Yeni TTK ve Mersis Üzerinden A.Ş. ve LTD ŞTİ. Kuruluş Aşamaları

canan_ieu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Nis 2011
Mesajlar
319
Konum
İstanbul
Üstadlar merhaba;

mersis ve vergi dairesinden şahıs firması kurulumu yapıyoruz ancak a.ş. ve ltd konusunda eksik olan noktalarımız vardır elbette. Bu süreci iyi bilen arkadaşlarımız a.ş. ve ltd için vergi dairesi için ve mersis - ticaret odası işlemleri için hangi evraklar hazırlanmalı süreç nasıl oluyor bilgi verebilirlerse çok sevinirim. Böyle bir bilgi paylaşımının hepimiz için faydalı olacağı kanısındayım.


İyi çalışmalar diliyorum.
 
Farklı bir durum yok, sadece ana sözleşmeyi mersis üzerinden giriyor ve noterde o numaraya göre hazırlayıp onayladığınız ana sözleşmeden çıktı aldırarak imzalatıyorsunuz ortaklara, diğer her aşama aynıdır. Evraklar da bir değişiklik yok, www.ito.org.tr adresindeki evraklar ile müracaat ediyorsunuz.
 
Selamlar
Sayın canan_ieu, bana mail adresinizi bildirirseniz (en azından istanbul'da) ltd.şirket için sürecin nasıl işlediğini size ayrıntılı yazarım.
Fakat en güzeli,fiilen bir kuruluş sürecini izlemek ve neyin nasıl yapıldığına canlı şahit olmaktır.
Saygılar
 
merhaba,
önümüzdeki hafta itibariyle ltd kuruluşu yapacağım. bazı sorularım olacak. cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- kurulacak şirket dış ticaret ihracat firması olacak. ana sözleşmede kısaca ; her türlü malın alım satım, ihracat,ithalat ve komisyonculuğunun yapılması diye geçsem yeterli olurmu yoksa tek tek mallarımı listelemem gerekiyor.
2- mersis sisteminde ana sözleşmeyi oluşturup notere talep no ile gideceğim. imza işlerinden sonra noter beni ticaret sicile yönlendirecekmiş. buraya kadar sorun yok. vergi dairesine hangi aşamada başvuracağım.
3- e-imza almam gerekiyormu?

şimdiden teşekkürler...
 
1. soru için bir şey diyemeyeceğim. 2. soru ise ana sözleşme notere tasdik edildiği gün veya daha öncesinden defter tasdikini unutmayın ve tescilden itibaren 10 gün içinde vergi dairesine bildirim yapmanız gerekir. 3. soruya cevabım ise e imza aldırın çok pahalı değil diye biliyorum artık bulunsun bundan sonraki işlemlerde lazım olur. Ama kuruluş esnasında lazım olmayabilir diye düşünüyorum. Ama ito ile görüşüp teyit alın...
 
ilginiz için çok teşekkürler.

mersisi aradım ve e-imzayı sordum. kuruluş ve şube açılışlarında gerek olmadığını, şu an için sadece değişikliklerde gerekli olduğunu söylediler.

noterde ana sözleşme onayı dışında başka ne gibi işlemleri yapmamız gerekiyor. bu konudada bilgi paylaşabilirseniz sevinirim.
 
ilginiz için hepinize teşekkür ederim. Süreci birebir yaşamak en iyi öğretici yol olacaktır eminim. Ancak aklıma takılan konular var meselak kuyumcu açılacak. Ana sözleşmesi kuyumcular için mersiste sabit bir şablon mu var ? yoksa tüm ana sözleşme maddeleri tek tek yazılıyor mu ?
Birde ana sözleşmelerde tadil tasarısına gidilmişti yeni ttk gereği. Bunlarda mersisten mi yapılacak ?
Teşekkürler.
 
Sayın gscaglar, sizide mail listeme ekledim.Hazırlayacağım çalışmayı size de gönderirim.
Saygılar
 
Arkadaşlar nacizane hazırlamış olduğum çalışmayı verdiğiniz adreslere gönderdim,bilginize...
 
Tahsin bey oldukça fazla bu konuda bilgiye ihtiyacımız varmış. Çalışmanız için çok teşekkürler.
Syg
 
Üst