Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Odaların verdiği meslek hukuku kitabından calıstım ben. Çıkmıs soruların hepsıne baktım kanun cercevesınde sorulmus. Özelliklie yönetmelik sormuşlar.
Vergide öyle. Kanunu calısırsan geçersin.Ya da bana davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

hatic52 ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Benim 3 dersim kaldı.Denetim,hukuk,meslek hukuku.Denetimden Ömer duman hukuktan arif kocamanın kitabını aldım sanırım bunlar yeterli.ama meslek hukunu ne yapcağımı bilmiyorum.Sadece kanundan çalışmam yeterli olurmu yoksa başka kaynatan çalışmalımıyım.Cevaplarınızı bekliyorum... ;)

ben mesleğe çalışırken değişen yönetmelikleri istanbul odasının sitesinden indirdim 2007 yılında değişen maddeler oldu malumunuz, tavsiye ederim size ya da özelden bir mail adresi verin bendeki dosyalarını göndereyim size... gerçi tesmerde de bir açıklama var sınavdan önce kanun kabul edilirse yeni şeklinden sorumlusunuz diye tam bir muamma...

hepimize allah kolaylık versin. meslek hukuku artık netleşti sanırım. yeni kanundan sorumluyuz.odanın sitesindede açıklama var zaten.

arkadaşlar komisyon değişmiş oalbilir veya soru sistemi ama şu bir gerçek soru sistemi değişmiş ama notlama sistemide değişmiş bilginiz olsun

Blackmoney katılıyorum.Yazdığım her kelimemin hakkını vermişler.
Zor sorulara iyi puan vermişler...

Ynt: smmm yeterliliğe girmiş olan arkadaslar

soylu ' Alıntı:
**İBRAHİM** ' Alıntı:
merhaba arkadaslar,
yakın zamanda smmm yeterlılık sınavına gıren ve gectıgı derslerde basarı saglayan arkadaslar hangı derslerı hangı calısma metodu ve hangı kaynaklardan faydalanarak gectıgıni yazabılırlerse bız yenı gırcek olan arkadaslara baya faydalı olucaktır.sımdıden tesekkurler.kolay gelsın
denetım
muhasebe
maliyet muhasebesı
hukuk
vergi
analiz
meslek hukuku

mrb sadece islam çankayanın kitabından çalıştım kitabın çokta verimli olduğunu söyleyemem.ama yinede ikinci girişimde aldım belgeyi.bence o kadarda kasmaya gerek yok.her dersi ayrı kitaptan çalışmaya gerek yok.

;D

meslek hukukundan yeni kanun düzenlemelerine bakmalıyız

bende katılıyorum notlar kıt değildi

Ynt: SMMM Yeterliliğe Girmiş Olan Arkadaslar

Arkadaşlar bence en iyi çalışma yöntemi yazarak çalışmaktır.Fakat tesmer sonuçları o kadar geç açıkladı ki buna zaman yok sanırım.Finansal muhasebede sadece çıkmış soruların çözümlerine çalışsanız yeterlidir.Analizde ise formulleri ögrenip yorumlarını çıkmış soruların cevaplarından anlayabilirsiniz.En önemli ders bence maliyet.Çünkü 3 dönemdir soru şekli biraz farklı geliyor.Çıkmış sorulardan pek gelmedi.Marttaki sınavda 3 bilinmiyenli denklem sormuş hoca.İnanılmazdı.Millet sınavda kafayı yedi.Diger derslerdede arkadaşların tavsiye ettiği kitapları karıştırın.En önemlisi ilk hakkınızsa bütün derslere çalışın.Ben 4 tane vereyim gerisini sonra veririm diye düşünmeyin.Çünkü o dönem çalışmadığınız dersin soruları kolay gelebilir.Daha sonra çok pişman olursunuz.Hepinizin başaracağına inanıyorum.

Arkadaşlar YURDAGÜL ÇALDAĞ maliyet muhasebesi kitabını nerde bulabilirim.?
rast gele

Denetim ve Analiz Notlarını gönderebilirim arkadşalar.. Ben bu notlarla sınavı verdim.. İnşallah Sizde verirsiniz.. ;)

Kullanılmış TESMER çıkmış sorular kitabı arıyorum arkadaşlar. elinde olan özelden mesaj atarsa sevinirim.

arkadaşlar ders çalışırken bence şu sisitemi uygulamalısınız.. mesela akşam 20:00-21:00 arası maliyet 15 dk.mola 21:15- 22:00 arası yine maliyet, 22:15-23:00 arası vergi vs vs gibi çalışırsanız sınavda daha verimli olursunuz.. hatta sınavdaki sıralamaya göre bu sistemi geliştirirseniz çok daha verimli olur arkadaşlar...

blac kardeş sistem güzel ama sürekli aynı soruları çalışmaktan ezber yapıyoruz ve sınavda farklı bir soruyu bırak kelime geldiği an takılıyoruz ;D normal kapasite -teorik kapasite gibi ;D
farklı sorular farklı kaynaklar yardımı yapsak diyorum... :P

merhaba ben de martta ilk kez tamamlamaya girdim ders çalışmaya kasımda başlamıştım ama iki çocuk annesi olunca insan az bile bu arada islam çankaya ile başladım. tesmer geçmiş yıl soruları ile bitirdim yaklaşık aöf vs kitaplardan 7000 soru çözdüm çıkmış soruları 2 kez tekrarladım. kursa gitmedim çünkü vaktim yoktu. denetimde hasan gürbüz. maliyette osman altuğ eski hocamdır..sonuç derseniz staj başlamayı ilk girişimde kazanmıştım diyeyim aynı çalışma yöntemi ile yeterlilkikte son ana kadar 7 de 7 bekledim ama 15 puanlık tek bir cümle yazamadığım için... ortalamam 65 olmasına rağmen meslek hukukundan kaldım önemsememekten. çantada keklik görmekten yani. şimdi demek istediğim günde en az 3 saat ve son 2 hafta günde 8 saat ve çıkmış sorular ağırlıklı çalıştım. ezbercilikse evet. maalesef. istenen bu ise komisyon soracağı sorunun doğruluğunu test edemiyorsa ne yapsak boş. cd lere gelince bilgisayardan çalışmaya alışmamışız. oysa başlı başına güncel kaynaktı onlardan aldığım notlardan da denetim de faydalandım. ekstra olarak herzaman yazarak çalışırım.not istemeyin arkadaşlar çünkü herşey tesmer ve çankayada var. zaman ayırın ve önemseyin 12 saat yazılı sınava girmek masal değil.. hepinize kolay gelsin..

isterseniz günlerce aralıksız çalışın ki kimsenin önemsemediğini düşünmüyorum olmayınca olmuyor.... ben şansa da inanıyorum.........