Yevmiye Defteri

Üyelik
30 Ağu 2012
Mesajlar
48
Konum
Bursa
Yevmiye defterini yazdırdım fakat 3 madde de numaralar birbirini takip etmiyor. şöyle ki 1 mayıs'da 10 madde var diyelim şöyle gidiyor, 1-2-3-8-4-5-6.... bu şekilde yazılmış. kapanış tastiki yaptıracağım sorun olur mu? aynı gün içinde sıralı değil maddeler. ne yapılabilir? Teşekkürler...​
 
Son düzenleme:
Yevmiye defterini dökmeden önce programda yevmiye fişi sıralaması yapın. Daha sonra defteri yazdırın. Yevmiye Fişi numarası ile defter sıra numarası eşitlenmiş olur. Fiş numaraları değişecektir. Fişleri yeniden dökmeniz gerekir.
 
Allah allah ilk defa böyle bir şey görüyorum. Acaba muhasebe programınızda mı bir sorun var?? Konun yasal boyutuna gelince VUK md.183 aşağıdaki gibidir.

"Yevmiye defteri, kayda geçirilmesi icabeden muamelelerin tarih sırasiyle ve madde halinde tertipli olarak yazıldığı defterdir."

Benim buradan anladığım aynı gün içerisindeki madde numaralarının da bir birini takip etmesi gerektiği.
 
Selamlar
Yevmiye madde numaraları yıl içerisinde değişebilir.Bunun genelde iki sebebi vardır..İptal fişler olabilir,geriye dönük fiş kaydı yapılabilir.
Tabiki burada yapılması gereken birinci şey, defteri yazdırmadan evvel, numaralama işlemini yeniden yaptırmaktır...
Soruda ise, artık iş işten geçmiştir... Fakat şöyle bir durum vardır...
* tarihler takip etmesine rağmen sadece numaralarda farklılık varsa,tek yapılabilecek, numaralamayı elle yapmaktır..en azından numaranın normal seyrine geldiğe tarihe kadar bu yapılmalıdır.Fakat tarihler bakımından da bir karışıklık varsa,bu duruma düzeltme yapılamaz.O haliyle bırakılmalıdır.Galiba bu durumda da yanlış söylüyor olabilirm ama 4.000 lirada ceza vardır...
Saygılar
 
Son düzenleme:

Sorulan sorular cevap alındıktan sonra neden değiştirilir acaba çok merak ediyorum aklıma ilk gelen husus ise soru soran forum üyeler sordukları soruların çok basit bir soru olduğunu bu nedenle cevabını aldıktan sonra forum içerisinde kendilerinin çok basit soru ve/veya konulara çok fazla vakıf olmadıkları anlaşılmaması için olabilirmi.

Gerçekten bu şekilde bir uygulama olunca aklıma inanın başka bir şey gelmiyor cevaplara bakıyoruz soru yok ortada neye göre cevap verilmiş belli değil bu konuya bir an önce forum yönetimi açıklık getirmeli benim gibi düşünenlerde vardır diye düşünüyorum.

İyi Günler.
 
Merhaba,

Üyenin yazmış olduğu mesaj veritabanından geri getirilmiştir. Bu konu hakkında yeni bir kural doğdu;

- Üyelerin açmış olduğu konular & yazmış olduğu mesajlar cevapları alındıktan sonra silinirse, üye uyarılmaksızın forumdan banlanabilir ve silmiş olduğu mesaj konuya geri getirilir. Bu uygulamanın sebebi forumda bilgi akışını sağlamak, mükerrer kayıtları önlemektir.

Saygılarımızla
 

Benzer konular

Üst