stajyerzade ' Alıntı:1 yıl sonra meslek mensubu sayısı 100 bini geçecek. Şirketlerde artış yerine bir azalmaya doğru gidiş var.Açıköğretim mezunlarının sınava alınmaması bir düşüncedir. Ben de bu görüşe katılıyorum.Nasıl bazı büyük bankalar açıköğretim mezunlarını sınava almıyorlarsa ,Mali müşavirlik sınavlarına da açıköğretim mezunlarının alınmaması yönünde bir karar çıkarsa çok iyi olur kanaatindeyim.Sadece fikrimi beyan ediyorum .Hakaret ve küfür edenler olursa cevap vermeyeceğim. Böyle yazılar, yazanların kendi seviyelerini göstermiş olur.Zaten artış bu hızla devam ederse işsiz smmm ordusu oluşturmaktan başka sonuca ulaşılmayacak .
gencay07 ' Alıntı:ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.
gencay07 ' Alıntı:ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.
oztemiz80 ' Alıntı:gencay07 ' Alıntı:ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.
Aöf mezunu biri olarak yıllardır söylediğim şey de bu; Tek fakülte = kalite
FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:oztemiz80 ' Alıntı:gencay07 ' Alıntı:ben kıstlama getirilmesinden yanayım ama bu iş öyle örgün öğrenim açık öğretimle olmaz veya düz lise çıkışları veya ticaret lise çıkışları olarakta olmaz bence nasıl ki avukat olmak için sadece hukuk fakültesi eczacılık için eczacılık fakültesi bitirmek gerekiyor smmm olmak için tek bir fakülte çatısı altına toplanabilir ve o bölümü açıköğretim bünyesinden çıkarırsın o zaman bu kadar tartışmada son bulur.
Aöf mezunu biri olarak yıllardır söylediğim şey de bu; Tek fakülte = kalite
sen kendini geliştirmedikten çağa ayak uydurmadıktan sonra istersen oxford mezunu ol ne olucak ki ?
trattataa ' Alıntı:peki açıköğretimin üstüne
master yapmış bir adamı
nasıl engellemeyi düşünürsünüz ?)
işiniz-kendi hedefiniz yok mu sizin yaa)
kubil ' Alıntı:ne açıköğretimmiş herkes bizden korkar olmuş demekki sizin üniversiteler okadar ki staj başlatma sınavından bile başarı gösterememe durumunuz fazla birde açıköğretim bitirmiş biriyle istediğiniz zaman kendinizi rakip görüyorsunuz istemediğiniz zaman onlar olmasın diyebiliyorsunuz peki özel üniversite bitirenler yurt dışında hiç bir sınava girmeden lisans diploması olanları neden hiç konunun içine atmıyorsunuz yoksa onlar sizden dahada mı bilgililer sonuçta sınava herkes giriyor başarı gösterenler yoluna devam ediyor ruhsat alıncada işi bilenler meslekte ilerleyebiliyor ama bence sizin en büyük derdiniz açıköğretim okuyan birinin muhtemelen işte çalışırken iş tejrübesi artıyor birde sınavı geçerse tamam ne engel kaldıki meslekte ilermesine böyle deyince bizde size biraz olsun hak verebilelim çamura yatmayım birçoğunuz okulda eğlenirken gezerken bizler hem çalışıp hemde sınavlarımızı vermeye çalıştık !
sıkılgan ' Alıntı:kubil ' Alıntı:ne açıköğretimmiş herkes bizden korkar olmuş demekki sizin üniversiteler okadar ki staj başlatma sınavından bile başarı gösterememe durumunuz fazla birde açıköğretim bitirmiş biriyle istediğiniz zaman kendinizi rakip görüyorsunuz istemediğiniz zaman onlar olmasın diyebiliyorsunuz peki özel üniversite bitirenler yurt dışında hiç bir sınava girmeden lisans diploması olanları neden hiç konunun içine atmıyorsunuz yoksa onlar sizden dahada mı bilgililer sonuçta sınava herkes giriyor başarı gösterenler yoluna devam ediyor ruhsat alıncada işi bilenler meslekte ilerleyebiliyor ama bence sizin en büyük derdiniz açıköğretim okuyan birinin muhtemelen işte çalışırken iş tejrübesi artıyor birde sınavı geçerse tamam ne engel kaldıki meslekte ilermesine böyle deyince bizde size biraz olsun hak verebilelim çamura yatmayım birçoğunuz okulda eğlenirken gezerken bizler hem çalışıp hemde sınavlarımızı vermeye çalıştık !
Bu olayın uzamasını istemiyorum ama üniversite hayatını sanırım film ve dizilerdeki gibi sanıyorsunuz. Bir tarafta sadece tek bir kitaptan okuyarak ya da sadece test sorusu çözerek geçilmiş derslerle bitirilen bir üniversite, diğer tarafta işinin ehli akademisyenlerden değerli profesörlerden eğitim alınarak bitirilmiş üniversite... Bunun hiçbir önemi yoksa kapansın üniversiteler ne gerek var herkes hem çalışsın hem açık öğretimde üniversite okusun. Lisans eğitimi bu kadar basit olmamalı.
sıkılgan ' Alıntı:kubil ' Alıntı:ne açıköğretimmiş herkes bizden korkar olmuş demekki sizin üniversiteler okadar ki staj başlatma sınavından bile başarı gösterememe durumunuz fazla birde açıköğretim bitirmiş biriyle istediğiniz zaman kendinizi rakip görüyorsunuz istemediğiniz zaman onlar olmasın diyebiliyorsunuz peki özel üniversite bitirenler yurt dışında hiç bir sınava girmeden lisans diploması olanları neden hiç konunun içine atmıyorsunuz yoksa onlar sizden dahada mı bilgililer sonuçta sınava herkes giriyor başarı gösterenler yoluna devam ediyor ruhsat alıncada işi bilenler meslekte ilerleyebiliyor ama bence sizin en büyük derdiniz açıköğretim okuyan birinin muhtemelen işte çalışırken iş tejrübesi artıyor birde sınavı geçerse tamam ne engel kaldıki meslekte ilermesine böyle deyince bizde size biraz olsun hak verebilelim çamura yatmayım birçoğunuz okulda eğlenirken gezerken bizler hem çalışıp hemde sınavlarımızı vermeye çalıştık !
Bu olayın uzamasını istemiyorum ama üniversite hayatını sanırım film ve dizilerdeki gibi sanıyorsunuz. Bir tarafta sadece tek bir kitaptan okuyarak ya da sadece test sorusu çözerek geçilmiş derslerle bitirilen bir üniversite, diğer tarafta işinin ehli akademisyenlerden değerli profesörlerden eğitim alınarak bitirilmiş üniversite... Bunun hiçbir önemi yoksa kapansın üniversiteler ne gerek var herkes hem çalışsın hem açık öğretimde üniversite okusun. Lisans eğitimi bu kadar basit olmamalı.
sedateroglu ' Alıntı:Olaya at gözlüğüyle bakmaktan vazgeç sıkılgan. Açıköğretim mezunları, örgün mezunlarının üniversite hayatını dizi-filmlerdeki gibi düşünüyor diyorsun, arkasından açıköğretim mezunları için tek bir kitaptan çalışarak test usulu sınıf geçiyor diyerek kendinle çelişiyorsun. Bizim de eş dostumuz var kalburüstü üniversitelerin bizimle aynı bölümlerinden mezun olmuş, inan bana hiçbiri SMMM liği hedeflemiyor. Kimi hesap uzmanlığı, kimisi banka müfettişliği için çalışıyor. Ufuk meselesi bu sıkılgan.
Açıköğretim ve özel üniversite mezunları mesleğe alınmamalı. Beğendin mi çözümü?FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:Eeee Ne Yapsın Millet Sıkılgan Kardeş
Çözüm Üret Çözüm Bunlarla Gelme Buraya Ohh Ne Ala Ya