Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

biliyorum çok geniş bir soru oldu ama..bütün derslerden bahsediyorum.

slm.yeterlilik sınavlarına ciddi anlamda konuları bitirerek giren arkadaşlar varmı.

aycaturk ' Alıntı:
o zaman şöyle özetleyelim;

finansal muhasebe: mutlaka bir çok kaynaktan çalışmışsınızdır bugüne kadar. kendinize 3 saatlik kesintisiz boş zamanlar hazırlayın. en azından 7-8 adet geçmiş soruyu çözün. sonra cevapları kontrol edin. ben islam çankayanın kitabından çalıştım. tavsiye ederim.

analiz: formülleri özümseyin. geçmiş soruları çözün, inceleyin. tesmerin geçmiş sorular kitabındaki cevapları mutlaka okuyun.

maliyet: piyasada bulunan 4-5 kitaptan herhangi birini iyi çalışın. geçmiş sorulara bakın

denetim: ömer dumanın kitabını en az 3-4 kere iyice okuyun. eski sorulara bakın. vaktiniz varsa tebliğide bir kere okuyun

hukuk arif kocamanın kitabını en az 3-4 kere okuyun. eski sorulara bakın. varsa zaman iş hukukundaki son 2 yıllık değişiklikleri okuyun. işsizlik sigortası vb.

meslek: en kolayı bu. kanunu ve staj, snav, çaue, disiplin, etik yönetmeliklerini en az 3 kere okuyun. hepsi 50 sayfayı geçmez.

vergi hukuku: gelir, vuk, kurumlar ve kdv kanunları geçmiş yıllar soruları ışığında okuyun. ayrıca bu ders için finansal muhasebe bilginizde gerekecektir.

ayrıca muhasebenin temel kavramları ve mali tablo ilkelerini öğrenin. (okumakla olmuyor, özümsemek gerekiyor.)

kendi tecrübelerim ışığında bilgi vermeye çalıştım. başarılar.

mrb arkadaşlar,

vergi kursu için deha mı murat mı ne olur acil yardım bekliyorum,

temenni ' Alıntı:
aycaturk ' Alıntı:
o zaman şöyle özetleyelim;

finansal muhasebe: mutlaka bir çok kaynaktan çalışmışsınızdır bugüne kadar. kendinize 3 saatlik kesintisiz boş zamanlar hazırlayın. en azından 7-8 adet geçmiş soruyu çözün. sonra cevapları kontrol edin. ben islam çankayanın kitabından çalıştım. tavsiye ederim.

analiz: formülleri özümseyin. geçmiş soruları çözün, inceleyin. tesmerin geçmiş sorular kitabındaki cevapları mutlaka okuyun.

maliyet: piyasada bulunan 4-5 kitaptan herhangi birini iyi çalışın. geçmiş sorulara bakın

denetim: ömer dumanın kitabını en az 3-4 kere iyice okuyun. eski sorulara bakın. vaktiniz varsa tebliğide bir kere okuyun

hukuk arif kocamanın kitabını en az 3-4 kere okuyun. eski sorulara bakın. varsa zaman iş hukukundaki son 2 yıllık değişiklikleri okuyun. işsizlik sigortası vb.

meslek: en kolayı bu. kanunu ve staj, snav, çaue, disiplin, etik yönetmeliklerini en az 3 kere okuyun. hepsi 50 sayfayı geçmez.

vergi hukuku: gelir, vuk, kurumlar ve kdv kanunları geçmiş yıllar soruları ışığında okuyun. ayrıca bu ders için finansal muhasebe bilginizde gerekecektir.

ayrıca muhasebenin temel kavramları ve mali tablo ilkelerini öğrenin. (okumakla olmuyor, özümsemek gerekiyor.)

kendi tecrübelerim ışığında bilgi vermeye çalıştım. başarılar.

verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.en azından kaynak ismi var artık elimde.bu belirsizlik çok kötüydü.tekrar teşekkür ederim.

kesinlikle dehayı tavsiye ediyorum.

Merhabalar,

ben stajımı ocak 2008 de başlattım, kısmet olursa 4-5 aralık 2009 tarihinde yapılacak olan tamamlama sınavlarına gireceğim ve tüm dersleri bir defada vermeyi hedefliyorum. acaba imkansız bir hedef mi bu? forum konularında okuduğum kadarıyla, hiç kimse bir kerede verememiş sanırım. herkes birkaç dersten kaldığını söyleyerek başlıyor anlatacaklarına.

deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Sınava son üç ay kala Bursa odamızın açacağı tamamlama sınavı kursuna katılacağım, yine de tüm dersleri ilk hakkımda verebilmem mümkün olmaz mı?

Forumu yeteri kadar okumamışsın bence mart sınavında 7de 7 yapanlarda patlama oldu...şans meselesi birazda herşey...

merhaba arkadaslar 2009 mart itibariyle ruhsat almaya hak kazandım
temmuz sınavında herkese kolaylık dilerim
umarım bir an önce hepiniz ruhsatınızı almaya hak kazanır ve bu zorlu yıpratıcı maratonu basarıyla bitirirsiniz
calıstıgım kaynakların sıze de faydalı olacagını umuyorum

denetim ömer duman
finansal muhasebe cıkmıs sorular kitabı ve ercan beyazıtlı
vergi hukuku kanunlar ve kazım yılmaz
hukuk arif kocaman ve ssk kanunu
maliyet muhasebesi yurdakul caldag kamil büyükmirza
finansal analiz nalan akdoğan
meslek hukuku kanun ve yönetmelikler

herkese kolay gelsin

önce hepinize kolaylıklar diliyorum arkadaşlar.büyük ihtimalle hepiniz stajlarınızı tamamlamışsınızdır ama tamamlamayan arkadaşlar varsa uyarmak istiyorum.Stajınızı lütfen mali müşavir gözetiminde yapın.Eğer benim gibi imza yetkisi ile yapmaya kalkarsanız hem staj notu alamaz daha çok mücadele verirsiniz.Hemde ruhsat harcını iki kat ödemek zorunda kalırsınız .
Ayrıca arkadaşlar genellikle bize faydalı olan kaynakları yazmışlar ben bunlara ilave olarak özellikle vergi hukuku dersi için kanun metinlerini bir kere de olsa okumanızı tavsiye ederim.
Akılda kalması zor bi ders ezberlemek de çoğu zaman çözüm olmuyor.En azından soru potansiyeli olan bölümleri özetleyerek akılda kalıcılığını sağlayın.
Son olarak bu süreç sizi psikolojik olarak yıpratınca yada motivasyonunuzu kaybettinizde: Değerli hocam Ahmet NEVAR a ulaşabilir, kendisinin online sınav koçluğundan faydalanabilirsiniz.
Hepinize başarılar diliyorum.

[merhaba arkadaşlar foruma yeni katılıyorum. mayıs 2008 de stajım başladı. sınava hazırlanmaya başlayacağım ama nasıl.. bana yardımcı olursanız çok sevinirim..ayrıca odanın kursuna gitmemi önerir misiniz..

Rainface ' Alıntı:
[merhaba arkadaşlar foruma yeni katılıyorum. mayıs 2008 de stajım başladı. sınava hazırlanmaya başlayacağım ama nasıl.. bana yardımcı olursanız çok sevinirim..ayrıca odanın kursuna gitmemi önerir misiniz..

odanın kursuna gitmeni şiddetle tavsiye ederim.benim şuan böyle bir imkanım olmadığı için yeterlilik kursuna gidemiyorum.
ancak staj başlatma sınavı için 3 ay izmir odasının kursuna gittim.ilk girişte kazandım sınavı.
Kolaylıklar diliyorum..

Arkadaşlar,benim sorunum vergi çalışamamak...yani okuyorum ama dön dolaş sonunda hiçbirşeyi ezberleyemiyorum!tabiki ezber diil mantık önemli ama bu sınav klasik ve illaki kağıda dökerken ezber gerekiyor!!!
acayip strese giridim,sanki heryerden soru gelicek gibi,nereyi ezberliceğimi şaşırdım,bir tarafı öğrensem diğer soruda karıştırıyorum:(martta 39 aldım ve bu ders gittikçe gözümde büyüyor,tavsiyelerinizi bekliyorumm...

islam çankaya ve ömer duman
denetimde birkaç kaynaktan çalışmakta fayda var

Ebrulimm tavsiyelerin için çok teşekkürler...
Ben de dediğin gibi konu seçmeye karar verdim ama geçmiş sorulara bakınca da özellikle 2008...,umutsuzluğa kapılıyorum çünkü heryerden gelebilecek gibi sankii!!bidee mart soruları aslında gerçekten diğer dönemlere göre kolaydı açıkçası ve ben temmuzda zorluyacaklar diyede korkuyorum!!ama artık zaman azalıyor bi şekilde şansımıza işllh yakalayabiliriz...tekrar teşekkürler:)

Deha'nın yayınlarından faydalanan var mı, tavsiye eder misiniz

Ebrulimm ' Alıntı:
Bu Deha'nın yayınları ile ilgili ben de cevap bekliyorum uzun zamandır.İzmir'de olsa gidip kendim bakacağım ama yok mu bir cengaver arkadaş İst'da bizzat kendisi inceleyecek ve önerecek?

Sevgilerimle

Ben varım :) Eğer ki kursuna gitme imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Ama yayınlarını soruyorsanız maliyet, analiz, finansal( arkada çıkmış sorular) ve hukuğu tavsiye ederim. Diğerlerine bakacak zamanım olmadı. Umarım bu kadar az zaman kala işinize yarar tavsiyelerim.

Yeterlilik sınavına girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. 7 de 7 yapmak imkansız değil tabi ki. Ancak sıkı çalışmak ve tabi umutsuzluğa kapılmamak çok önemli. Ben Temmuz sınavında ilk kez girdim bütün dersleri tek seferde vermeyi hedefliyordum. Ancak sınav stresine ve uykusuzluğa yenik düşüp çok basit hatalar yüzünden vergiden 47 finansal tablolardan 37 alarak kaldım. Diğer 5 dersi iyi notlar alarak verdim.