Yeni TTK'ya Göre Anonim Şirket Kuruluşu...

gulpembe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 May 2010
Mesajlar
134
Konum
istanbul
Arkadaşlar 2 ortaklı bir Anonim Şirket kuracağım. Daha önce birkaç tane LTD şirket kurmuştum ama hiç anonim şirket kurmamıştım. Acaba LTD şirket kuruluşundan nasıl bir farklılığı var kuruluş aşamasında? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim...
 
Tek farkı ana sözleşme hazırlanmasında dır, onun da ito'dan alacağınız örnek format üzerinden gidersiniz.Başka bir farkı yok L.Ş. kurmaktan.
Yönetim Kurulunun en az bir kişiden oluşacak şekilde yapılabilmesine dikkat ediniz, ilerde tekrar değiştirmek zorunda kalmazsınız.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birde İTO ya vereceğimiz dilekçe, kuruluş bildirim formu gibi evraklarda bu iki ortağında mı ( aynı zamanda 2 side müdür ve yönetim kurulu üyesi) imzası olacak yoksa bir tanesinin olması yeterli olur mu? İTO yu aradım ama müşteri hizmetlerine bağlanamadım bir türlü...
 
İmza yetkileri münferit ise, birinin de olması yeterli olur, dilekçe ve kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesinde.
Ancak Kurucular Beyanında ikisinin de olması gerekir.
 
Kuruluşta farklılık yok ama iş keşke kuruluşla bitse..Bunun ileride genel kuruluyönetim kurulu süresi,hazirun cetveli vs. işlemleri var.Yani biraz a.ş. mevzuatına da hakim olmak gerek..
Saygılar
 
Üst