fonradar

Yıllık Defterleri Arşivleme Sorunu

FUNDA

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Haz 2005
Mesajlar
280
Konum
İstanbul
Merhabalar

2004 den beri yıllık defterler için A4 kağıdı kullanıyorum. Böylece nokta vuruşluların o korkunç sesinden kurtulmuş oldum. Defterleri de yazdırdıktan sonra matbaaya gönderip ciltlettiriyorum, derli toplu ansiklopedi gibi oluyor. Matbaa maksimum 500 kağıdı bir ciltte toplayabiliyor. Bu yıl sadece yevmiyesi 3.000 sayfa olan bir müşterim için bu pek pratik olmayacak. 3.000 sayfanın tamamını sağlıklı bi şekilde bi arada arşivleyebileceğim bir yöntem önerisi olan varmı ?

Klasik kırtasiye ürünlerinin dışında çok daha büyük arşiv klasör seçeneklerine nereden ulaşabilirim ?
 
Merhaba,
Belirttiğiniz evrak boyutunu kapsayan klasör var mı bilmiyorum ama size evraklarınızı bir arada tutabilecek olan arşiv kolisi isimli ürünü tavsiye edebilirim. Genelde 5 adet geniş klasörü içerik olarak tutan arşiv kolisini dilerseniz evrak koruma amaçlı kullanabilirsiniz. Bu sayede dökümanlar toz kapmaz ve koli içerisinde derli toplu olur, üzerine etiket yapıştırarak karışmalarını önleyebilirsiniz.

arsiv_kolisi-.jpg


İyi forumlar dilerim.
 
Cilt yaptırmaya karar verdim. Ondan sonrada böyle bir kutuda muhafaza edilebilir evet , teşekkür ederim
 
funda hanım bende de aynı problem var. 500 sayfalık ciltlemeyi kaça yaptırdınız.
 
Merhaba,

Bu durumdan malesef çoğumuz dertliyiz. Bizim firmada yevmiye defterlerimiz 10.000 sayfa ve malumunuz ciltneip kolilenmeis bile 7 koli tutuyor. Üstüne grup şirketleri de gelince ve bu şirketlerinde yevmiye ve defteri kebirleri düşünülünce 30-40 koliden bahsetmek mümkün. Büyük ölçekli firmalar için önerebileceğim arşiv firmaları ile çalışmanız.
 
Selamlar
Mahsup fişlerini faturalara eklemek suretiyle defterleri detaysız şekilde dökemiyor musunuz? Belki sayfa sayıları bu şekilde daha az tutabilir.
Belki 10 bin sayfalık defter bu haliyle 2-3 bin tutabilir..
Saygılar
 
yTTK ile detaysız dökmek imkansızlaştı. Çünkü yevmiye df bulunması zorunlu bilgiler geldi.
 
Üst