Yıllara Sari İş Hakkında

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Ara 2008
Mesajlar
2,538
Konum
istanbul
Firmam başka bir Firmaya ait olan arazi üzerine İnşaat yapıyor. Taahhüt İşi.
Aralarında bir sözleşme yok .Ama istersek yaparlar.2020 'nin başında başlayan iş 2021 yılında bitecek.
Bugüne kadar kesilen faturalarda stopaj gösterilmemiş. Yapılan ödemelerden stopaj kesilmemiş.
Alış ve satışlar her geçici de beyan edilmiş.
Ben şimdi ; geçmiş dönemlere birşey yapamam Satışlar beyan edilmiş. Bundan sonraki kayıtlarımı 170/350 yapsam ? Geçici kabulde virmanlasam. Önceki kayıtlar ve yapılmayan stopajlar ?
Yada bende iş bitene kadar bu şekilde devam mı etsem ? Sesimi çıkarmadan ?

Aslında burada eleştirel bir durum var mı ? Adam iş bitimini beklemeden her geçicide beyan etmiş.( stopaj yapılmasa bile )

üstat siz ne dersiniz ?
 
Sevgili Kardesim Askinbulduk.
Seni formda cok ozlemistik. Hosgeldin. Iyiki varsin. ( Askin sen insaat muhasebesini iyi bilirsin. Sen de Sukru Kizilot'un insaat kitabinin 16 baskisi var. Ama bende 19 baskisi bu sorunun cevabi da 19 baskida yazilmis.:):)

***Firmam başka bir Firmaya ait olan arazi üzerine İnşaat yapıyor. Taahhüt İşi.
Aralarında bir sözleşme yok .Ama istersek yaparlar.2020 'nin başında başlayan iş 2021 yılında bitecek.
Bugüne kadar kesilen faturalarda stopaj gösterilmemiş. Yapılan ödemelerden stopaj kesilmemiş.
Alış ve satışlar her geçici de beyan edilmiş.

Ben şimdi ; geçmiş dönemlere birşey yapamam Satışlar beyan edilmiş.

--Askin senin sorunun buraya kadar cevabi yapilanlarin tamami dogru. Sozlesme olmasa bile tarihlerden isin (2020-2021) yillara sari oldugu belli. Ancak isin bitim tarihi belli degil. Sozlesme olsa bile belli degil. Diyelim ki sozlesmede var is erken bitti . Sen fiilayata bakacaksin. Dolayisyla bugune kadar olan faturalarda stopaj kesilmeyecek, Alis satislar beyan edilecek. Geciciler verilecek. 2020 Kurumlar da K/Z beyan edilecek. v.s,v.s

Ancak is 2021 yilina sarkarsa 2021 yilinin ilk faturasinda senin dedigin gibi Stopaj kesintisi olacak, Alis Satislar 170/350 hesaplarda olacak. (Buraya Dikkat Bu isle ilgili Gelir ve Giderler 2021 yilinda Gecici Vergide beyan edilmeyecek. Diger isler varsa onlar beyan edilecek. Bu isin Geliride isin bittigi yilda beyan edilecek
 
Başka bir başlık açmamak adına sorumu buradan paylaşmak istedim değerli meslektaşlarım.

2020 yılının ekim ayında inşaat bakım onarım işi aldık. Sözleşmemiz gereği 31.12.2020 yılında işi bitirip teslim etmemiz gerekiyor idi. Sözleşme bedelinin tamamı 2020 yılında fatura edildi. SGK dan iş bitimi ise ocak ayına sarktı ufak tefek işlerin devamı sebebiyle.
Lakin iş bitiminden sonra İhaleyi veren firmanın talebi üzerine, 2020 yılında imzalanan sözleşme ile bağlantısı olmayan, başka bir tadilat işi aldı firma.

Bu iş için aynı firmaya keseceği fatura her ne kadar 2020 yılı sonunda bitirilen iş ile alakası olmamasına rağmen, alt taşeron sigortasında çalışan işçiler vasıtası ile yapıldığından dolayı yıllara sari inşaat olarak mı değerlendirilecek ?
 
@ferhat , @aşkınbulduk ,

Önce iyi seneler,

Küçük bir hatırlatma, Stopajlar fatura üzerinden değil yapılan ödemeler üzerinden yapılır. İki tarafın karşılıklı anlaşması ve dikkat etmesi gerekir, BRÜTleştirerek yada ÖDEME tutarından kesinti mümkün bu noktayı peşinen konuşmak lazım.
 
insaat muhasebesinden benim bir istegim var.
Ulkemiz de hergun bir yerde deprem oluyor .bu bende depremlerin dogal afet degil de yapilan insaatlarin depreme neden oldugunu dusunduruyor.depremleri onceden bilmek icin insaat muhasebesinden faydalanilabilir mi?
 

Benzer konular

Üst