürsünüz ? :))

işiniz-kendi hedefiniz yok mu sizin yaa :))

Bazen insanlar asıl meseleler ve sorunları tartışıp çözmek yerine laf kalabalıklığı yapmak için o an da aklına gelen bir fikri sanki müthiş bir fikirmiş gibi sunarak kendi egosunu tatmin etmeye çalışır

SMMM sınavlarına girmeye hak kazanan kişi bu meslek ile ilgili doğrudan veya dolaylı açık veya örgün bir eğitim ile bir birikim oluşturmuş olan kişidir.

olsa olsa burada hukuk mezunları mali müşavir olabiliyor neden mali müşavirler Avukat olamıyor gibi bir tartışma açılması daha uygun olurdu ama avukatlık hakkınında verilmesi için sadece vergisel kanunlara hakim olmanında yeterli olmayacağını ama en azından smmm lere vergi mahkemelerinde avukatlık yapma hakkı üzerinde bir tartışma yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

mali müşavirlik sınavlarına giren insanlar
ister mesleğin içinden gelerek ister önce ticaret liseleri sonra üniversite isterse normal liseden muhasebe bölümüne geçsin veya aöf okumuş olsun veya yükseklisans yapmış olsun

sınav zaten kişinin yeterlimi yeterli değilmi ortaya koyacak ölçüde yapılıyor. bu sınavlardan geçenler aöf lü veya örgün olduğu gibi kalanlarda aöflü örgünlü

burada şu sınava girmesini tartışacağımıza sınavlarda uygulanan ölçüt ve kriterlerin standartlarının ortaya konması ve hatadan arındırılması konusu olmalıdır

malumunuz Finansal muhasebeye Yusuf sürmen geldiğinden beri birçok kişi zorlanmakta bunlardan biri de benim bu benim muhasebe bilmediğimden kaynaklanmıyor Yusuf sürmen'in muhasebeye bakışından kaynaklanıyor. Yusuf sürmen'in öğrencisi olmayan bir çok kişide bu sıkıntıyı çekiyor

Ercan beyazıt döneminde sınavların değerlendirilmesi ve şimdiki dönem arasındaki uçurum rahatlıkla farkedilebilecek şekilde

diğer derslerde de buna benzer durumlar var değerlemeler kişilere bağlı kaldığından bazen bilginizde yetmemektedir

herhangi bir dersin sınavında farklı sınıflarda sınava giren (yani kopyasız zor olasılık ama ) 5 kişinin bir soruya verdiği aynı cevabı aynı cevap anahtarını kullanmasına karşın 5 farklı kişinin okuduğunu düşünürseniz bu sorunun cavabına verecekleri puan farklı olacağı kesindir. (cevabı kitabi bir cevap yerine yorumsal bir cevap olarak düşünün)

işte bizi sınavlarda zor duruma düşüren bu ve bunun giderilmesi için mücadele etmek gerekir

ama sanırım bunu göremeyeceğim gibi Yusuf sürmen varken dosya yakarım gibi martta

stajyerzade ' Alıntı:
1 yıl sonra meslek mensubu sayısı 100 bini geçecek. Şirketlerde artış yerine bir azalmaya doğru gidiş var.Açıköğretim mezunlarının sınava alınmaması bir düşüncedir. Ben de bu görüşe katılıyorum.Nasıl bazı büyük bankalar açıköğretim mezunlarını sınava almıyorlarsa ,Mali müşavirlik sınavlarına da açıköğretim mezunlarının alınmaması yönünde bir karar çıkarsa çok iyi olur kanaatindeyim.Sadece fikrimi beyan ediyorum .Hakaret ve küfür edenler olursa cevap vermeyeceğim. Böyle yazılar, yazanların kendi seviyelerini göstermiş olur.Zaten artış bu hızla devam ederse işsiz smmm ordusu oluşturmaktan başka sonuca ulaşılmayacak .

Nickinden anlaşılıyor durumun. Sen de highpowergillerdensin. Yüzbinlerce ticaret lisesi öğrencisi ticaret lisesine kayıt olurken üniversite bitirmeden muhasebeci olabilme olanağının cazibesiyle kayıt oldu. Daha sonra 2008 de bi yasa çıktı SM ünvanı kalktı, meslek mensubu olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmek şart koşuldu. Adamlara zaten sınav sistemi bi darbe vurmuşken bir de bu zorunluluk iyice belini büktü. Böyle bir yasa çıkaracaksan eğer nasıl eski SM lere ayrıcalık tanıyorsan bu çocukların da mezun olmasını bekleyeceksin ya da onlar gibi bunlara da bi ayrıcalık tanıyacaksın. Bu adamın artık tek çaresi açıktan üniversite bitirip, sınavlara girip belge almek ve sen bu hakları da elinden alınsın diyorsun. Öyle bi kısıtlama getirilecekse eğer bu düz liseli üniversite mezunlarına getirilmeli ve kesinlikle ticaret lisesi mezunu ortalama bi öğrenci 4 yıl işletme fakültesi mezunu bi öğrenciden daha fazla muhasebe bilgisine sahip. (genelleme)

ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.

gencay07 ' Alıntı:
ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.

Aöf mezunu biri olarak yıllardır söylediğim şey de bu; Tek fakülte = kalite

gencay07 ' Alıntı:

Tek bir fakülte çatısı altında toplanması makul hatta bana göre stajın sadece smmm'lerin yanında değil yüksek lisans yapar gibi üniversitelerde yapılması son yılın ise işyerinde geçerek yıl sonunda yapılacak bir sınav ile mesleki yeterlilik verilmesi daha uygun olduğunu düşünüyorum.

fakat yukarıda genelde yazılanlardan gördüklerim

alaylı mektepli tartışması gibi aöf düşmanlığı aynı şekilde sm lerin smmm olabilmesindede bu düşmanlık vardı

aöf' bu kadar karşı olmanın nedenini de anlayamıyorum.

oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:

sen kendini geliştirmedikten çağa ayak uydurmadıktan sonra istersen oxford mezunu ol ne olucak ki ?

FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:

sen kendini geliştirmedikten çağa ayak uydurmadıktan sonra istersen oxford mezunu ol ne olucak ki ?

O zaman aöf de tıp fakültesi de olsun herkes kasaplara gidip anatomi öğrensin olur mu ?

Ben ilk başta ne dedim , aöf mezunuyum. 30 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri (büro sahibi akrabam) büroda (tatiller dahil) çalışıyorum.

Kendini geliştirmek ayrı bir olay, mesleğin kalitesi ayrı bir olay. Tek fakülte ile meslekte kalite artırılabilirken, şu anki sistemde elinde diploması olan ve başka iş bulamayanların elimde bulunsun diye almaya çalıştıkları SMMM ruhsatları yerlerde sürünüyor.

Uluslararası alanda akredite (denkliği belgelenmiş, kabul gören) bir üniversitenin herhangi bir kamu işleminde ayrıştırılması hukuken tartışılamaz. tartışılması teklif dahi edilemez.:)

Hukukun "H" sini okumuş bir kişi bu teklifin mevcut eşitlik ilkelerinin hepsine aykırı olduğunu zaten bilir.

Bu getirilen tartışma Üniversitenin diplomasının denkliğine bir hakarettir. Bu üniversite ülkedeki aynı alanda eğitim veren her üniversite ile denk diploma verir.

Özel alandan değil, Kamu uygulamasından bahsediyoruz. Bir şirket o denkliği görmeyebilir fakat Kamu kurumu niteliğinde yasayla düzenlenen her işlemde bu denklik tanınır. Zira kanunen tanınmıştır.

Askerlik uygulamasında da, kpssde de her kamu işleminde bu üniversite Anadolu Universitesinin Açık Öğretim Fakultesi Denktir.

fakat bu mesele halen, inatla, sürekli, tartışma konusu yapılıyor.
Gerçekten ilginç buluyorum.
Saygılar

türkiyede muhasebe giderek yön değiştiriyor önümüzdeki 5-10 yıl içinde de daha da farklılaşacak büroların bu süreçte geleneksel muhasebe anlayışıyla ayakta kalması zor

herkesin elinde ruhsat olmasının da bir anlamı olmayacak iş bilenin kılıç kuşananın yani gerçek anlamıyla mevzuata hakim olanların var olduğu bir dönem geliyor bu nedenle kimin hangi üniversiteden mezun olduğununda bir önemi kalmayacak

meslek mensubunun sayısının sınırlandırılmasını istemek ve bir yandan da türmob'un sınav kriterlerinden şikayet etmek tezat oluşturuyor bence

aöf lülere takmak yerine Türmob'a takınız :)

saygılarımla

trattataa ' Alıntı:
peki açıköğretimin üstüne
master yapmış bir adamı
nasıl engellemeyi düşünürsünüz ? :))

işiniz-kendi hedefiniz yok mu sizin yaa :))

ne açıköğretimmiş herkes bizden korkar olmuş demekki sizin üniversiteler okadar ki staj başlatma sınavından bile başarı gösterememe durumunuz fazla birde açıköğretim bitirmiş biriyle istediğiniz zaman kendinizi rakip görüyorsunuz istemediğiniz zaman onlar olmasın diyebiliyorsunuz peki özel üniversite bitirenler yurt dışında hiç bir sınava girmeden lisans diploması olanları neden hiç konunun içine atmıyorsunuz yoksa onlar sizden dahada mı bilgililer sonuçta sınava herkes giriyor başarı gösterenler yoluna devam ediyor ruhsat alıncada işi bilenler meslekte ilerleyebiliyor ama bence sizin en büyük derdiniz açıköğretim okuyan birinin muhtemelen işte çalışırken iş tejrübesi artıyor birde sınavı geçerse tamam ne engel kaldıki meslekte ilermesine böyle deyince bizde size biraz olsun hak verebilelim çamura yatmayım birçoğunuz okulda eğlenirken gezerken bizler hem çalışıp hemde sınavlarımızı vermeye çalıştık !

kubil ' Alıntı:
ne açıköğretimmiş herkes bizden korkar olmuş demekki sizin üniversiteler okadar ki staj başlatma sınavından bile başarı gösterememe durumunuz fazla birde açıköğretim bitirmiş biriyle istediğiniz zaman kendinizi rakip görüyorsunuz istemediğiniz zaman onlar olmasın diyebiliyorsunuz peki özel üniversite bitirenler yurt dışında hiç bir sınava girmeden lisans diploması olanları neden hiç konunun içine atmıyorsunuz yoksa onlar sizden dahada mı bilgililer sonuçta sınava herkes giriyor başarı gösterenler yoluna devam ediyor ruhsat alıncada işi bilenler meslekte ilerleyebiliyor ama bence sizin en büyük derdiniz açıköğretim okuyan birinin muhtemelen işte çalışırken iş tejrübesi artıyor birde sınavı geçerse tamam ne engel kaldıki meslekte ilermesine böyle deyince bizde size biraz olsun hak verebilelim çamura yatmayım birçoğunuz okulda eğlenirken gezerken bizler hem çalışıp hemde sınavlarımızı vermeye çalıştık !

Bu olayın uzamasını istemiyorum ama üniversite hayatını sanırım film ve dizilerdeki gibi sanıyorsunuz. Bir tarafta sadece tek bir kitaptan okuyarak ya da sadece test sorusu çözerek geçilmiş derslerle bitirilen bir üniversite, diğer tarafta işinin ehli akademisyenlerden değerli profesörlerden eğitim alınarak bitirilmiş üniversite... Bunun hiçbir önemi yoksa kapansın üniversiteler ne gerek var herkes hem çalışsın hem açık öğretimde üniversite okusun. Lisans eğitimi bu kadar basit olmamalı.

Arkadaşlar bu tartışmayı kesmenizi rica ediyorum.
Geçmiş sayfalarda birisi kuyuya bir taş attı yine konuyu saptırmayı başardı. Lütfen konunun dışına çıkmayalım. Bu tartışmanın bir faydası olmadığı gibi zamanımızıda boşa geçmesine neden olmaktadır.
Saygılarımla,

sayın forum üyeleri, siz de takdir edersinizki bu gereksiz tartışma yüzünden çok başlık kilitlendi ve bu tartışma hiçbir zaman sonuçlanmadı, şimdiye kadar yüzlerce sayfada tartışılmıştır ama nafile hiçkimseye bir getirisi olmayan kısır bir tartışma, başlığın kilitlenmesini istiyorsanız buyurun devam edin tartışmaya, yok eğer bu tartışmanın kimseye bir faydası yok diyorsanız lütfen bu konuyu kapatalım...saygılar...

sıkılgan ' Alıntı:
kubil ' Alıntı:

Bu olayın uzamasını istemiyorum ama üniversite hayatını sanırım film ve dizilerdeki gibi sanıyorsunuz. Bir tarafta sadece tek bir kitaptan okuyarak ya da sadece test sorusu çözerek geçilmiş derslerle bitirilen bir üniversite, diğer tarafta işinin ehli akademisyenlerden değerli profesörlerden eğitim alınarak bitirilmiş üniversite... Bunun hiçbir önemi yoksa kapansın üniversiteler ne gerek var herkes hem çalışsın hem açık öğretimde üniversite okusun. Lisans eğitimi bu kadar basit olmamalı.

her açıköğretim fakültesinden mezun olanı liseden yada ilkokulan lisansa kadar açıköğretimde okuduğunumu düşünüyorsun lisansı açıköğretimden tamamlayanların büyük bir bölümü önlisansını zaten bir üniversiteden mezun olup lisansı açıköğretimden tamamlamıştır bende bu şekilde yaptım film dizi izleyerek üniversite yaşantısı hakkında yorum yapacak kadar olduğunu düşünmek senin gibi düşünenlere yakşır.

Olaya at gözlüğüyle bakmaktan vazgeç sıkılgan. Açıköğretim mezunları, örgün mezunlarının üniversite hayatını dizi-filmlerdeki gibi düşünüyor diyorsun, arkasından açıköğretim mezunları için tek bir kitaptan çalışarak test usulu sınıf geçiyor diyerek kendinle çelişiyorsun. Bizim de eş dostumuz var kalburüstü üniversitelerin bizimle aynı bölümlerinden mezun olmuş, inan bana hiçbiri SMMM liği hedeflemiyor. Kimi hesap uzmanlığı, kimisi banka müfettişliği için çalışıyor. Ufuk meselesi bu sıkılgan.

sıkılgan ' Alıntı:
kubil ' Alıntı:

Eeee Ne Yapsın Millet Sıkılgan Kardeş
Çözüm Üret Çözüm Bunlarla Gelme Buraya Ohh Ne Ala Ya

sedateroglu ' Alıntı:
Olaya at gözlüğüyle bakmaktan vazgeç sıkılgan. Açıköğretim mezunları, örgün mezunlarının üniversite hayatını dizi-filmlerdeki gibi düşünüyor diyorsun, arkasından açıköğretim mezunları için tek bir kitaptan çalışarak test usulu sınıf geçiyor diyerek kendinle çelişiyorsun. Bizim de eş dostumuz var kalburüstü üniversitelerin bizimle aynı bölümlerinden mezun olmuş, inan bana hiçbiri SMMM liği hedeflemiyor. Kimi hesap uzmanlığı, kimisi banka müfettişliği için çalışıyor. Ufuk meselesi bu sıkılgan.

Kendimle çeliştiğim noktayı anlayamadım. Evet dizi ve filmlerdeki gibi sanan arkadaşlar var. Öyle ki örgün öğretim görmüş kişiler sanki yata yata üniversite okumuş, o partiden bu partiye gezmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ayrıca görüyorum ki bu mesleği seçtiğim için beni dar görüşlü başarısız birisi gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Meslekte kaliteden sözederken sanki bir baltaya sap olamamış birisi olarak bu mesleği seçtiğimi sandığınızı düşünüyorum. Kendi mesleğini böyle gören birisinin kaliteden söz etmeye bence hakkı yok. Ben fikrimi beyan ediyorum. Lisans eğitimi böyle olmamalı. Meslekte kaliteden bahsediliyorsa diğer arkadaşların da dediği gibi sadece bu mesleğe yönelik bir 4 yıllık fakülte açılıp sadece buradan mezun olanlar mesleğe alınabilir ya da ne bileyim mesleğe giriş için mezun olunması gerekli bölümler kısıtlanabilir. Işığı gören bu mesleğe girememeli.

FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
Eeee Ne Yapsın Millet Sıkılgan Kardeş
Çözüm Üret Çözüm Bunlarla Gelme Buraya Ohh Ne Ala Ya
Açıköğretim ve özel üniversite mezunları mesleğe alınmamalı. Beğendin mi çözümü?