Yıllık İzin

Ynt: Yıllık İzin

İK-ŞEFİ ' Alıntı:
kater ' Alıntı:
sn ik-şefi çalışanlardan birinin 5 gün izin hakkı olduğunu düşünelim ve izne p.tesi çıkmak istiyor, ne yapacaksınız c.tesi gel işe başla mı diyeeksiniz :)

siz benim sorunumu iyi anlammaışsınız sanırım. benimde derdim bu işte. çözüm bulmaya çalışıyorum bu durumda ne yapmam gerekir diye sizlere danışıyorum. :) yine bir örnek vereyim mesela 20 gün izni olan biri bunu 3 e böldü ve 10 gün 5 gün 5 gün olarak kullanmak istiyor. 10 günlük sürede cumartesiyi sayıyorum ancak 5 er günlük izinlerde nasıl sayıcam? ama bir yandanda kanunun belirlediği kriterler var kanun cumartesi iş günüdür saymak zorundasın diyor. ama bu durumda nasıl sayacaksın ??? umarım anlatabilmişimdir. :)

Sn ik-şefi herşey kanunda yazmaz bazı şeyleri karşılıklı iyi niyetle çözmeniz gerekir dememden maksat buydu. Bunun çözümü yok 5 gün izin alacak ve c.teside sayılmayacak. İncelemeye girersenizde hiçbir müfettişin işçiye neden bir gün fazla izin kullandırdın diyeceğini zannetmiyorum. Ha benden başka türlü bir çözüm isterseniz o zaman işçilere izinlerini tek seferde kullandırın. Bir çok firma bunu yapar. Hatta üretimin yoğun olmadığı zamanlarda bütün fabrikayı kapatıp işçileri tatile gönderenler bile var.

kater ' Alıntı:
İK-ŞEFİ ' Alıntı:
kater ' Alıntı:
sn ik-şefi çalışanlardan birinin 5 gün izin hakkı olduğunu düşünelim ve izne p.tesi çıkmak istiyor, ne yapacaksınız c.tesi gel işe başla mı diyeeksiniz :)

siz benim sorunumu iyi anlammaışsınız sanırım. benimde derdim bu işte. çözüm bulmaya çalışıyorum bu durumda ne yapmam gerekir diye sizlere danışıyorum. :) yine bir örnek vereyim mesela 20 gün izni olan biri bunu 3 e böldü ve 10 gün 5 gün 5 gün olarak kullanmak istiyor. 10 günlük sürede cumartesiyi sayıyorum ancak 5 er günlük izinlerde nasıl sayıcam? ama bir yandanda kanunun belirlediği kriterler var kanun cumartesi iş günüdür saymak zorundasın diyor. ama bu durumda nasıl sayacaksın ??? umarım anlatabilmişimdir. :)

Sn ik-şefi herşey kanunda yazmaz bazı şeyleri karşılıklı iyi niyetle çözmeniz gerekir dememden maksat buydu. Bunun çözümü yok 5 gün izin alacak ve c.teside sayılmayacak. İncelemeye girersenizde hiçbir müfettişin işçiye neden bir gün fazla izin kullandırdın diyeceğini zannetmiyorum. Ha benden başka türlü bir çözüm isterseniz o zaman işçilere izinlerini tek seferde kullandırın. Bir çok firma bunu yapar. Hatta üretimin yoğun olmadığı zamanlarda bütün fabrikayı kapatıp işçileri tatile gönderenler bile var.

Sayın Kater Teşekkür ederim. keşke dediğiniz yapıp tek seferde gönderebilsem ama olmuyor işte. neyse sizin dediğnizde mantıklı. anlaşılan bir haftalık izinlerde cumartesi sayılmayacak. inanın kaç aydır bu konu üzreinde araştırma yapıyorum nerdeyse tez yacazam yani. :) sormadığım danışmadığım kişi kalmadı. belkide kafamı bu denli karıştıran herkesin farklı bir cevap vermesi. ki az öncede söledim bölge çalışma daki arkadaş bir haftalık izinlerde cumartesiyi muhakkak saymalısın dedi bu dahada beni tedirgin etti. neyse çözüm arayışlarınız için teşekkür edrim. iyi çalışmalar. :)

HAZELSU ' Alıntı:
( Ya arkadaşlar ne alakası var , işi neden dalgaya vuruyorsunuz , adam bilememişki ne yapacağını size soruyor. Ayıp yani dalga geçmk içinmi tartışıyoruz biz bunları )

Siz en iyisimi 10 / 6 / 4 şeklinde kullandırın , bu şekilde olmuyor diyorsanız da cumartesileri feda etmek zorunasınız. Zaten her zaman böyle denk gelmez , geldiği zamanda mecburen bazı şeylere göz yummamız gerekiyor. Kolay gelsin....

Teşekkür ederim Sayın Hazelsu desteğiniz ve çözümlerinzi için.
bu arada ben bayanım :)

5 er günlük izinlerde de cumartesini saymalısınız, örneğin pazartesi izne başlayan biri 5 gün izin kullanıyorsa 6 gün izin kullanmış sayılmalı.Aynı şekilde hafta ortası da izne başlasa cumartesi gününü de izin gününe dahil etmelisiniz.İzin günlerinin bitimine tekabül eden veya izin süresi içinde kalan cumartesi günü izin süresine dahil edilmelidir .

hakankrl ' Alıntı:
5 er günlük izinlerde de cumartesini saymalısınız, örneğin pazartesi izne başlayan biri 5 gün izin kullanıyorsa 6 gün izin kullanmış sayılmalı.Aynı şekilde hafta ortası da izne başlasa cumartesi gününü de izin gününe dahil etmelisiniz.İzin günlerinin bitimine tekabül eden veya izin süresi içinde kalan cumartesi günü izin süresine dahil edilmelidir .

Sayın Hakankrl peki izin biterse nasıl sayacaksınız. sorunumu üstte bir örnekle açıkladım tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. teşekkür edrim. iyi çalışmalar.

20 günlük izin 3e bölündüğünde ; 10 günlük ilk izinde örneğin pazartesi izne başlanmış olsun, bir cumartesi izin gününe dahil olur. 5 günlük izinde yine izne pazartesi başlanmış olsun izin 6 gün sayılır,cumartesi izin gününe dahil olur ve kişinin 4 iş günü izni kalır.

hakankrl ' Alıntı:
20 günlük izin 3e bölündüğünde ; 10 günlük ilk izinde örneğin pazartesi izne başlanmış olsun, bir cumartesi izin gününe dahil olur. 5 günlük izinde yine izne pazartesi başlanmış olsun izin 6 gün sayılır,cumartesi izin gününe dahil olur ve kişinin 4 iş günü izni kalır.

peki bu 4 günlük izin salı günü başlarsa ???

yahu takmayın kafanıza böyle şeyleri herşey bittide işimiz 5 gün 6 güne mi kaldı bu arada ik şefleride %90 bayan olur nedense isimleride genelde nurgün olur ;D

İK-ŞEFİ ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

O zaman da fazladan 1 gün kullanmış olur, mahsup edersiniz bir sonraki izin döneminde.

kater ' Alıntı:
yahu takmayın kafanıza böyle şeyleri herşey bittide işimiz 5 gün 6 güne mi kaldı bu arada ik şefleride %90 bayan olur nedense isimleride genelde nurgün olur ;D

takmamakla olmuyor işte hak hukuk giriyor işin içine

bu arada üzgünüm bilemediniz :)

ufak hoş bir yanlışlık oldu da aramızda sayın hakankrl , ondan güldümm...

Bu arada sevgili İK-ŞEFİ size özelden mesaj attım ,

hakankrl ' Alıntı:
İK-ŞEFİ ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

O zaman da fazladan 1 gün kullanmış olur, mahsup edersiniz bir sonraki izin döneminde.

sizde fazla acımasızsınız :)

hakankrl ' Alıntı:
İK-ŞEFİ ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

çok patroncu gördüm sizi ;D

kater ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
İK-ŞEFİ ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

çok patroncu gördüm sizi ;D

size katılıyorum sayın kater.
hakankrl fazla acımasız :)

arkadaşlar birde işin başka yönü var,
benim uygulamamda doğru değil biliyorum, cumartesileri her koşulda yıllık izne saymam gerekiyor.
ancak çalışan sayısı fazla olan yerlerde birtakım şeyleri anlatmakta ve kabul ettirmekte gerçekten zorlanıyoruz. bende böyle bir çözüm buldum.zaten nasıl bir uygulama yaparsanız yapın, inanın işçiler bir açık buluyor ve öyle yapıyorlar.
cumadan izin talep edip diğer cuma iş başı yapan var.(bir önceki cumartesini izine saymamış oluyorlar.)
hafta içi en fazla 4 gün kullanan var v.s...
inanın çalışanlar herşeyi kalıbına uydurmayı biliyorlar. (en azından benim personelim öyle. :) )
eminim ki sayın ik-şefi nasıl uygularsanız uygulayın yinede her izin kağıdı düzenlediğinizde hep aynı sorulara muhatap olacaksınız.)
neden cumartesimizi izne sayıyorsunuz biz çalışmıyoruz ki diyecekleridir :-[

parlak1980 ' Alıntı:
arkadaşlar birde işin başka yönü var,
benim uygulamamda doğru değil biliyorum, cumartesileri her koşulda yıllık izne saymam gerekiyor.
ancak çalışan sayısı fazla olan yerlerde birtakım şeyleri anlatmakta ve kabul ettirmekte gerçekten zorlanıyoruz. bende böyle bir çözüm buldum.zaten nasıl bir uygulama yaparsanız yapın, inanın işçiler bir açık buluyor ve öyle yapıyorlar.
cumadan izin talep edip diğer cuma iş başı yapan var.(bir önceki cumartesini izine saymamış oluyorlar.)
hafta içi en fazla 4 gün kullanan var v.s...
inanın çalışanlar herşeyi kalıbına uydurmayı biliyorlar. (en azından benim personelim öyle. :) )
eminim ki sayın ik-şefi nasıl uygularsanız uygulayın yinede her izin kağıdı düzenlediğinizde hep aynı sorulara muhatap olacaksınız.)
neden cumartesimizi izne sayıyorsunuz biz çalışmıyoruz ki diyecekleridir :-[

evet maalesef :(

Unutmayın ki izni işçi talep eder ancak verip vermemek işverenin (kanuni şartlar oluşmuş ise izin kurulunun) elindedir. İşçinin her izin talebini kabul etmeyebilirsiniz. Bir de süre için ek bilgi; kanun en az izin gününü belirtmiştir, bu sürelerin üzerinde istediğiniz kadar izin kullandırabilirsiniz. Örn: patron işçisini çok seviyordur 3 ay yıllık izin kullandırabilir. ;D