Ynt: YMM'ler Mesleğimize Zarar Veriyor mu?
Engin Yılmaz ' Alıntı:
gokhanuy AÖF sizi neden bu kadar rahatsız etti acaba; İki yıllık örgün eğitimden sonra okulumu AÖF okuyarak dışarıdan tamamladım. hem iki yıl örgün hem AÖF derece ile. SMMM ruhsatımı 6+1 yaparak iki sınavda verdim. SPK lisansım var. Büyük bir kurumda mali işler yöneticisiyim. Bugüne kadar çalıştığım kişilerin yanına bile yaklaşamazsınız emin olun onları hiç saymayayım. verdiginiz örnekte Lisans diyor örgün kelimesini göremedim. Sizin gibi çok örgün okuyup bir şey bilmeyen meslek mensubunu eğittim. Lütfen saygılı olun konu bencede farklı yerlere gitmiş umarım bir gün bir yerde sizede muhasebe dersi veririm..
Cevap verme hakkı olduğundan dolayı ve böyle bir cevabı özelden değilde genelden ulaştırabiliyor iseniz bu cevabı da moderatörümüzün affına sığınarak yazıyorum.Forumdan uzaklaşmayı göze alarak .
Sıfırdan işe başladı,
Daha sıfır ,daha sıfır,
Şimdi bol sıfırlı bir servetin sahibi
Ama HALA SIFIR
Bilmem anlayabildiniz mi?
Turmob'un düştüğü durumu ne kadar güzel açıkladınız.Şahsen ben bu kadarını açıklayabilecek kadar cesur olamadım.Seviyenizi görünce.
"verdiginiz örnekte Lisans diyor"
Yorumsuz olarak sunduğum Maliye uzman yardımcılığı giriş sınavının 2.maddesinde ;
Bu sınava girecek olan kişilerin mimarlık-mühendislik fen edebiyat gibi fakültelerden de olabileceğine dikkat çekmek istemiştim. Gerçi kendilerini geliştirdikten sonra kimya mühendisinden de bal gibi maliye uzmanı olur,baş müfettiş olur hatta benim gibilere muhasebe dersi verir.Emekli olduktan sonra da belki sizin kurumunuzda mali işler müdürü olur.
A.Ö.F resmi sitesinden alıntı ;
Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye?nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.
Her bir fakülteden 500 kişi mezun olsa ve ülkemizde 40 fakülte olsa 28 yılda tümünün mezun olduğunu var sayar isek 500x40x28=560.000 mezun demektir. AÖF ise 1,5 milyon mezun ve 1.700.000 öğrenci.
Müthiş bir üretim.Tüm fakültelerin toplamının tam 3 katı
Aradaki muazzam farka bakar mısınız.
Sözün bittiği yerdir.