Ynt: Yıllık İzin
Sn ik-şefi herşey kanunda yazmaz bazı şeyleri karşılıklı iyi niyetle çözmeniz gerekir dememden maksat buydu. Bunun çözümü yok 5 gün izin alacak ve c.teside sayılmayacak. İncelemeye girersenizde hiçbir müfettişin işçiye neden bir gün fazla izin kullandırdın diyeceğini zannetmiyorum. Ha benden başka türlü bir çözüm isterseniz o zaman işçilere izinlerini tek seferde kullandırın. Bir çok firma bunu yapar. Hatta üretimin yoğun olmadığı zamanlarda bütün fabrikayı kapatıp işçileri tatile gönderenler bile var.
İK-ŞEFİ ' Alıntı:kater ' Alıntı:sn ik-şefi çalışanlardan birinin 5 gün izin hakkı olduğunu düşünelim ve izne p.tesi çıkmak istiyor, ne yapacaksınız c.tesi gel işe başla mı diyeeksiniz
siz benim sorunumu iyi anlammaışsınız sanırım. benimde derdim bu işte. çözüm bulmaya çalışıyorum bu durumda ne yapmam gerekir diye sizlere danışıyorum. yine bir örnek vereyim mesela 20 gün izni olan biri bunu 3 e böldü ve 10 gün 5 gün 5 gün olarak kullanmak istiyor. 10 günlük sürede cumartesiyi sayıyorum ancak 5 er günlük izinlerde nasıl sayıcam? ama bir yandanda kanunun belirlediği kriterler var kanun cumartesi iş günüdür saymak zorundasın diyor. ama bu durumda nasıl sayacaksın ??? umarım anlatabilmişimdir.
Sn ik-şefi herşey kanunda yazmaz bazı şeyleri karşılıklı iyi niyetle çözmeniz gerekir dememden maksat buydu. Bunun çözümü yok 5 gün izin alacak ve c.teside sayılmayacak. İncelemeye girersenizde hiçbir müfettişin işçiye neden bir gün fazla izin kullandırdın diyeceğini zannetmiyorum. Ha benden başka türlü bir çözüm isterseniz o zaman işçilere izinlerini tek seferde kullandırın. Bir çok firma bunu yapar. Hatta üretimin yoğun olmadığı zamanlarda bütün fabrikayı kapatıp işçileri tatile gönderenler bile var.