Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

HaCkHaN ' Alıntı:
shatz maliyete nasıl çalıştın ?

maliyete nasıl çalıştım ? güzel bir soru :)
stajım başladıktan 1-2 ay sonra yavaş yavaş sıkılmadan başladım maliyete ama bilmiyorum nedendir o dersten çok büyük haz alıyorum halada öyle :) maliyette yapamayacağım konu ve soru kalmayana kadar en ufak ayrıntısına kadar çalışırdım çankaya yurdakul hatta eski murat yayınları vs vardı bende başlatmadan kalan hepsine baktım dahada takılırsam internetten bütün üniv.ödevlerini çözerdim :) ben üniv.deyken melahat diye bir hocamız vardı maliyet hocası.. çok sinirdi o beni bende onu sevmezdim beni bırakır korkusuyla çok çalışırdım o derse ki beni bırakmasına fırsat vermemek için :D hepsinin içinden en çok çankayayı tavsiye ediyorum ama

bi maliyet için 80 milyon verilirmi çankayaya , ayrı bir maliyet kitabı varmıdır ? veya varsa yolla gözünü sevim,hem se nstaj başlattıktan sonra çalışmaya başlamışsın,benim 25 günüm var,en iyisi ben girmeyeyim yahu:\

shatz ' Alıntı:
valla tuğçe eray mercanın kitabını yuttum resmen ama hergün düzenli çalışıyordum sınavda beklemediğimiz kanunlardan çıktı sorular ama 4 kanunuda ezberlemiştim.hatta güncel konulardan soru çıkar diye sel felaketinden tut varlık barışımıdır nedir oralara kadar ezberledim.çok iyi geçmemişti sınavım yani kritikti yinede şükür geçtim.bence korkmaman gerekiyor bir başladınmı çalışmaya devamı geliyor zaten inşallah geçersin...

teşekkür ederim shatz inşallah geçerim :)

hehe bir maliyet için 80 değil 180 yine verilir :) valla bende yok kitap mitap.çankayayıda abimle kavga etmiştik tam ders çalışırken sinirimden aldım balkondan aşağı fırlattım bağırdım çağırdım ders mers çalışmıyorum gidin başımdaaaan diye :D ama geri gidip aldım yerden ki çooktan mefta olmuştu neyseki 2-3 gün sonra sınava girdim zaten komple çöpe attım :D

tuğçe09 ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
valla tuğçe eray mercanın kitabını yuttum resmen ama hergün düzenli çalışıyordum sınavda beklemediğimiz kanunlardan çıktı sorular ama 4 kanunuda ezberlemiştim.hatta güncel konulardan soru çıkar diye sel felaketinden tut varlık barışımıdır nedir oralara kadar ezberledim.çok iyi geçmemişti sınavım yani kritikti yinede şükür geçtim.bence korkmaman gerekiyor bir başladınmı çalışmaya devamı geliyor zaten inşallah geçersin...

teşekkür ederim shatz inşallah geçerim :)
inşallah :)

hackhan istersen yerine ben gireyim maliyet sınavına sana söz en kötü 70 alıcam ama 80 tl kitap parası yol param ordaki yiyecek içeceğim alışveriş vs toplam 500 tl ni alırım çok değilki :D

shatz ' Alıntı:
hehe bir maliyet için 80 değil 180 yine verilir :) valla bende yok kitap mitap.çankayayıda abimle kavga etmiştik tam ders çalışırken sinirimden aldım balkondan aşağı fırlattım bağırdım çağırdım ders mers çalışmıyorum gidin başımdaaaan diye :D ama geri gidip aldım yerden ki çooktan mefta olmuştu neyseki 2-3 gün sonra sınava girdim zaten komple çöpe attım :D

insan sevdiğini yerden yere vururmuş derlerdide inanmazdım,kedi yavurusu gibi sen git sokağa at,sonra acı git al,sev,daha sonra,tekrar tekmeyi bas :D

HaCkHaN ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

insan sevdiğini yerden yere vururmuş derlerdide inanmazdım,kedi yavurusu gibi sen git sokağa at,sonra acı git al,sev,daha sonra,tekrar tekmeyi bas :D

hackhan sen gülme
gülünce sapıtıyon

burakay ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

hackhan sen gülme
gülünce sapıtıyon

kalbimi kırdın

merhaba arkadaşlar,
gelir vergisinden yardıma ihtiyacım var belki sizlere basit gelecektir fakat gelir vergisindeki gelir dilimlerine göre gel. vergisi matrahı hesaplamayı açıklarsanız çok sevinirim sürekli yanlış tutar buluyorum , mesela1. dilimde 7,800 tl ye kadar %15 buraya kadar sorun yok fakat 2. dilimde ..... tutarı aşan kısım için ......3. dilimde .....aşan kısım için ... fazlası bayağı karıştırdım. bir örnekle hesaplamaları anlatanlar olursa çok sevinirim

tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
gelir vergisinden yardıma ihtiyacım var belki sizlere basit gelecektir fakat gelir vergisindeki gelir dilimlerine göre gel. vergisi matrahı hesaplamayı açıklarsanız çok sevinirim sürekli yanlış tutar buluyorum , mesela1. dilimde 7,800 tl ye kadar %15 buraya kadar sorun yok fakat 2. dilimde ..... tutarı aşan kısım için ......3. dilimde .....aşan kısım için ... fazlası bayağı karıştırdım. bir örnekle hesaplamaları anlatanlar olursa çok sevinirim

MRB TUĞÇE
sen 2008 oranları üzerinden çözüyorsun sanırım.2008 yılındaki vergi oranları

7800 YTL %15
7800 ? 19800 YTL %20
19800 ? 44700 YTL %27
44700 üzeri %35 vergi uygulanıyordu.
mesela 30.000 tl olsun
7.800 tl si için %15i 1.170,00
19.800 tlnin 7.800 tl si için 1.170 tl 12.000 tl si için %20 si 2.400 tl
30.000 tl nin kalan 10.200ü için %27 si 2.754 tl.
toplam 6.324 tl ...

umarım fazla karıştırmadım:)

shatz ' Alıntı:
tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

MRB TUĞÇE
sen 2008 oranları üzerinden çözüyorsun sanırım.2008 yılındaki vergi oranları

7800 YTL %15
7800 ? 19800 YTL %20
19800 ? 44700 YTL %27
44700 üzeri %35 vergi uygulanıyordu.
mesela 30.000 tl olsun
7.800 tl si için %15i 1.170,00
19.800 tlnin 7.800 tl si için 1.170 tl 12.000 tl si için %20 si 2.400 tl
30.000 tl nin kalan 10.200ü için %27 si 2.754 tl.
toplam 6.324 tl ...

umarım fazla karıştırmadım:)

merhaba shatz ;
cevabın için çok teşekkür ederim nerde yanlış yaptığımı anladım hiç karıştırmadın benim yaptıklarımı görsen ooo... :D
tekrar teşekkürler

rica ederim tuğçe kolay gelsin :)

7.800 YTL'ye kadar % 15
19.800 YTL'nin 7.800 YTL'si için 1.170 YTL, fazlası % 20
44.700 YTL'nin 19.800 YTL'si için 3.570 YTL, fazlası % 27
44.700 YTL'den fazlasının 44.700 YTL'si için 10.293 YTL, fazlası % 35

2008 örneğinden yola çıkarak 30.000,00tl kar çıktı ozaman hesabımız
19800 tl 7800 tl sı ıcın 1170+
fazlası için %20 dediğine göre geriye kalan 22,200X%20::4440
4440+1170=5610 olmalı değilmi yoksa benmı yanlış yapıyorum

sinanyucel ' Alıntı:
7.800 YTL'ye kadar % 15
19.800 YTL'nin 7.800 YTL'si için 1.170 YTL, fazlası % 20
44.700 YTL'nin 19.800 YTL'si için 3.570 YTL, fazlası % 27
44.700 YTL'den fazlasının 44.700 YTL'si için 10.293 YTL, fazlası % 35

2008 örneğinden yola çıkarak 30.000,00tl kar çıktı ozaman hesabımız
19800 tl 7800 tl sı ıcın 1170+
fazlası için %20 dediğine göre geriye kalan 22,200X%20::4440
4440+1170=5610 olmalı değilmi yoksa benmı yanlış yapıyorum

zorla anlamaya çalışıyorum zaten,

30.000 için 3. sırayı sadece alıyoruz
30.000-19800=10200*0.27=2754+3570=6324 değilmi
bende önce senin gibi hesaplıyordum fakat sağolsun üstadlar böyle hesaplandığını gösterdi.
tekrar teşekkür ediyorum cevaplayan arkadaşlara

arkadaşlar ciddi anlamda maliyet muhasebesi notuna ihtiyacım, bende size isterseniz her dersten mükemmel hazırlanmış notlar yollayabilirim.

Maliyet notum yok ama bi yüzsüzlük yapıp senden not istesem çok şey mi istemiş olurum bilemedim :(

Vergiyi düşünmekten mideme kramplar girdi

Arkadaşlar ilk kez Mart 2010 da sınava giricem.Denetimden çıkmış sorulara baktımda açıkçası gözüm çok korktu konular çok kapsamlı görünüyor. Ve denetimden geçenler nasıl çalışmışlar? Varmı tavsiyesi olan? yada kitap önerebilen? açil cevap bekliyorum arkadaşlar. :(

aylam ' Alıntı:
Arkadaşlar ilk kez Mart 2010 da sınava giricem.Denetimden çıkmış sorulara baktımda açıkçası gözüm çok korktu konular çok kapsamlı görünüyor. Ve denetimden geçenler nasıl çalışmışlar? Varmı tavsiyesi olan? yada kitap önerebilen? açil cevap bekliyorum arkadaşlar. :(

selamlar,
denetim için en çok tavsiye edilen kaynak ömer duman, anlayarak bol bol okumanı tavsiye ederim.fazla kaynakla kafanı karıştırmadan düzenli çalışmanın faydalı olacağına inanıyorum.
başarılar...

HaCkHaN ' Alıntı:
arkadaşlar ciddi anlamda maliyet muhasebesi notuna ihtiyacım, bende size isterseniz her dersten mükemmel hazırlanmış notlar yollayabilirim.

merhaba arkadaşım.elimde istanbul tesmer kursunda tutulmuş şu anda smmm olan bi arkadaşımın mükemmel maliyet notları var.istersen sendekilerle değişebiliriz.nerde oturuyosun??