nguroy ' Alıntı:Sizi kutlarım. Eminim en uygun çözümü kısa sürede bulursunuz.
Aykay ' Alıntı:Merhaba,
Aslında burada size cumartesi hususunda inisiyatif düşüyor.
Fakat şöyle bir durumda var, haftanın 5 günü (pazartesiden-cumaya) yıllık izin kullanan işgören ve haftanın 5 günü çalışılan bir işyerinde cumartesi günü yıllık izin gibi görülmesi ne kadar doğru olur? Ya da cumartesi gününü ücretsiz izin gibi göstermek.
keremcem ' Alıntı:İçitihat, yönetmelik, kanun maddesi varmıdır bu durumu düzenleyen bilemiyorum ama,
madem çalışanın hak kazandığı izni, hakkıyla kullandırmak istiyorsunuz; örneğin 20 günlük izin hakkı olan çalışanın izin başlayacağı -biteceği tarihler arasındaki toplam cumartesi sayısını tesbit edip, parçalı kullanılan izin sürelerinden ilk ve son parçada bu cumartesilerin izin günleri içinde kalmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Bu durum en fazla 10 dk. fazladan hesaplama zamanına mal olacaktır sanırım.
parlak1980 ' Alıntı:bendede bu problem vardı.. cumartesi çalışılmayan bir firmada örneğin kişinin perşembe, cuma izin kullanıp pazartesi işbaşı yapacağını düşündüğünüzde 3 gün yıllık izne saymak haksızlık olur gibi geliyor bana.o kişi perşembe cuma değilde çarşamba-perşembe izin istese 2 gün sayılacak.
o yüzden pazartesiden pazartesiye izin kullanacak olan kişiye 6 gün (cumartesi dahil)
1 hafta içerisinde kalmak koşuluyla tam hafta izin kullanmayanların ise cumartesi günlerini dahil etmiyorum.
şu an sorun yaşamıyorum bu konuda.
iyi çalışmalar...
kater ' Alıntı:Herşeyin kanunda yazmasını beklemekte biraz yanlış diye düşünüyorum. Bazı şeyleride karşılıklı iyi niyetle çözmek lazım.
parlak1980 ' Alıntı:birde şöyle diyelim.işçinin 20 gün yıllık izni var. bir seferde 15 gün kullandı.geriye 5 günü kaldı.
pazartesiden başlayarak kullanmak istiyorum dedi.
cumartesi çalışması olmayan bir yerde cumartesi işbaşı yap diyemem ki ?
kater ' Alıntı:Cumartesi çalışmıyor iseniz cumartesi gününü izinden sayamazsınız. Doğru ve ahlaki olanı budur. Kişi 5 gün izin alırsa p.tesi başlar cuma biter ve p.tesi tekrar işe başlar. Hem c.tesi çalışmayıp hemde o günü kişinin izninden düşmeniz doğru olmaz.
kater ' Alıntı:sn ik-şefi çalışanlardan birinin 5 gün izin hakkı olduğunu düşünelim ve izne p.tesi çıkmak istiyor, ne yapacaksınız c.tesi gel işe başla mı diyeeksiniz