eren' Alıntı:evet kullanabilir ve sayılır.teşekkürler
MADDE 59. - İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.
İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde 17 nci maddede belirtilen bildirim süresiyle, 27 nci madde gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez.
mesen' Alıntı:arkadaşlar, sözleşmeyi işçi fesh edecektir, 6 hafta sonra ben işten ayrılıyorum, bu 6 haftanın 2 haftasında yıllık iznimi kullanacağım diyor. Bu yasalmıdır değilmidir - sorum bu.. zaten işveren olmaz derse, bu durumda işçinin çıkışında hak etmiş olduğu yıllık ücretli izin ücretini ödemek zorunda kalacaktır.
Ayrıca işveren fesh edeceği zaman, ihbar ile izin zamanları iç içe geçemez, böylece işçinin mağduriyeti önlenmektedir, ancak yasadaki madde "işveren tarafından" diye başlıyor, buda işçinin sözleşmesindeki fesh durumunu bağlamıyor (bana göre)