personel maaş programı

YMM lere muafiyet tanındı

Ynt: YMM lere muafiyet tanındı

TAXTOTAX ' Alıntı:
Değerli Meslektaşlarım,

YMM, SMMM yada Geçici Madde ile mesleğimize katılması istenen Kamu Görevlisi ilgili kişilerin hiç birisi bedavadan, sınavsız, şartsız, hukuksuz böyle bir muafiyeti hak etmiyor.

1989 yılında yapılan elzem hata tekrarlanmak isteniyor. İlk defa meslek ve meslektaşa kalite gelecek iken birilerinin çığırtkanlığı ile herşey berbat edilmeye çalışılıyor. Bu oyuna gelinmesin.

Sayın Nail Sanlı Cumhurbaşkanı ile ?SMMM lerde bağımsız denetim verilsin? diye görüşmesin. ?Hiç kimseye TTK? ya eklenen geçici bir madde ile sınavsız ve çeşitli imtiyazlar uydurularak bağımsız denetim ünvanı bedavadan verilmesin? diye görüşsün.

Komşuda pişer bize de düşer mantığına, yazıklar olsun diyorum.

1989 yılında dünyada olmayan bir YMM mesleğini Türkiye? de kucağımıza bırakan, SM ve SMMM ünvanlarını hiç bir şekilde kalite ölçümü yapılmadan, sınavsız verenleri hiç hayırla yadetmedim.

Yeni TTK ?da yapılmak istenen bu değişikliğe sebep olanları, destek verenleri, karşı çıkmayarak dolaylı destek verenleri ve ner nasılsa vesile olanları da ömrümün sonuna kadar hayırla yadetmeyeceğim.

Yazıklar olsun böyle zihniyete!

Şu an içimizde birilerini çok mutlu eden yeni bir yasa teklifi yapılmış ve en az 10 yıllık kıdem sahibi SMMM ?lere de (bu meslektaşlarımızın pekkkkk çoookkkk kısmı 1989 piyango talihlileridir) kıdemlerinden dolayı ( askeri biz düzen sahibi birlik olduğumuzdan çayda dem Türmob ?da kıdem geçerlidir. Paşa takımı YMM ler, Kurmay takımı da 1989 talihlileridir) muafiyet için TBMM ?de yasa çıkartılmaya çalışılıyormuş.

Cambaz ipte oynanıyor arkadaşlar. TBMM ?den geçen YMM ?lere kıyak kanunu yasalaşacak, sizinkide yolda, ha geldi ha gelecek derken. Hooop. Sonunu anlatmamıza gerek yok sanırım.

Uyumayın. Hakkınıza sahip çıkın.

Sınavsız hiç kimse, ama hiç kimse Bağımsız Denetimi haketmemektedir. Siz SPK ?dan sınav olun, yetki alın, yıllarca rapor yazın. Geçici madde sizi görmesin. Şayet bir muafiyet olacaksa, birisi bunu haketmişse onlar da şüphesiz SPK dan yetki almış ve fiili denetimde bulunan SMMM ve YMM lerdir. Gerisi kesinlikle ama kesinlikle SINAV ?a tabi tutulmalıdır.

Hakkımızı arayalım. Kimseye MUAFİYET İSTEMİYORUM. Tüm meslektaşların SINAV ?a tabi tutulmasını istiyorum. Hakedenler, kendini yenileyenler bu işi yapsınlar istiyorum. Pek çok yerde KOBİ TFRS eğitimi vermiş birisi olarak, ders verdiği meslektaşalrı yakından tanıma fırsatı olmuş birisi olarak yazıyorum. TBMM ?den geçen ve şu an Sayın Cumhurbaşkanımızda bulunan kanun (zannımca aynen onaylanacaktır) resmi gazetede yaımlanır yayımlanmaz Anamualefet Partisinin Geçici madde ile ilgili yasa maddesinin iptali istemi ile Anayasa Mahkemesi? ne dava açmasını talep ediyorum.

Şu an 10 yıllık kıdeme sahip SMMM ?lere de muafiyet verilmesi kocaman bir safsatadır. İnanmayın. Gerçekse de, olacaksa da külliyen buna da karşı çıkın. Sayın Cumhurbaşkanımızın imza için makamında olanada.

Safınızı lütfen seçin artık.

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

PEYAMİ SAFA
Başından sonuna kadar katılıyorum. AYrıca yapıacak düzenlem ile denetlenecek şirkette ortada kalmayacak.

Mİnareyi çalan kılıfı hazırlar şimdide on yılı doldurmuş yalnız üniversite mezunu SMMM diyecekler yasada zaten üniversiteli olma koşulu yer alıyordu yanlış hatırlamıyorsam SPK uyuma hakkımıza sahip çık...

yttk birçok alanda fırsatlar getirmişti ancak, önce kanundaki cezai yaptırımları ayar çektiler örneğin bir ortak hesabındaki yaptırımlar birçok olumsuzluğu düzeltebilirdi ama birilerinin işine gelmedi şimdi de denetim işini berbat ettiler.şirketlerin gerçek mana da denetlenebileceğini inanan var mı? bir ymm bir şirkete hem tam tasdik hem denetim yapacak. ne kadar objektif olacak.
komik olan, ben 2 yıllık smmm yim türmob gece yarısı mesaj atıyor 10 yıllık smmmlere denetim hakkı verilecek diye bundan bana ne.

türmob tüm meslek mensuplarının hakkını savunan bir meslek örgütümü yoksa sadece 10 yılını doldurmuş smmm ve ymm lerin hakkını savunan bir meslek örgütümü

buna göre bizde 10 yılını doldurmamış smmm ler olarak bir meslek örgütü kuralım

rezillik diz boyu bukadarda olmaz

Anayasa mahkemesine şahsi başvuru yapılabilme tarihi ne zaman başlıyor o hak tanınmıştıda belli bir zamanı vardı
olmadı başka mahkemelere dava açabiliriz bu konuda
bu ülkede her zaman haklı değilde güçlümü kazanacak hiç mi adalet olmayacak

394733 ' Alıntı:
türmob tüm meslek mensuplarının hakkını savunan bir meslek örgütümü yoksa sadece 10 yılını doldurmuş smmm ve ymm lerin hakkını savunan bir meslek örgütümü

buna göre bizde 10 yılını doldurmamış smmm ler olarak bir meslek örgütü kuralım

rezillik diz boyu bukadarda olmaz

394733 aynen katılıyorum.Acilen Türmobu 10 yılını doldurmayan meslek mensubu arkadaşlar olarak kınama mailleri göndermemiz gerekir.Tepkimizi görsünler.

10 yıl mesajını görünce, tebessüm ettim.
Yazıklar olsun dedim, bu ülke bunun için düzelmiyor işte arkadaşlar.
Bir milletvekili çıkıyor, kendi Ymm meslektaşlarını da arkasına alıyor, kendilerine yeni bir rant kapısı açıyor.Utanmadan sıkılmadan...
Bir oda başkanı çıkıyor, rant iş bilmez ymmlere gitmesin, fosilleşmiş smmmlerde bu ranttan payını alsın diyor.Kendini yetiştirmiş, yeterliliği olan ymm ve smmmlere sözüm yok.Ancak ilk okul mezunu, bilgisayar kullanmasını bilmeyenler bile bu denetçiliği yapacak.
Üniversite mezunları ise, avucunu yalacayacak.
Seneye de yeni bir sınav getirirler, Ymmlilik sınavı gibi kimse giremez.Bu bedava belge alanlarla kalır meslek.
Ymm, Smmm ayrımı olmadan eğitim ve sınav ile bu belge verilmeliydi.
Para para para, ne kadar tatlıymış arkadaş yaaa....
Bu aç gözlülük nedir de nedir?
10 yıl nedir yaa...?
Bu oda 10 yılı dolmayan smmmleri niye düşünmüyor?
Bu nasıl adalet, bu nasıl bir haksızlıktır, bir de utanmadan çıkarlar başardık, kabul ettirdik derler..

Tebrikler...Herkesi alkışlıyorum...

394733 aynen katılıyorum.Acilen Türmobu 10 yılını doldurmayan meslek mensubu arkadaşlar olarak kınama mailleri göndermemiz gerekir.Tepkimizi görsünler.

[/quote]

ben yazdım türmobun ziyaretçi defterine yüz yokki utansınlar sıkılsınlar

Taner1977 ' Alıntı:
Anayasa mahkemesine şahsi başvuru yapılabilme tarihi ne zaman başlıyor o hak tanınmıştıda belli bir zamanı vardı
olmadı başka mahkemelere dava açabiliriz bu konuda
bu ülkede her zaman haklı değilde güçlümü kazanacak hiç mi adalet olmayacak

evet abi ya şahsi başvuruyu araştıralım olmazsa chp den tanıdık millet vekili olan bir arkadaş girişimde bulunsun

Türmob ve odanın tutumunu esrefle kınıyorum Bu ne dir ya Allah aşkına herkes kendine göre ayrıcalık istiyor.Yuh olsun size

Sınavsız belge alma lüksüne alışmış olan, bir grup ymm ve smmm, yine bir sınava girme cesaretini kendilerinde bulamadıklar. Bu nedenle de bir kanunun çok güzel içini boşalttılar.

10 yıllık smmmler için önerge verilecekmiş..
hayır arkadaş tüm smmmlere verilecek..
başka yolu yok bu işin..

bende türmoba tepki mesajı attım.ama dediğiniz gibi yüz kalmamış ki.

Esma Atasoy ' Alıntı:
başka yolu yok bu işin..

Staj sürem dahil 10 yıllık mali müşavirim. Ama benim için önerge vermesinler, ben bileğimin hakkıyla sınava girerek söke söke alırım bu belgeyi.

Başbakana ve Cumhurbaşkanına asıl şimdi mail atmak lazım.
Toptan hepsini iptal etmesi için...
Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz....

BAKEMR ' Alıntı:
Esma Atasoy ' Alıntı:
başka yolu yok bu işin..

Staj sürem dahil 10 yıllık mali müşavirim. Ama benim için önerge vermesinler, ben bileğimin hakkıyla sınava girerek söke söke alırım bu belgeyi.
senin gibi yüreğe sahip insanlara helal olsun diyorum yüreği olmayanlar baksın utansın ne diyim.

arkadaşlar daha öncede dediğim gibi en iyi tepkiyi oda ve birlik seçimlerine katılarak vereceğimiz oylarla gösterebiliriz..daha ötesi bence yok

Merhaba Değerli Forumdaşlar,

Belgeyi almaya 2001 yılında hak kazandım. Yani bu anlamda 10 yılımı doldurmuş bulunuyorum. Üstelik dolu dolu. Ayrıca SPK sınavına da girdim. Ders ortalamalarını tutturmakla birlikte, toplamda 208'de kaldım. Eğer söylentiler doğru çıkar da sınav açılırsa belgeyi almaya hak kazanacağım.

Ancak, 10 yıllık SMMM'lere de dahil olmak üzere tanınan tüm muafiyetleri kınıyorum. Birçok meslektaşımın mesleği nasıl yaptığını görüyor ve biliyorum çünkü. 10 yılımı doldurmuş olmakla birlikte, herkese sınav şartı getirilsin. Zaten yeterli bilgi birikimine sahip olanlar zorlanmayacaklardır.
Eşitlik olsun, hak eden kazansın.

Umutlu günler.

İki gündür Eşitlik ve adalet olsun diye uğraşıyoruz. Olası sonuç; YMM ve 10 yıllık SMMM meslektaşlarımıza muafiyet.
Bu meslekte yeni nesiller sürekli mağdur olmakta ve diğer bir kesime de sürekli ayrıcalık tanınmaktadır. Daha sonra da birlik ve beraberliği yaklayamamaktan yakınıyoruz.