Yıllık İzi̇n

01-09-2005 / 14-04-2009 tarihleri arası ....A.Ş. de
15-04-2009/10-09-2013 tarihleri arası ......Ortak Girişiminde
11-09-2013 tarihinden itibaren de ......Ortak Girişiminde
de çalışıyor gözüküyorum.

Hem Şirketin Hemde kendi ihtiyaçlarımdan kaynaklı
olarak Kıdem Tazminatımı alarak diğer Ortak Girişimlere
geçtim.

Araştırmalarımda Bazı Yargıtay Kararları Kıdem Tazminatımı
almam sebebi ile Yıllık İzin Sıfırdan başlayarak hesaplanması
gerektiği Bazılarında ise Aynı İşyerine bağlı bir iş olduğu için
Hakların Devam edeceği kararına varıldığını görüyorum.

Ortak Girişimlerin Grup Şirketleri arasında yer alması ve
Fiilen 01/09/2005 tarihinden itibaren ........A.Ş. de çalışmam
sebebi ile Yıllık İzinlerim nasıl olması gerekir.?

Konu hakkındaki değerli görüşleriniz nelerdir?

yerim ben o yargıtay kararlarını hep kendileriyle çelişen ters kararlar veriyorlar kim senin yıllık izin hakkını sıfırlayıp elinden alacakmış şaşarım kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım,sakın kendini ezdirme kullandırtma pısırık durma yıllarını vermişsin aynı işverene en başa dönme buna hakları yok,hakkıdır HAKKA tapan milletimin istiklal

Boşuna uğraşmayın, ortak girişim vs . bir anlamı yok, bahsettiğiniz işyerlerinin tamamı, sahipleri birebir aynı kişiler olsa bile , FARKLI TÜZEL KİŞİLİKTİR.
Devam eder denilen kısım, eğer o işyerleri arasında geçişlerinizde kıdem tazminatınızı almamış olsaydınız, haklarınızla birlikte yeni şirkete geçmiş olsaydınız, önceki şirketten gelen kazanılmış haklarınızın korunması şeklinde olurdu ve o zaman haklı olabilirdiniz,
ancak bahsettiğiniz durumda kıdeme bağlı kazanılan haklarınızdan olan izin süresi hakkınız da sıfırdan başlar.

Erkan Bey sizin ihtiyaçlarınızı anladım da, şirketin ihtiyaçlarından derken kastınız nedir? Kerem' in de dediği gibi, Kıdeminizi alıp ibraname verdiyseniz, tüm haklarımı aldım anlamı taşımaktadır. Yeniden işe giriş kıdemi olduğu gibi yıllık izni de sıfırdan başlatır.

Bilgileriniz için Teşekkür ederim.
Şirketin ihtiyaçları derken Ortak Girişimde meydana çıkan Personel ihtiyacıdır.
Yapmış olduğum işlerin üzerine ilave olarak Ortak Girişimlerdeki işler de ilave edildi.
Yapmış olduğum arttı, Odam, Masam, Dahili Telefonum ...v.s. hiç bir değişiklik olmadı.
Ayrıca İbranemede imzalamadım...

yerim ben o yargıtay kararlarını hep kendileriyle çelişen ters kararlar veriyorlar kim senin yıllık izin hakkını sıfırlayıp elinden alacakmış şaşarım kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım,sakın kendini ezdirme kullandırtma pısırık durma yıllarını vermişsin aynı işverene en başa dönme buna hakları yok,hakkıdır HAKKA tapan milletimin istiklal
Sn.Tanca İSTİKLAL MARŞI'mızı laubali bir uslupla kullanamazsınız, buna kimsenin hakkı yok. Sizi ve yazınızı beğenen arkadaşlarımızıda kınıyorum.

01-09-2005 / 14-04-2009 tarihleri arası ....A.Ş. de
15-04-2009/10-09-2013 tarihleri arası ......Ortak Girişiminde
11-09-2013 tarihinden itibaren de ......Ortak Girişiminde
de çalışıyor gözüküyorum.

Merhaba
Sn.Keremcem beye katılıyorum,
ancak dava konusu olur ise belki ortak girişim noktasındaki çıkış-giriş durumu iş akdinin devri olarak nitelendirilebilir!.düşüncesindeyim

Sn. Tanca;

Arkadaşlar haklı. Lütfen sözlerini, cümlelerini kullanırken daha dikkatli, daha seçici ol. Unutma ki bu paylaşımlar birçok meslektaş , meslektaş olmayan, fayda uman kişi tarafından okunuyor ve insanlar buna dayanarak bazı kararlar veriyorlar. Örnek olmak burda hepimizin görevidir. Mahalle kahvesinde konuşur gibi yazamayız.

Son düzenleme: