fonradar

YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Merhabalar,

Ben deneyimden ne kastedildiğini anlamıyorum. Kısaca sorumu özetleyeyim.


Deneyim:
Tdk :
deneyim İng. experience
Bilgi ve beceri kazandırıcı bilinçli ya da bilinçsiz kişisel edinim ve yaşantı.

deneyim
a. Bir kimsenin belli bir sürede veya hayat boyu edindiği bilgilerin tamamı, tecrübe, eksperyans.

Tecrübe de deneyim olarak belirtilmiş.

Şimdi görüşlerimi yazacak olursam, 1.1.2013'de 2012 yılı Mali tabloları tms ye göre düzenlenmiş şekliyle ve artık tms ye göre ve gördüğümüz kadarı ile yeni bir hesap planı ile muhasebe sistemi oluşmaya başlamış olacak.


Örneğin 3 yıllık bir deneyim sözünü tam olarak anlayamıyorum. Bu bağımsız denetim alanındaki denetim kastediliyorsa mevcut alanda deneyim sadece spk gibi kurumlarla çalışan bağımsız denetim firmalarının sınırlı sayıdaki personellerinde ve işte tebliğlerde yer alan yöneticilerinde var.

Muhasebe alanındaki bir smmm veya ymm mesleği icrası deneyiminden bahsediliyorsa, henüz bu alanda zannediyorum, çok büyük bir yüzdenin neredeyse meslek mensuplarının tamamına yakınının ne TMS konusundaki muhasebe ve finansal raporlama alanında nede bunun yanından geçen bir sistemde DENEYİMİ var.

Zira meslek mensuplarının %95i TMS ile finansal raporlama yapan firmaların yakınından bile geçmiyor. Dolayısı ile bürolarda tutulan tdhp ye göre bir muhasebe deneyiminin deneyimden sayılmasından söz edilemeyeceğini düşünüyorum. Şimdi cevapları duyar gibiyim. Ne kadar farklı olabilir ki? sorusu gelecek ilkin. Bilmiyoruz ki efendim. Kimse bilmiyor. Uygulama yapan kaç kişi var ki piyasada? Yani uygulamacı lisansı olan kişileri saymazsak bir diğer meslek mensubunu benden deneyimli yapan hangi yaşanmışlığıdır?

yani yepyeni bir alan, yepyeni bir kanun, yepyeni bir sistem ve bunun içinde çalıştıkları şirketler hasebiyle iş yapan bir kaç bin meslek mensubu dışında konu hakkında sıfır deneyim.

Arkadaşlar eğitimlere katılıyorlar, 3 - 5 örnekle bana da bir özetlermisin meseleyi diyorum. cevap şu: ya hoca girdi işte derse anlattı anlattı gitti gerçekle uygulamayla bir türlü bağdaştıramadık, uçuk uçuk kelimeler kavramlar kullandı hıhı diyip geçtik.

Zira deneyimden bahsedebilmek için mevzu hakkında bir yaşanmışlık gerekir ve bu yaşanmışlığın da deneyim olarak adlandırılması için belirli sürelerle pekişmesi şarttır.(çok mu yanlışım? kobi ufrs yi okumak yeter mi yani?)

Şurada 7 - 8 tane spk ile iş yapan gerek büyüklerim gerekse akranlarım var, bunun dışında zaten aslen yorum yapan da yok zira fikrimiz yok. Fikir sahibi olabilmek için daha tmsk sitesinde yayımlanan kobi ufrs nin kapağını açmamış onlarca meslektaşımı tanıyorum. Hoş okusakta bir şey anlayamıyoruz çünkü gerçekle bağdaştıramıyoruz. zira uygulamadık zira kimse uygulamadı. (spk vb konusundaki kişileri istisna lütfen yanlış anlaşılmasın)


Ha deneyimden kastedilen büro yönetimi, müşteriyle ilişki, muhabbet, çay, evrakları toplamak, denetim raporunu ekrandan gönderebilmekse kralını tanımam en iyi şekilde yaparım:) Bu konudaki deneyim şartı bir iş adamı deneyim şartı olur ki bunun için smmm belgesi alındıktan sonraki iş süresi değil iş hayatındaki yaşanmışlık süresi dikkate alınmalıdır ki sınavı nasıl olacak pek garip.

Aslen vergi denetimini tecrübesinin de meseleyle pek de ilgili olmadığını düşünmekteyim. Yani bahsi yapılan bir vergi denetimi konusu değil ki siz yıllarca tam tasdik yapmışsınız da, konu bu değil ki! tecrübeniz bana göre biraz sayılmaz:)

Şunuda eklemek isterim, mevcut denetim programlarına sahip olmamış ve veri işleme konularında bilgisi sınırlı, ileri düzeyde excel vb (artık yapan arkadaşlar saysınlar database ve işleme programlarını) bilgisi olmayan, bilgiyi geçecek olursak, bu konuda bilgi işlem alt yapısını oluşturmamış kişi ve firmalar yani dilerlerse 80yıllık meslek mensubu olsunlar bu istenen sonucu verir mi.


Aslen bir firmada 4500 müşteri hesabı olduğunu varsayarsak, müşteri hesabının gerçeği yansıttığının ispatı maksadıyla kaçıyla yazılı mutabakat yapmak gerekir? Bu mutabakatları kim yapacak kadrolar nerde.


Örneğin bir satış hesabının doğrulanması maksadıyla düzenlenen satış faturalarının kaçının doğrulanması veya toplanması icab eder? yılda 120 000 fatura düzenleyen bir firmanın satış hesabını kontrol ettim doğrudur diyebilmek için faturaları nasıl bir işlemden geçiririz? hepsini toplayacaksak kadro ortada yok. teknolojiyle 1 saatte yaparım:) ama o teknoloji de zannediyorum 10 000euroya hallederim.

bu bahsini yaptığım konularda özellikle tecrübeli arkadaşlar biraz aydınlatabilirlerse minnettar olurum. hatalı bir ifade kullandıysam şimdiden kusuruma bakmayın. Samimi bir şekilde yazdım
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

herkese merhaba,

Forumda bir deneyim olayı gidiyor, saygıdeğer arkadaşlar fikirlerini söylüyor.
Fakat FruitJuice arkadaşın dediği gibi bu öncesi olan bir iş değil ki. spk denetimini yapanlar hariç diğerleri bundan bir haber. yatkın olanlar tabii var ama bu herşeyi ile yeni olan bir durum. Benim düşünceme göre gerekli şekilde kendini donatmış, ufrs, mevzuat, bağımsız denetim prosedürleri, excel ve bilgisayar destekli denetim programlarını bilen herkes bunu yapabilir. büyük denetim firmaları zaten işlerini yapıyor, sakın kendimizi öyle görmeyelim, yalnızca kendi işimize entegre olalım. burada ne yapacağımıza karar verip o konuda tam donanımlı olmalıyız. Yoksa arkadaşımızın dediği gibi 10-20 yıl iş yapıp deneyimli sayılmanın manası yok. Farklı bir işten bahsediyoruz, bunun için yok yeminliymiş, yok bu kadar kamuda çalışmış acayip tecrübeliymiş gibi durumkara karnımız tok.
Spk ya tabii denetim yapan insanlardan faydalanmalıyız, onlar zaten işlerini yapıyorlar. önemli olan kobilerin denetimi. türmob, maliye bakanlığı ve ilgili kurumlar artak hareket ederek, güzel denetim programları ve yazılımları hazırlatarak, bunların elektronik ortamda işlerimizi kolayca ve hızlı biçimde yapmamızı sağlamalıdırlar. Eğitimlerin bir an önce uygulanması ve gerekli örnek uygulamalarla katılımcıların donatılması sağlanmalıdır.

Saygılarla.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Yukarıdaki yazıma ekleme olarak,

Eğitimler mutlaka en üst seviyede olmalı, ayrıca insanların gerçekten bu işi yapabileceğini ölçecek şekilde sınava tabii tutulmalıdır. Sınavı kesinlikle destekliyorum ama bu sulandırılmadan, kimsenin gözünün yaşına bakmadan, bedavadan piyango dağıtır gibi ona buna lisans vermeden hakkaniyetli ve zor sınav olmalıdır. Sonrada bu lisansları alanlar bu işi yapabilmeli diyorum.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Merhaba Meslektaşlar
Gökhanuy arkadaş Turmob Başkanına erteleme sorusunu sorduğunu ilgili kuruluşların böyle bir talebi olmadığı söylemiş Spkya kayıtlı bir bağımsız denetim kuruluşunda fiilen denetim yaptığımızdan Anadolunun farklı şehirlerine sık sık gitme imkanımız oluyor Arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın 3 büyük şehrin bir kısmının haricinde ne meslektaşlar ne şirketler ne de şirket yöneticileri hatta maliye teşkilatı vergi daireleri ticaret sicil müdürlükleri ilgili bakanlıklar hatta üniversitelerin çoğu yeni TTKya hazır değil Eleman ve stajyerlik dahil 20 yıla yakın bu meslekten ekmek yiyen biri olarak eğer bunları söylemezsek mesleğimize olan sorumluluğu yerine getirmemiş oluruz. Belki ülke çıkarına yabancı sermaye akışı olacak belki de farklı faydalar sağlanacak fakat bu durumda ya TTK ve Denetim sulandırılır yada ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalınır ki Şükrü Kızılot Yeni TTKda hapse girmeyen şirket yöneticisi kalmaz diyerek bunu dile getirdi Ben bugün TTK da denetim seminerine Ankarada katıldım Muafiyetlerden Sınava TTK hükümlerine kadar bence hiç bir soruya somut cevap verilmedi Yönetmeliklerle belli olacak dendi Yani halen belirsizlik sürüyor Saygılarımla
Saygılarımla
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Merhabalar,

Ülkemizde hiç kimse hiç bir şeye hiç bir zaman hazır olmuyor ki.

Ne kanun ne uygulama çıkarırsanız çıkarın bu süreç ne kadar uzun sürerse sürsün mutlaka birileri hazır hissetmiyor kendisini.

5510'undan tut, trafik tescilinin otomatik yapılması işlemine, arabaların muayenesinin devrinden, diğer başka her meseleye bizim ülkede sürekli bir biz hazır değiliz meselesi var. Sürekli erteleme isteniyor ve alınıyor da.

yani şimdi hükümet bu tasarıyı yıllardır söyleye söyleye artık kendilerine de azıcık takip edene de gına getirtti, bizde yine kimse hazır değil.

Tasarı 2011 de geçti, 2013 de denetim gelecek 2 sene de buradan veriyor süre olarak, yok yine hazır olmazlar. 2025 e ertele aman olur mu öyle şey derler 2024dün aralığında başlar kıyamet.

6111 çıkartıyorlar, " başvuru süresini uzat biz başvuramadık denir". uzatılır yine uzatma istenir, kanunun şekli şemali belli 4 taksit ödemez üst üste aman nasıl olsa yine af çıkar mantığından yaklaşılır. Yani ne olursa olsun bir erteleme talebi sürekli vardır.

Biz otobüs saatine uymayı seven değil dilediği zaman dolmuşa binip, müsait bir yerde inmeyi seven bir milletiz.

Yani bence mesele hazır olmak meselesinden ziyade, böyle bir disiplinli düzen isteniyor mu? meselesidir. Bunu ülkede sayısı bir kaç yüzü geçmeyecek idealist kişiden başka isteyenin de olmadığına kanaat getirdim.

Size aynen katılıyorum benim çevremdede kimse hazır değil, ancak o firma sahiplerine baktığımda 2186 ya uzatsanız yine bu sistemi istemeyeceklerdir. Şahıs firmasına dönmeyi de istemiyorlar ki sorumluluk tümden sınırsız olmasın.

Bana göre bu iş hani Atatürkün bir lafı vardır, "bu değişimi öyle anlata anlata yapmamız mümkün değil bir anda bir kaç günde herşeyi değiştirmeliyiz mealinde bir sözü vardır" biraz böyle yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.

Bu işin uzatılmasının denetimi sulandırmak yerine elde edilecek bir kısım denetim fırsatının küllüm unutulmasıyla son bulması riskini açıkça fazla olarak görüyorum.

Hiç denetim olmamasından bu sürecin 2015lere uzamasındansa denetim bu haliyle bile olsa gelsin.

Sulandırma meselesinde 2013 de yürürlüğe girse de sulanacak, 2015 de yürürlüğe girsede sulanacak, bizde sulanmayan mesele yoktur. 2015 de daha az sulanmayacağına beni hiç bir dünya vatandaşı ikna edemez zira aynı filmi 180 kere izledim.

Siz benden kat be kat fazla tecrübelisiniz çok daha iyi bilirsiniz.

saygılar
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

bu deneyim meselesi ile ilgili açıkça sayın meslektaşlar bu kadar spesifik bilgiyi nerden aldı bilemiyorum, yani 50+ yaş, 15 yıl vs...bir somut kanun, yönetmelik vs dayanmıyor sanırım, dayanıyorsada biz bilmiyoruz. deneyim konusu, eğer forumda bahsedilen şeklinde mevzuata geçerse, tam anlamı ile sistem çuvallar, 50 yaş üstü meslek mensuplarının % 90 nın en az 20-30 yıllık büroları vardır ve bu bürolardaki iileri artık elemanları yapıyorlardır, kendileri koordinasyonu sağlamaktadırlar (çoğu tabi), bu meslek mensuplarının ise çok büyük bir bölümü denetime karşı ilgisizdir, özellikle ankara-istanbul haricindeki iller için bu büyük oranda böyledir diyebilirim. bu meslek mensuplarına, gelin sizi eğitime alalım, denetçi yapalım, daha sonra firmalara gidin, denetimleri yapın, mevxuatı takip edin, yeniden bir iş öğrenin, rekabete girin, koşturun denecek....25-35 yaşlarındaki meslek mensubuna, sen 50+ yaşında değilsin, 15 yıllık deneyimin yok, yada 7 yıllık deneyimin yok, git bidaha bağ.dent. sınavına gir, sonra 3 yıl tekrar staj yap, stajerlik yap, sonra da yine eski meslek mensuplarına tahsis edilmiş alanda dentçilik yapmaya çalış denecek.....böyle bir şeyi benim aklım ve mantığım almıyor, böyle bir şeyin söz konusu olacağını da hiç tahmin etmiyorum, edilse bile mahkemeden döner bu, kim dava açar derseniz önce ben dava açarım.... bu arada dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama, türmob yine ortalarda yok, burda meslek mensupları olarak biz öylemiydi böylemiydi diye tartışırlen, bu konuda bilgilendirme görevi olan türmob ortada yok, eğitim vs başladı ancak neye göre eğitim verecek, hani yönetmelik vs daha ortada yok, kaldı ki denetimde türmob pasifize edildi, spk denetimleri spk tarafından, ttk dnetimleri ise maliye bakanlığı ve üst kurullar tarafından dizayn ediliyor, spk nasıl türmobun sınav yapmasını kabul etmedi, bakanlık ta türmob'un verdiği eğitimleri geçerli kabul etmeyebilir.....karadeniz bölgesinde, denetim konusunda meslek mensuplarının yeterli bilgisi yok, bir çoğu hiç ilgilenemiyor bile, üniversitelerde keza öğle, odadan hiç bahsetmeyeceğim, vergi denetmeni arkadaşlarla, meslek mensupları ile ymmm lerle görüştüğümüzde dahi kimsenin açıkçası çok bir şeyden haberi yok...bu kadar bilginin sığ olduğu yerde, 10 tane yönetmelik çıkarıp 12 ay içerisinde, öncesi ve deneyimi olmayan bir alana bir sistem getirip, bunu çalışır hale getirmek imkansız gibi geliyor bana...bende çoğunluğun fikrine katılarak, basel gibi bağ.denetimin yürürlüğünün de erteleneceğini düşünüyorum, önümüzde çok çetin geçecek yeni anayasa dönemi- önümüzdeki sene için avrupada ekonomik kriz beklentisi gibi dışsal etkenlerde göz önüne alınırsa, bu öngörüm gerçekleşecek gibi görünüyor.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Türmob genel sekreteri yücel bey ilkokul ve lise mezunu sm'ler bu eğitimlere katılabilir ,diyerek sm 'lere sadece 'boş bir hayal' dağıtmaktadır.
Ayrıca ücretsiz olacağını cümle aleme duyurduğunuz eğitimlere 500 TL alınabileceğini söylemek 'aymazlıktır.'
Stajyerleri de bu eğitimlere dahil etmek işi iyice sulandırmaktır.
Türmobun, Plan programlama yapmadan yola çıktığı aşikardır. Kamu gözetimkurumu herkese sınav şartı koyarak tüm bu saçmalıklara son vermelidir.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

FruitJuice ' Alıntı:
Merhabalar,

Ülkemizde hiç kimse hiç bir şeye hiç bir zaman hazır olmuyor ki.

Ne kanun ne uygulama çıkarırsanız çıkarın bu süreç ne kadar uzun sürerse sürsün mutlaka birileri hazır hissetmiyor kendisini.

5510'undan tut, trafik tescilinin otomatik yapılması işlemine, arabaların muayenesinin devrinden, diğer başka her meseleye bizim ülkede sürekli bir biz hazır değiliz meselesi var. Sürekli erteleme isteniyor ve alınıyor da.

yani şimdi hükümet bu tasarıyı yıllardır söyleye söyleye artık kendilerine de azıcık takip edene de gına getirtti, bizde yine kimse hazır değil.

Tasarı 2011 de geçti, 2013 de denetim gelecek 2 sene de buradan veriyor süre olarak, yok yine hazır olmazlar. 2025 e ertele aman olur mu öyle şey derler 2024dün aralığında başlar kıyamet.

6111 çıkartıyorlar, " başvuru süresini uzat biz başvuramadık denir". uzatılır yine uzatma istenir, kanunun şekli şemali belli 4 taksit ödemez üst üste aman nasıl olsa yine af çıkar mantığından yaklaşılır. Yani ne olursa olsun bir erteleme talebi sürekli vardır.

Biz otobüs saatine uymayı seven değil dilediği zaman dolmuşa binip, müsait bir yerde inmeyi seven bir milletiz.

Yani bence mesele hazır olmak meselesinden ziyade, böyle bir disiplinli düzen isteniyor mu? meselesidir. Bunu ülkede sayısı bir kaç yüzü geçmeyecek idealist kişiden başka isteyenin de olmadığına kanaat getirdim.

Size aynen katılıyorum benim çevremdede kimse hazır değil, ancak o firma sahiplerine baktığımda 2186 ya uzatsanız yine bu sistemi istemeyeceklerdir. Şahıs firmasına dönmeyi de istemiyorlar ki sorumluluk tümden sınırsız olmasın.

Bana göre bu iş hani Atatürkün bir lafı vardır, "bu değişimi öyle anlata anlata yapmamız mümkün değil bir anda bir kaç günde herşeyi değiştirmeliyiz mealinde bir sözü vardır" biraz böyle yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.

Bu işin uzatılmasının denetimi sulandırmak yerine elde edilecek bir kısım denetim fırsatının küllüm unutulmasıyla son bulması riskini açıkça fazla olarak görüyorum.

Hiç denetim olmamasından bu sürecin 2015lere uzamasındansa denetim bu haliyle bile olsa gelsin.

Sulandırma meselesinde 2013 de yürürlüğe girse de sulanacak, 2015 de yürürlüğe girsede sulanacak, bizde sulanmayan mesele yoktur. 2015 de daha az sulanmayacağına beni hiç bir dünya vatandaşı ikna edemez zira aynı filmi 180 kere izledim.

Siz benden kat be kat fazla tecrübelisiniz çok daha iyi bilirsiniz.

saygılar
Dostum bir çok hayali tarih vermişsin. Bu tarihleri ne diye verdin anlamadım. Önder bey ve Metesserdar bey özellikle Anadolunun hazır olmadığını görerek, bilerek yaşayarak söylüyorlar. Somut olarak görüş ifade ediyorlar. Sen ise sokaktaki, kahvedeki atışmalar gibi fikir beyan ediyorsun. Lütfen burada somut olmayan fikirler beyan ederek zamanınızı alma. Somut gelişme ya da haber varsa paylaş.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Herkese başarılar dilerim.

saygılarımla
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Kocaeli'de çok başarılı ve umut verici bir sunum yapan İsmmmo odası başkanı ve saymanına çok teşekkür ediyoruz, onların çabalarına bizler de onları yanlız brakmayarak destek vereceğiz....hepimiz için hayırlısını ve en güzelini diliyorum...
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

sahincolak71 ' Alıntı:
FruitJuice ' Alıntı:
Merhabalar,

Ülkemizde hiç kimse hiç bir şeye hiç bir zaman hazır olmuyor ki.

Ne kanun ne uygulama çıkarırsanız çıkarın bu süreç ne kadar uzun sürerse sürsün mutlaka birileri hazır hissetmiyor kendisini.

5510'undan tut, trafik tescilinin otomatik yapılması işlemine, arabaların muayenesinin devrinden, diğer başka her meseleye bizim ülkede sürekli bir biz hazır değiliz meselesi var. Sürekli erteleme isteniyor ve alınıyor da.

yani şimdi hükümet bu tasarıyı yıllardır söyleye söyleye artık kendilerine de azıcık takip edene de gına getirtti, bizde yine kimse hazır değil.

Tasarı 2011 de geçti, 2013 de denetim gelecek 2 sene de buradan veriyor süre olarak, yok yine hazır olmazlar. 2025 e ertele aman olur mu öyle şey derler 2024dün aralığında başlar kıyamet.

6111 çıkartıyorlar, " başvuru süresini uzat biz başvuramadık denir". uzatılır yine uzatma istenir, kanunun şekli şemali belli 4 taksit ödemez üst üste aman nasıl olsa yine af çıkar mantığından yaklaşılır. Yani ne olursa olsun bir erteleme talebi sürekli vardır.

Biz otobüs saatine uymayı seven değil dilediği zaman dolmuşa binip, müsait bir yerde inmeyi seven bir milletiz.

Yani bence mesele hazır olmak meselesinden ziyade, böyle bir disiplinli düzen isteniyor mu? meselesidir. Bunu ülkede sayısı bir kaç yüzü geçmeyecek idealist kişiden başka isteyenin de olmadığına kanaat getirdim.

Size aynen katılıyorum benim çevremdede kimse hazır değil, ancak o firma sahiplerine baktığımda 2186 ya uzatsanız yine bu sistemi istemeyeceklerdir. Şahıs firmasına dönmeyi de istemiyorlar ki sorumluluk tümden sınırsız olmasın.

Bana göre bu iş hani Atatürkün bir lafı vardır, "bu değişimi öyle anlata anlata yapmamız mümkün değil bir anda bir kaç günde herşeyi değiştirmeliyiz mealinde bir sözü vardır" biraz böyle yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.

Bu işin uzatılmasının denetimi sulandırmak yerine elde edilecek bir kısım denetim fırsatının küllüm unutulmasıyla son bulması riskini açıkça fazla olarak görüyorum.

Hiç denetim olmamasından bu sürecin 2015lere uzamasındansa denetim bu haliyle bile olsa gelsin.

Sulandırma meselesinde 2013 de yürürlüğe girse de sulanacak, 2015 de yürürlüğe girsede sulanacak, bizde sulanmayan mesele yoktur. 2015 de daha az sulanmayacağına beni hiç bir dünya vatandaşı ikna edemez zira aynı filmi 180 kere izledim.

Siz benden kat be kat fazla tecrübelisiniz çok daha iyi bilirsiniz.

saygılar
Dostum bir çok hayali tarih vermişsin. Bu tarihleri ne diye verdin anlamadım. Önder bey ve Metesserdar bey özellikle Anadolunun hazır olmadığını görerek, bilerek yaşayarak söylüyorlar. Somut olarak görüş ifade ediyorlar. Sen ise sokaktaki, kahvedeki atışmalar gibi fikir beyan ediyorsun. Lütfen burada somut olmayan fikirler beyan ederek zamanınızı alma. Somut gelişme ya da haber varsa paylaş.

tarihler (ne yazık ki) çokta hayali görünmüyor bence...
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

merihs12 ' Alıntı:
Kocaeli'de çok başarılı ve umut verici bir sunum yapan İsmmmo odası başkanı ve saymanına çok teşekkür ediyoruz, onların çabalarına bizler de onları yanlız brakmayarak destek vereceğiz....hepimiz için hayırlısını ve en güzelini diliyorum...


Umut verici ne söyleyebilirler(!)
Özellikle defter de tutabilecek miyiz diyen arkadaşların bu işin' temel felsefesini' anlayamadıkları apaçık ortadadır.Türmob genel sekreteri bazen kızıyorum o zamanda kamu gözetim kurumu' herkese sınav yapsın' diyebildiğine göre bu işler hayal satmakla ,dağın öteki yakası demekle olmaz .Açıkça konuşalım bu işi bilen denetim alanındaki bir avuç mali müşaviri bir kenara koyarsak denetim alanında çoğu mali müşavir hiçbirşey bilmemektedir.Bu işleri 78 saat eğitim alarak yaparız diyen varsa ağır hapis cezalarına kendini şimdiden hazırlasın.Kamu gözetim kurumunun şartları umarım ağır olur .Ayrıca sürekli eğiitm yanında bir sınav sürecide yapar.Ondan sonra bu işi layikiyle yapabilecekler denetim alanında faaliyet gösterirler.
 
Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği

Burada önemli olan tarihlerin hayali görünüp görünmediği değil. Önemli olan buradaki gereksiz polemikler. Burada Önder bey Mavi efe Meteserdar, Prestij31, Stajyerzade İbrahim Seçkiner ve Taxtotax gibi somut bilgi veren meslektaşlara ihtiyacımız var Polemik çıkaranlara değil Saygılarımla
 
Üst